ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΠΝ: Ελληνικές Belh@rra… πολύ σκληρές για να πεθάνουν! Οι Γάλλοι συνεχίζουν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο γερμανός πράκτορας ,που εκτελεί χρέη δωσίλογου πρωθυπουργού στην Ελλάδα ,τορπίλισε την ελληνογαλλική συμφωνία κατ'απαίτηση της Γερμανίας την ώρα που η δεύτερη εξοπλίζει με υποβρύχια την Τουρκία ώστε η τελευταία να αποκτήσει ναυτικό πλεονέκτημα .
Τελικά η προσπάθεια και οι χιλιάδες εργατοώρες που έχει δαπανήσει το Υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό στις διαπραγματεύσεις για τις Belh@rra Helleniques (συνεχίζουμε να “διεκδικούμε” το όνομα), ίσως δεν πάνε τελείως χαμένες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γάλλοι δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ ήταν πολύ ξεκάθαρο, και μαζί με την πολιτική ηγεσία απέρριψαν τις γαλλικές τελικές προτάσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν μόνο η υπερβολικά υψηλή τιμή, αλλά και το πολύ κακό χρηματοδοτικό μοντέλο που πρότειναν οι Γάλλοι.
ΠΗΓΗ: NAVAL DEFENCE
Αν και περιμέναμε πως το θέμα είχε λήξει, εντούτοις μαθαίνουμε πως οι Γάλλοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η πώληση των Belh@rra είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση από την αρχή, και ουσιαστικά η Γαλλική Προεδρία άνοιξε το δρόμο για την Naval Group.

H εταιρεία, που σημειωτέον έχει υψηλές πωλήσεις σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά κύριο λόγο, ξεκίνησε να “στήνει” την πώληση με καθαρά εμπορικά κριτήρια, ενώ η Ελλάδα ήταν σαφής από την πρώτη στιγμή πως επιθυμεί διακρατική συμφωνία (το κοντινότερο σε αυτό που λέμε FMS με τις ΗΠΑ).
Αυτό, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των αλλαγών που ήθελε το ΠΝ για να αξιοποιήσει τα πλοία (CIWS που ουσιαστικά θα είναι το Strales, αλλά και συμπληρωματική Α/Α άμυνα που θα είναι οι RAM), καθώς η προσθήκη της δυνατότητας εκτόξευσης των SCALP Naval, έφερε τελικά το “διαζύγιο”. Η όλη διακοπή των συνομιλιών έγινε σε καθαρά εμπορικό επίπεδο, και δεν έγινε σε διακρατικό. Δηλαδή, όσα γράφονται περί “ελληνογαλλικού διαζυγίου” είναι τελείως μπούρδες.
Η Ελλάδα και η Γαλλία παραμένουν κοντά, και η αμυντική συνεργασία θα πυκνώσει. Αν οι Γάλλοι ανέμεναν δυο φρεγάτες για να συνεχίσουν να μας αγαπούν, αλίμονό μας, και θα ήταν και ντροπή τους. Ας μην τους υποτιμούμε, δεν αξίζει η Γαλλία τέτοια αντιμετώπιση.
Άλλο Γαλλία, άλλο Dassault, Thales, Naval Group κλπ μην μπερδεύουμε εταιρικά συμφέροντα με εθνικά. Αν ήταν έτσι, να έβγαζε η κυβέρνηση με φετβά να αγοράζουμε όλοι Citroen και Peugeot, ή να αποφάσιζαν όλες οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου να χάνουν στην Ευρώπη από τις αντίστοιχες γαλλικές…
Οι Γάλλοι φαίνεται πως δεν εγκαταλείπουν, αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν, και αυτό είναι προς τιμή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει περιθώριο μείωσης της τιμής, με την πιθανή μετακύλιση κόστους ανάπτυξης από την Ελλάδα στη Γαλλία. Αν δηλαδή οι Γάλλοι αποδεχτούν για παράδειγμα να απορροφήσουν αυτοί την τιμή ενσωμάτωσης των ρουτινών και λύσεων βολής του STRALES στο SETIS, αλλά και του… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Θα το βγάλω από μέσα μου, έχω παρατηρήσει μία συστηματική υποβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας γενικά και εξηγούμαι, την περασμένη εβδομάδα ήμουν στα Βρασνά το ξενοδοχείο που πήγαμε μας είπανε ότι δουλεύανε πιο πολύ με Σέρβους ως εκ τούτου δεν έχει κόσμο καθόλου ούτε Βρασνά ούτε Σταύρο και πολύ περισσότερο ούτε Κορινό και Κατερίνη εχθές μάθαμε ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό ενώ από τη Λάρισα και κάτω δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα και δεν έχει γίνει απαγόρευση για τους τουρίστες ενώ στη Γερμανία στην Αγγλία και στην Ιταλία είχαμε τα περισσότερα κρούσματα και δεν βάλανε απαγορευτικό για τα νησιά, έχω την εντύπωση ότι παίζεται ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ καλά έκανες Χρήστο και το έβγαλες από μέσα σου. Όντως έτσι είναι , υποβαθμίζουν επίτηδες την Β.Ελλάδα και όχι μόνο αυτήν αλλά και την Θράκη και την Ήπειρο. Τα γνωρίζω τα Βρασνά....Ασπροβάλτα Βρασνά Σταυρός είναι στην σειρά....εκεί όμως χύνεται ο Στρυμόνας και δεν έχει τόσο καλή θάλασσα. Άσε δε που το απόγευμα έχει πάντα κύμα ( για μένα καλό για άλλους όχι) και η θάλασσα βρομίζει.

Ναι όντως εκεί πάνε πολύ Ρουμάνοι, Σέρβοι, και γενικά κόσμος από ανατολικό μπλόκ...τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια. Κοντά στα Βρασνά είναι και η Ολυμπιάδα...μετά τον Σταυρό η θάλασσα είναι πολύ καλή, έχει κάτι φοβερά κολπάκια αλλά δεν είναι οργανωμένα, πρέπει να έχεις τον δικό σου εξοπλισμό...ομπρέλα και τα σχετικά.

Χρήστος είπε...

Ναι Λ εκεί πηγαίναμε για μπάνιο και συγκεκριμένα στο babylon που έχει μία κατασκήνωση για ΑΜΕΑ φοβερή παραλία και πολύ καθαρά νερά..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αυτή είναι η παραλία που κάνατε μπάνιο;;;
https://prnt.sc/tsskax

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Βλέπω πήγες στα μέρη που αλήτευα μικρός.!! χα χα χα Στην Ολυμπιάδα μια χρονιά έκανα κατασκήνωση , σε ένα κάμπιγκ έξω από το χωριό.
Είχα μαζί και τον σκύλο μου...μας έσωσε από σίγουρο πνιγμό..διότι το ποτάμι που είχε δίπλα στην κατασκήνωση κατέβασε ξαφνικά πολύ νερό , λόγο βροχής....και αν δεν γαύγιζε σαν τρελός να φύγουμε από εκεί, θα μας είχε παρασύρει το ποτάμι.!!

Χρήστος είπε...

Ναι ρε φίλε είχε βραχάκια από δω και από κει και τα παιδιά ανέβαιναν και κάνανε βουτιές, άσε στην τσίτα με είχαν... Θέλω να πιστεύω ότι εσύ ήσουν καλύτερο παιδί και να μην έκανες τέτοια χαχαχα.. και εμείς στα νιάτα μας στα ποτάμια κάναμε μπάνιο στον αξιό και στα κανάλια...