ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΤΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ

Γράφει ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:

Τα ένστικτα, οι διαισθήσεις και τα προαισθήματα πηγάζουν απο το ασυνείδητο μας, το ασυνείδητο μας όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ενεργειακός χώρος του συνειδητού ,που εμπεριέχει μέσα την χωροχρονική μεταβλητή που υπάρχει στη ψυχή μας.! Το συνειδητό μας είναι όλες οι πληροφορίες οι οποίες προστίθενται στην οντότητα μέσω πράξεων ανασύροντας προϋπάρχουσα γνώση....απο το ασυνείδητο.Γνώση για να δημιουργούμε και να επιλέγουμε, ανά πάσα στιγμή, το βέλτιστο μέλλον μας. 

Οι προγονοί μας γνώριζαν για την ιδιότητα αυτή, τη διττότητα δηλαδή του χρόνου και μάλιστα στον Τιμαίο αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"Είναι οι διαιρέσεις του χρόνου (37ε). Το μέλλον και το παρελθόν είναι επίσης μορφές του χρόνου, τις οποίες εμείς -χωρίς να το καταλαβαίνουμε- αποδίδουμε εσφαλμένα στην αιώνια ουσία, αφού λέμε γι΄αυτή "υπήρχε", "υπάρχει" και "θα υπάρχει", ενώ το σωστό είναι να λέμε μόνο ότι "υπάρχει"."-(Πλάτων προς Τιμαίο).
Το  παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αποτελούν τρεις πραγματικότητες που κινούνται παράλληλα! Και ουσιαστικά εμείς -μέσα από τα ανοίγματα του χρόνου- λαμβάνουμε πολύτιμες πληροφορίες από το διττό μας κομμάτι, που είναι το τμήμα μας εκείνο που παραμένει σε σύνδεση με το Δημιουργό και μας καθοδηγεί έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό δρόμο μας προς το μέλλον... Η ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών γίνεται κυρίως κατά τη διάρκεια του παράδοξου ύπνου (φάση REM), κατά την οποία αδυνατούμε να κινήσουμε το σώμα, αλλά λαμβάνει χώρα μια εντατικότατη εγκεφαλική δραστηριότητα....Το βασικό μας σφάλμα είναι πως δε γνωρίζουμε την ύπαρξη του διττού μας εαυτού και ακόμη λιγότερο δεν κατανοούμε πότε οι σκέψεις, οι διαισθήσεις και οι "συμβουλές" έρχονται από το διττό μας τμήμα. Αυτές οι 3 παράλληλες φάσεις του χρόνου, οι λεγόμενες και  πύλες, οι οποίες σηματοδοτούνται από έντονες ηλιακές εκρήξεις....

