ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΑΡΧΙΣΕ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΑΡΧΙΣΕ!
(Από το κράτος υπό την Τρόικα εσωτερικού, το παρακράτος και το βαθύ κράτος-εν- κράτη των Τραπεζών.)
 
Και όπως τα δύο πρώτα, στοχεύουν κατ αρχάς στην εσωτερική υποτίμηση για να ενισχυθούν πάλι με ένα PSI like κόλπο, κάτι τράπεζες.
 
Για την εσωτερική υποτίμηση φρόντισε ήδη ως νεο ΔΝΤεσ η Τρόικα κουληκων-λα.ο.ς-σημητικων στο γκουβέρνο. Διάλυση του ασφαλιστικού, νέες περικοπές συντάξεων κατά 30% μέχρι τον Γενάρη και απόλυτη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με μειώσεις αποδοχών. Όλα αυτά εν μέσω αυξήσεων των πάντων, με μοχλό την ενέργεια, όπου τα έχουν κάνει ήδη μπάχαλο και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την 20-25% μεγαλύτερη αύξηση της τιμής στο ρεύμα από τον μέσο όρο των αντίστοιχων αυξήσεων στην ευρωζώνη.
 
Είναι δεδομένο ότι το "μαξιλάρι" έγινε ήδη φιστίκια (επίσημα όχι αλλά μέσω αύξησης του δημοσίου χρέους κατά 40δισ μέσα σε δυο χρόνια) ενώ τρέχουμε με νέα ελλείμματα, ταμειακά, πρωτογενή, ύφεση πάνω από 10% και όλα τα συναφή.
 
Από την άλλη τα όποια 32δισ από τα "κορονοπακετα" της ΕΕ δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην αγορά στην καλύτερη πριν το τέλος του 21. Ταυτόχρονα, με τον τελευταίο ανασχηματισμό, η συμμορία Στουρνάρα διασφάλισε άλλα 12-20δισ ακόμα από το μαξιλάρι Τσίπρα για να καλύψει προκαταβολικά μια "χασούρα" των Τραπεζών από την πώληση τζάμπα κόκκινων δανείων σε μια Bad Bank. Ελληνική πατέντα αυτή, εφ όσων θα είμαστε οι μόνοι στην ΕΕ με δύο Bad Banks. Μια εθνική και μια κοινοτική που ετοιμάζει η ΕκΤ με την Κομισιόν.
 
Έτσι ένα ακόμα μνημόνιο και με την βούλα των έξω θεσμών είναι πάλι προ των πυλών για να δικαιολογούνται και οι πολιτικές λιτότητας δια της απορρύθμισης, τελείως, της αγοράς εργασίας και το ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ. Αλλά και κάποιες πολύ επικίνδυνες επιτροπείες στα εθνικά μας θέματα μέσω δήθεν συνεκμετάλλευσεων. Μέχρι εκεί φτάνει ο μεταρρυθμιστικός τους οίστρος, χαμπάρι δεν έχουν πάρει για τις αλλαγές που γίνονται πάρα έξω
 
Αλλά αυτή την φορά οι Τράπεζες είναι γεμάτες χρήμα! Δανείστηκαν με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ γύρω στα 47δισ, μέχρι τώρα, για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λέει και την επανεκκίνηση της οικονομίας να μην πέσει σε βαθύτερη ύφεση. Αλλά οι χορηγήσεις τους σε μικρομεσαίους είναι μέχρι τώρα λιγότερες από 2δισ (και περίπου άλλα 6 σε ημέτερους μεγαλομεγαλους). Τα υπόλοιπα (47-8= 39 δισ) τζογάρονται σε φούσκες ξένων τοξικών ομολόγων, και σε νέα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που καλύπτουν νέα χρέη. Από εκεί τα καλά κέρδη, λέει.
 
Επί της ουσίας, με τα κρατικά ταμεία άδεια, ο Στουρναρας και 4 διοικήσεις συστημικών Τραπεζων κυβερνούν αυτόν τον τόπο! Με μια κυβέρνηση ανδρείκελων τους, που ευλογεί σιωπηρά αυτήν την πολιτική "ανοσίας αγέλης":
 
Θα ενισχυθούν οι ημέτεροι αφού μας αδειάσουν την γωνιά πρώτα όσοι μικρομεσαίοι καταρρεύσουν. Έτσι θα δημιουργηθεί χώρος επέκτασης των ημετέρων μεγαλομεγαλων, ιδίως στον τουρισμό. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο στο ποιον θα ενισχύουν και χωρίς την έγκριση αυτών των πολιτικών από το εκλογικό σώμα, που του έταξαν τελείως άλλα! 
 
Θα έχουν αντιδράσεις;; Ένα τρίτο lockdown μέσα στο φθινόπωρο πάντα είναι η εφεδρική λύση αν η "επένδυση" σε μια ακόμα λίστα Πέτσα δεν αποδώσει την ζητούμενη χειραγώγηση ή αν η αποβλάκωση του Big Brother δεν φτάσει στο ζενίθ και βρεθεί κάποιος να πεις "Γαμιέσαι".
 
Ναι, οι νεοφιλελε δεν γουστάρουν, λέει, το κράτος επειδή δεν αφήνει ελεύθερες τις αγορές να αναπτυχθούν από εκείνο το δήθεν αόρατο χέρι, που πλέον είναι πολύ ορατό στις παλινδρομικές κινήσεις που κάνει για να φέρει μνημόνια. Τους αρκεί που ελέγχουν το παρακράτος των ΜΜΕ, το Βαθύ κράτος των Τραπεζών, τις στοές που διοικούν την δικαιοσύνη και το κρατικό χρήμα. Kαι τα κεφάλια μας μέσα όταν το χρειαστούν. Αυτή την φορά δεν θα βρεθεί κανένας Τόμσεν να κλέψει την δόξα από τον Γεωργιάδη. Πριν έρθει ο επόμενος και εν μέσω, ακόμα, πανδημίας, θα τα έχει κλείσει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία. Κερδάει.
 
"Βρε Ασταδιάλα" είπαμε σήμερα ή δεν κάνει επειδή δεν πρέπει να βρίζουμε, λέει;;

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Δυο πράγματα με συγκινούν, το μελαγχολικό φθινόπωρο: Ο ήλιος που κατεβάζει γήινες ταχύτητες, και ο χρόνος που συνεχίζει ακάθεκτος την αιώνια καταδίωξι
της αλήθειας.
(Αλητάρχης)

Καλήν σεπτεμβριανήν έμπνευσι και θεσπέσια ρομάντζα, συνέλληνες!