ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Οι Αμερικάνοι σήκωσαν το αερομεταφερόμενο Εθνικό Διοικητήριο για να διοικήσει τις αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο σε περίπτωση που όλοι οι επίγειοι σταθμοί καταστραφούν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σήμερα περίπου στις 4:00 μ.μ. ανατολική ώρα ΗΠΑ, ένα Boeing E-6B "Mercury" απογειώθηκε από την Ουάσιγκτον. Αυτό είναι το αμερικανικό "Looking Glass" . Είναι το αερομεταφερόμενο Εθνικό Διοικητήριο που προορίζεται για να διοικήσει τις αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο σε περίπτωση που όλοι οι επίγειοι σταθμοί καταστραφούν.

Όπως φαίνεται στην εικόνα ραντάρ πτήσης παρακάτω, το αεροσκάφος απογειώθηκε, πέταξε νότια στη νότια Βόρεια Καρολίνα, έστριψε νοτιοανατολικά στον Ατλαντικό Ωκεανό και απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του.


Το Boeing E-6 Mercury (πρώην Hermes) είναι ένας αερομεταφερόμενος σταθμός διοίκησης και ρελέ επικοινωνιών που βασίζεται στο Boeing 707. Το αρχικό E-6A που κατασκευάστηκε από το αμυντικό τμήμα της Boeing τέθηκε σε υπηρεσία με το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιούλιο του 1989, αντικαθιστώντας το EC-130Q .

Αυτή η πλατφόρμα, τώρα τροποποιημένη στο πρότυπο E-6B, μεταφέρει οδηγίες από την  Εθνική Αρχή Διοίκησης για τον στόλο υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων  (βλ. επικοινωνία με υποβρύχια), μια αποστολή γνωστή ως TACAMO ("Take Charge And Move Out").

Το μοντέλο E-6B που αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο του 1998 έχει επίσης τη δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου Minuteman ICBM χρησιμοποιώντας το Airborne Launch Control System .

Το E-6B αντικατέστησε τα EC-135C της Πολεμικής Αεροπορίας σε ρόλο "Looking Glass", παρέχοντας διοίκηση και έλεγχο των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε περίπτωση που ο επίγειος έλεγχος καταστεί ανενεργός. Με την παραγωγή του να διαρκεί μέχρι το 1991, το E-6 ήταν το τελευταίο νέο παράγωγο του Boeing 707 που κατασκευάστηκε.

Τα πιο πρόσφατα χρόνια αναφέρεται πιο επίσημα ως ABNCP (Airborne National Command Post). Παρέχει τη διοίκηση και τον έλεγχο των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε περίπτωση που τα επίγεια κέντρα διοίκησης έχουν καταστραφεί ή με άλλο τρόπο δεν λειτουργούν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο γενικός αξιωματικός στο Looking Glass υπηρετεί ως Αερομεταφερόμενος Αξιωματικός Δράσης Έκτακτης Ανάγκης (AEAO) και βάσει νόμου αναλαμβάνει την εξουσία της Εθνικής Αρχής Διοίκησης  και θα μπορούσε να διατάζει την εκτέλεση πυρηνικών επιθέσεων .

 Το AEAO υποστηρίζεται από επιτελείο μάχης περίπου 20 ατόμων, με άλλους δώδεκα υπεύθυνους για τη λειτουργία των συστημάτων αεροσκαφών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά κ. Λύκαστρε, το είχε ξανασηκώσει πριν λίγα χρόνια,ή να ήταν το ρώσσικο;;Μάλλον εκεί γύρω στο 14 με την Ουκρανία, ή παλαιότερα με τον πόλεμο στην Γεωργία
Ξενοδόχωφ