Ο χρόνος ενδημεί μέσα μας, όπως σε κάθε ανεξάρτητη προσωπική ψυχή που μεταλαμβάνει την φυσική ομοιότητα της Κοσμικής Ψυχής σε πλήρη Ελευθερία. Άλλωστε η κάθε προσωπική ψυχή είναι μία και μοναδική, αλλά δεν παύει να είναι μέρος ενός συνόλου ψυχών που ως κύτταρα αποτελούν ένα πλήρης ζωής Ον. Οι πολλές ψυχές ανήκουν στην μία και μοναδική ψυχή, την Κοσμική Ψυχή, που προσφέρει και αποκαλύπτει εις την νήσο Δήλο τον εαυτό της χωρίς να διαλύεται ή να αλλοιώνεται. Ο νους θεωρεί τα όντα, αλλά η ψυχή περιέχει τους λόγους όλων των δημιουργημένων φύσεων, φυσικά προκύπτει ότι, επειδή ακριβώς περιέχεται μέσα στους λόγους που προηγούνται, θα μπορεί να κάνει πρόγνωση των μελλούμενων.
Έχοντας λοιπόν τέλεια γνώση της διττότητος του χρόνου οι Έλληνες εφάρμοζαν και εφαρμόζουνε την δυνατότητα να προκαταλαμβάνουν τα δυνητικά μέλλοντα γνωρίζοντας την χρήση
της υφής της διττότητος  για να προβλέψουν  τους κινδύνους και έτσι να τους αποτρέψουν, αντί να τους περιμένουν να συμβούν. Ο Ιάμβλιχος στο έργο του “Μυστήρια των Αιγυπτίων” μας δίνει λεπτομερέστατες περιγραφές των συμπαντικών αρχών αυτής της επικοινωνίας με τον διττό μας εαυτό. Σύμβολο της διττότητος το Κηρύκειον, σύμβολο της μαντείας του Ερμού, χρησιμοποιεί την διπλή έλικα της διττότητος. Ούτως ο ελικοειδής δεσμός, που παρουσιάζεται ως όφις, ενώνει τις προβλέψεις. Ακόμη θα μπορούσαμε και θα πρέπει να πούμε, χωρίς να υπάρχει κάτι που να το αμφισβητεί, ότι τα εκ του Διός – Ζηνός αποσταλμένα όνειρα αποτελούν πληροφορίες ή ορθά σχέδιο προς εκτέλεση που αποτελεί κομμάτι από το αληθές ερχόμενο μέλλον αυτό που ονομάζετε  ελπίδα. Ενώ τα ψευδή όνειρα αποτελούν τα μη αληθή σχέδια. 
 Οι Έλληνες κατείχαν και κατέχουν τεχνικές, ήτοι μυστήρια και τελετουργίες,  για να επιτύχουν αυτήν την πυροδότηση και την ανάκτηση, κυρίως με την αίσθηση της ανακτησιακής τους αξίας στο εκάστοτε πρόσωπο. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι νόησαν έως και κατανόησαν την “φύση” της Κοσμικής Ψυχής και μπόρεσαν να διαβάσουν τι έλεγε. Εμείς όμως χάσαμε την ικανότητα να διαβάζουμε την γλώσσα του Νου σε αρχέγονες εποχές.
Με σημερινές έννοιες θα μπορούσαμε να πούμε  ότι σε μια ταινία αντιλαμβανόμαστε 24 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Η 25η δεν εμφανίζεται. Ονομαζόμενες υποσυνείδητες, ανεπαίσθητες αυτές οι εικόνες δεν είναι πραγματικά αντιληπτές σε μας, αλλά έχουν επίπτωση στο ασυνείδητό μας. Φανταστείτε, δύο πανομοιότυπους κόσμους όπου ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου στον πρώτο, θα ήταν ώρες στον δεύτερο. Θα ήταν απλά το αποτέλεσμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δυο κόσμων, δηλαδή στον ένα κόσμο αυτό που θα εκδηλωνόταν αστραπιαία, στον άλλο κόσμο θα ήταν αποτέλεσμα μιας αργής εμπειρίας. Η διαίσθηση ή το ένστικτο είναι το αποτέλεσμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο κόσμων, στον ένα κόσμο αστραπιαία έχουμε το αποτέλεσμα μιας αργής εμπειρίας στον άλλο. Θα μπορούσαμε έτσι να δημιουργήσουμε το μέλλον κάθε στιγμή, μέσα σε χρόνους μη αντιληπτούς, που φαινομενικά είναι συνεχείς.
Η διαίσθηση ή το ένστικτο είναι το αποτέλεσμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο κόσμων, στον ένα κόσμο αστραπιαία έχουμε το αποτέλεσμα μιας αργής εμπειρίας στον άλλο. Θα μπορούσαμε έτσι να δημιουργήσουμε το μέλλον κάθε στιγμή, μέσα σε χρόνους μη αντιληπτούς, που φαινομενικά είναι συνεχείς.
 
Υ.Γ. Η αρχέγονη φύση του ανθρώπου είναι διττή. Άλλο το 27 και άλλο το 72… όλα τα μονοπάτια δεν είναι τα ίδια γιατί δεν οδηγούν στο ίδιο σημείο.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω ότι πρόκειται για τον ιδιο κοσμο ..μονο που ο πρωτος ειναι η κβαντικη μορφη του δευτερου.
Το "μυστικο" είναι να να μπορεις να κρυφοκυταζεις αναμεσα τους, και η ονειρικη φαση είναι μια καλη αρχη..γιατι υπαρχουν κι αυτοι που το κανουν ενσυνείδητα!

Ανεμος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι μπορούμε να μιλήσουμε αγαπητέ Άνεμε ότι έχουμε μια κβαντική διαπλοκή.Στην πραγματικότητα, είναι ο εαυτός μας σε άλλο χρόνο. Η Διττότητα δεν διαχωρίζει σε δύο. Είναι όπως ο διαχωρισμός των κυττάρων, υπάρχει ένα κύτταρο και ξαφνικά γίνονται δύο πανομοιότυπα με το αρχικό.
Υπάρχει μια φράση στο Ευαγγέλιο του Θωμά, το οποίο αναγνωρίζονταν από την Εκκλησία ως την δεύτερη Σύνοδο της Νίκαιας (787 μ.κ.ε), σε αυτό το Ευαγγέλιο, πλήρως αναγνωρισμένο από την πρώιμη Χριστιανική εκκλησία, υπάρχει μια πολύ σημαντική πρόταση: «Όταν ήσασταν ένα γίνατε δύο, και όταν οι δύο θα γίνεται ένα τι θα κάνετε;» δεν είναι ο νόμος της διττότητας;

Καλή σου μέρα.