ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΗΠΑ: Σταματά η παράδοση εκπαιδευτικού εξοπλισμού των F-35 στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Θυμάμαι όταν πριν καιρό διάβαζα σε ΜΜΕ και ιστολόγια να λένε....Η Τουρκία παρέλαβε σήμερα τo πρώτο μαχητικό αερoσκάφος τύπου F-35 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Φορθ Γουόρθ, Τέξας των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.   Βέβαια ότι η είδηση ήταν ράδιο αρβύλα και μούσι από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, αυτό δεν παραξένεψε κανέναν.!! Φώναζαν τότε ότι τα Μογγόλια αφού πήραν την ιπτάμενη πατάτα, εμείς θα χάναμε την κυριαρχία στο Αιγαίο. Ξέρετε, αυτά τα "ακατάρριπτα", προηγμένης τεχνολογίας μαχητικά, που πρέπει απαραιτήτως να στάξουμε κάμποσα δις για να τα προμηθευτούμε και μεις, γιατί αλλιώς θα μας κάνουν μια χαψιά, οι "ανίκητοι"  "υπερπολεμιστές" Μογγόλοι. Γιατί αν δεν τα χώσουμε χοντρά, οι αντιπρόσωποι των εταιριών εμπορίας οπλικών συστημάτων, κλέφτες θα γίνουνε; Δηλαδή ότι παραμύθια  πουλάνε τα Μόγγολα , εδώ τα αποβλακωμένα θα τα αγοράζουν.!! Βγήκαμε τότε σαν ιστολόγιο εδώ και λέγαμε ότι ..." ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ;;;ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ...ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ."
 Σήμερα διαβάζουμε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αποχωρήσει και από το πρόγραμμα παραγωγής. !!
Εντομολόγοι έχουν καταντήσει μερικοί και όχι αληθινοί αναλυτές....βέβαια όλες οι ειδήσεις στην χώρα μας "φιλτράρονται" και περνάνε προς τα έξω, σύμφωνα με πως βολεύει κάποιους και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα.

Στο πρώτο χειροπιαστό βήμα για την ακύρωση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία προχωρούν οι ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη σταματήσει την παράδοση εκπαιδευτικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την παραλαβή των F-35.
Η εν λόγω κίνηση έρχεται στον απόηχο των επανειλημμένων αμερικανικών προειδοποιήσεων ότι η επιμονή της Άγκυρας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 θα επιφέρει συνέπειες.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Reuters, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ειδοποιήσει τους Τούρκους ομολόγους τους ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην αποστολή του εξοπλισμού που σχετίζεται με την προετοιμασία της παραλαβής των F-35.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η απόκτηση του S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αλλά ακόμα και να οδηγήσει στην ματαίωση της παράδοσης των αεροσκαφών ή και στην επιβολή γενικότερων κυρώσεων. Μάλιστα κάτι τέτοιο προβλέπεται από την χρήση του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA), καθώς η κατασκευάστρια εταιρία των S-400, Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC, βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την απόφαση που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Το Πεντάγωνο με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.

πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.triklopodia.gr/%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89/
Σας διαβάζω πολύ καιρό και ουδέποτε έχω γράψει σχόλιο, συμφωνώ με όλα όσα γράφετε. Μερικά είναι σκληρά μεν, αληθινά δε. Μόλις διάβασα αυτό και αναρωτιέμαι αν αληθεύει και τον πρώτο που σκέφτηκα είσαστε εσείς λόγων των σχετικών αναρτήσεων.ΔΠ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ σχολιαστή Δ.Π διάβασα το άρθρο που στείλατε, δείτε τώρα πως έχουν τα πράγματα. Η Τρικλοποδιά το αναδημοσίευσε από το Πενταπόσταγμα και εκείνο από κάπου αλλού. Πολλά μπλόγκ στην Ελλάδα έχουν ανεβάσει ακριβώς την ίδια είδηση, κάνοντας αναδημοσίευση ο ένας από τον άλλο.!! Η ΕΙΔΗΣΗ όμως ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ απο ΤΟΥΡΚΙΚΗ ιστοσελίδα, την yeniakit.!!!

Ούτε από Ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ούτε από Αμερικάνικό.Αλλά από ΤΟΥΡΚΙΚΟ.!! Έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι Τούρκοι, εκτός ότι λένε πολλά ψέμματα, και κάνουν υβριδικό πόλεμο, απλά ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ.
Εδώ και καιρό όταν όλοι έλεγαν πόσο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία θα πάρει τα "ακατάρριπτα" F-35 ήμασταν οι μόνοι που φωνάζαμε και λέγαμε ότι η Τουρκία ΔΕΝ θα τα πάρει.! Σήμερα με όλα αυτά που συμβαίνουν πάνω στο θέμα...επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Επίσης για το θέμα των S-400 οι Ρώσσοι λένε ότι βρίσκονται στο στάδιο των ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ και όχι ότι τους έχουν στείλει τα πρώτα εξαρτήματα. Σημασία δεν έχει τι λέει ο κάθε Ρώσσος ειδικός, αλλά τι θα πει η Κυβέρνηση της Ρωσίας.

Μην το δένεται και κόμπο ότι θα τα πάρουνε κιόλας. Οι Ρώσσοι δεν είναι βλάκες.!!Επίσης κάτι άλλο, ακόμα και να δώσουν οι Ρώσσοι στους Τούρκους τα S-400...Το λογισμικό των S-400 οι Ρώσοι το έχουν φτιάξει με τέτοιο τρόπο , και ανά πάσαν στιγμή μπορούν να το αδρανοποιήσουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Ερντογάν πράκτορας της KGB είναι.!! Έχει καταλάβει ότι έρχεται το τέλος του, και μπλοφάρει μας και πάρει τίποτε. Η Τουρκία έχει πεταχτεί έξω από τους διεθνείς σχεδιασμούς, και αυτό ο Ερντογάν το γνωρίζει. Τα ψωμιά του είναι μετρημένα. Έρχεται αιματηρός εμφύλιος στην Τουρκία και οικονομική κατακρήμνιση και κυρώσεις στο φούλ.!!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Είχα διαβάσει ό,τι γράφετε για το θέμα αλλά βλέποντας το άρθρο ... και ναι το ότι η Τουρκιά μας κάνει υβριδικό πόλεμο με την βοήθεια των ελληνόφωνων δοσίλογων εντός συνόρων είναι φανερό! Μόνο που τώρα πια δεν μασάμε με τον Εθνικόν μπαμπούλα παρεκτός όσων ασχολούνται με τις κατασκευασμένες προφητείες των γερόντων που είναι όλοι "φωτισμένοι" και έχουν ανοικτή γραμμή συνομιλίας με τον Ύψιστον επί καθημερινής βάσης! ΔΠ