ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΖΟΥΚΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΖΟΥΚΙ
 
Όλη η ιστορία έχει ως εξής:
 
Κατ αρχάς εγινε ένας χαμούλης πριν λίγες μέρες στην "διαφημιστική αγορά" λόγω μιας ανακοίνωσης της Apple που λέει ότι στα νέα κινητά, pcδια και tablet της (το 13% σε όλο τον πλανήτη), θα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη τους να αποκλείει τις παρακολουθήσεις και καταγραφές προσωπικών δεδομένων, επισκέψεων σε sites, likes κλπ.
 
Αυτό δηλαδή από το οποίο ζει και βγάζει το ψωμάκι του ο Ζουκης του fb, η Google, και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις των διαφημιστών, media planners, αξιολογητων καταναλωτικής συμπεριφοράς, δημιουργών προφίλ για το αν θα πάρεις δάνειο ή αν κάνει το cv σου για δουλειά κλπ. Αυτό το 13% συμπίπτει να είναι σε κάποιες χωρες, αυτές που καταναλώνουν περισσότερη διαφήμιση, κοντά στο 70%. Και έπεσε πανικός ήδη στις πιάτσες. 
 
"Κλεφτες θέλετε να γίνουμε;;" βγήκε και είπε ήδη ο Ζουκης. "Αν θέλετε να σας παρακολουθούμε δωρεάν, πατήστε accept. Διαφορετικά θα το γυρίσουμε και εμείς στις συνδρομές, να πρέπει να πληρώνεις 5-10$ τον μήνα για να κάνεις posts, like και chat, να σε βλέπει το αμόρε χωρίς διαφημίσεις. Όπως στο mewe..." (που δεν τραβάει όμως πολύ κόσμο).
 
Πίσω από αυτό το μαζικό πείραμα αποδοχής της καταπάτησης της ιδιωτικότητας για 5-10$, που βρωμάει από μακριά Σύνδρομα της Στοκχόλμης, αποκρύπτεται το παρασκήνιο και οι πόλεμοι για τον έλεγχο των big data (δηλαδή της νεας διακυβερνησης με περιορισμενη ισχύ των κρατων και πολυ μεγάλη των αλγορίθμων, τον μεταλλαγμενο νεοφιλελευθερισμο ver2.0 μετά την κατάρρευση του ver1.0) που διεξάγονται, αλλά και:
 
1. Η διαμάχη ανάμεσα σε γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Apple, η Facebook, η Αlphabet/Google ή η Amazon για το ποια θα επικρατήσει στην νέα εποχή που αναδεικνύεται μετά το τέλος της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης στον απόλυτα ψηφιοποιημενο κόσμο της από εδώ πλευράς του Πλανήτη. (Στον από εκεί κυριαρχεί ήδη το ψηφιακό γουαν, η Alibaba, τα Κινέζικα chat rooms και κάτι άλλοι περίεργοι, που δεν τα πάνε και τόσο καλά σε θέματα ιδιωτικότητας, προσωπικών δεδομένων κλπ)
To έπαθλο :
Ποιας εταιρίας το ψηφιακό νόμισμα (diem, της Amazon, eγουαν κλπ) θα κυριαρχήσει για να αντικαταστήσει το δολλαριο και τα απαρχαιωμένα πανάκριβα συστήματα visa, PayPal, swift κλπ των τραπεζών, για να ολοκληρωθούν τα λεγόμενα "κοινωνικά δίκτυα" σε παγκόσμιες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου των πάντων (social commerce λέει..). Ο έλεγχος τους θα ορίζει και τους επόμενους ημι-πλανηταρχες ένθεν κακείθεν.
 
2. Η φαντασία και δημιουργικότητα των κυρίαρχων δυνάμεων του δυτικού πράσινου καπιταλισμού (όχι ότι ο ανατολικός τα πάει καλύτερα...) περιορίζεται εντός δύο μόνο μοντέλων :
 
-Ή θα έχεις δωρεάν υπηρεσίες με διαφήμιση (με την αποδοχή συμμετοχής σου σε ένα μαζικό Σύνδρομο Στοκχόλμης επί μιας μεταδημοκρατίας τύπου ΕΠΕ)
 
-Ή θα πληρώνεις συνδρομητικές υπηρεσίες για να μην βλέπεις διαφήμιση (χωρίς καμία εγγύηση όμως ότι και τα εκεί meta-data δεν συλλέγονται και πωλούνται) 
 
Έτσι, μέσα αυτό το γενικό πλαίσιο, η facebook inc έχει ήδη αποφασίσει και επίσημα προαναγγείλει από τον Μάιο του 20, στην ΓΣ των μετοχων της, την σταδιακή μετατροπή της πλατφόρμας της σε μια πλατφορμα ηλεκτρονικού εμπορίου τύπου social commerce. Σε αυτήν, οι συναλλαγές θέλει να γίνονται με το ψηφιακό "κρυπτονομισμα" της , το diem, η δε πολιτική και οι ειδήσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ. Μονο σκυλάκια, γατάκια και καρδούλες.Και αν θέλετε...
 
Έτσι η Δύση ελπίζει δια του απολιτικ καταναλωσς να προλάβει τον ανταγωνισμό της Κίνας και να διατηρήσει την σημασία και ισχύ του δολαρίου, μέσω του diem. Εξ ου και τα σχέδια ψηφιοποίησης των πάντων και μέσα από τα κορονοϊοπακετα.
 
Mεσα σε αυτά τα πλαίσια, αυτές τις μέρες έκαναν τεστ στο fb στην Αμερική "για περιορισμό των εξτρεμιστών". Διάβαζε για μπαν οποιουδήποτε θέλει να γράφει κάποια άποψη με στοιχεία πολιτικής.
Το τεστ δεν πήγε καλά, ο σχετικός αλγόριθμος έχει ακόμα προβλήματα (bugs), δηλαδή είναι ακόμα πολύ βλαξ για το ποιους φίλους των φίλων μπαναρει. Δεν έχει στοχοποιησει κάποια πολιτική ομάδα αλλά όλη την πολιτική εν γένει.
 
Άρα μην τρελεναιστε, έρχονται και χειρότερα!
 
(Το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που γουστάρουμε και τις απόψεις και την πολιτική εναλλακτικά υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία μέσω των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, είναι μιας άλλης τάξης συζήτηση. Σχετικά τα λέγαμε ΕΔΩ.).
Θες δεν θες, εσύ θα κληθείς να κάνεις accept το μπλε ή το κόκκινο χάπι...
 
Δεν χρειάζεται να είσαι ψηφιακά μη αναλφάβητος για να κατανοήσεις ότι τα σημερινά κρούσματα μπλοκαρίσματος είναι τα απόνερα ενός τεστ που κάνει η facebook inc στις ΗΠΑ για να εντοπίζει και απομονώνει ... εξτρεμιστές!
Όλοι στο διαδίκτυο είμαστε διασυνδεδεμένοι με το πολύ 6 ενδιάμεσους κομβους/φιλους.
Αν κάποιος έκανε αναφορά στην Αμερική για έναν γνωστό σου, (είτε για πλάκα), εύκολα φτάνει και στους εδώ χρήστες που έχουν δηλωθεί πχ από την σελίδα του Μητσοτακη ως ύποπτοι εξτρεμιστές επειδή έκαναν κάποτε.
 
Eν κατακλείδι, ετοιμάζουν να κάνουν μπαν οτιδήποτε θεωρείται "πολιτικό" στο facebook και στα σόσιαλ μέντια κατά την μετατροπή του σε μια πλατφόρμα social commerce, με δικό του νομισμα, το diem. Αυτό είναι το πλάνο.
Τα τεστ που κάνουν τώρα γι αυτόν τον σκοπό, αποκλεισμό οτιδήποτε θεωρείται πολιτικό, βρήκαν προβλήματα στον σχετικό αλγόριθμο. Είναι ατελής, βλαξ ακόμα. Οποτε μην τρελαινεστε!
 
 Τεκμηρίωση : ΕΔΩ .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο θα τα πεταξω ολα κομπιουτερ τηλεφωνα και θα μεινω ελευθερος μονος σαν λυκος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό.