ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Δωρεάν αμερικανική βοήθεια σε ασυρμάτους για τις ελληνικές SOF

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δωρεάν.!!! Αυτοί δεν δίνουνε στον άγγελο θυμίαμα.! Φοβού τους Δα-Ναούς και δώρα φέροντας.!! Τα λέγαμε για τα δώρα του Αγαμέμνονα προς τον Αχιλλέα ...αλλά και εδώ. Αλλά ο Αχιλλέας αυτήν την φορά δεν την πατάει. Θυμάται τι έγινε και τότε αλλά και το 1922 στην Μ.Ασία, στην Κύπρο το 1974 ....πρόσφατα το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Οπότε ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ.!! Αν θέλετε να τα βάλετε με τους Σίνες τους Μίνες, τους Τούρκους, κ.λ.π να στείλετε τα δικά σας παιδιά να ματώσουν.! Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από έναν πόλεμο η ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στην παρούσα φάση, θα είναι οι ξένοι πάτρωνες, Εβραίοι, Ισραηλινοί, Δυτικοί και Ρωσσόστροφοι. 
Και άλλα θα δώσουν.... ήταν να μην γίνει η αρχή, και απο το πάνω ράφι όπως σας είχαμε πει πριν απο όλους τους άλλους. Είπαμε Αχιλλέας είναι αυτός.....ημίθεος.!!
Σύγχρονους σταθμούς ασυρμάτου πολλαπλών ζωνών συχνοτήτων (Multiband) θα προσφέρει στην Ελλάδα το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο στρατιωτικής βοηθείας που εγκρίθηκε πέρυσι.
Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2018, το ΓΕΕΘΑ έχει ενημερωθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες για την έγκριση κονδυλίου 8 εκατ. $που ενεγράφη στον αμυντικό προϋπολογισμό του αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης για το Οικονομικό Έτος 2019, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια σταθμών ασυρμάτων Multiband οι οποίοι θα διατεθούν στις ελληνικές μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων. Με αυτό το υλικό θα καλυφθούν οι ανάγκες μονάδων όπως το ΕΤΑ, η Ζ΄ ΜΑΚ, η 31 ΜΕΕΔ και η ΔΥΚ.

Πρόκειται για σταθμούς ασυρμάτου της οικογενείας AN/PRC-117G Falcon III της εταιρείας Harris, που εξασφαλίζουν επικοινωνίες εδάφους – εδάφους, εδάφους – αέρος και τακτικές δορυφορικές επικοινωνίες, λειτουργώντας σε εύρος συχνοτήτων 30.000 MHz – 2 GHz στα AM/FM και VHF/UHF, επιτρέποντας ασφαλείς επικοινωνίες με αναπήδηση συχνοτήτων (SINCGARS, HAVEQUICK I/II). Οι σταθμοί ασυρμάτου θα είναι δύο ειδών, οι φορητοί πλάτης βάρους 5,44 κιλών συμπεριλαμβανομένης μπαταρίας και οι χειρός τύπου AN/PRC-152A βάρους 1,2 κιλού. Οι νέοι σταθμοί ασυρμάτων, υποστηρίζουν ταυτοχρόνως μετάδοση δεδομένων φωνής και εικόνος με υψηλή ταχύτητα και πιστοποίηση ασφαλείας NSA χάρη σε προγραμματιζόμενη κρυπτογράφηση.
Η αναβάθμιση των επικοινωνιών των ελληνικών μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων θα τις φέρει σε διεθνή επίπεδα, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ασυρμάτων εφοδιάζει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 τις περισσότερες ανάλογες μονάδες του Δυτικού κόσμου. Η αμερικανική βοήθεια αποφασίσθηκε έπειτα από την συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της ΔΔΕΕ και αμερικανικών διοικήσεων, με στόχο την υποστήριξη της προσπάθειας συγκροτήσεως της Τμηματικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCC) από την Ελλάδα.Πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

πηγή 

2 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Έτσι, έτσι, ίνα αναβαίνη, παρακαλώ, ο πήχυς!

Χω, χω. Αν άρχισαν δίνειν στους τραβεστοντιντήδες γενιτσάρους ημών τόσα,
φαντασθήτε επί εθνικόφρονος κυβερνήσεως (προσεχώς τα καλύτερα) πόσα!

Δυο πράγματα απλά θέλει ο Αχιλλεύς, Γιάνκηδες, για το ποιήσαι την βρώμικη δουλειά.

Την Χρυσηίδα του (Ελληνική κυβέρνησι) πρώτον γιατί η ευρωπουστοδημοκρατία σας του δίνειν λώκο είναι άξια μόνο και όχι για το εμπνέειν και παρασκευάζειν ηρωισμούς και αλβανικά έπη.

Και δεύτερον την Βρισηίδα του, (Β.Ήπειρο, Νότια Σκόπια, Β.Κύπρο, Ιωνία, Θράκη, Πόντο), αρχαιόθεν εδάφη ημέτερα.

Άντε και τα υποθαλάσσια φυσικά κλαναέρια και πετρουρέλαια ημών χάρισμά σας έχειν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

AΡΡΙΩΝ : Και δεύτερον την Βρισηίδα του, (Β.Ήπειρο, Νότια Σκόπια, Β.Κύπρο, Ιωνία, Θράκη, Πόντο), αρχαιόθεν εδάφη ημέτερα.

Ακριβώς.!! Την θέλει την Βρισηίδα του....αλλιώς ΔΕΝ κουνάει δαχτυλάκι. Και πολύ καλά θα κάνει...βεβαίως, βεβαίως.χαχαχα
Πες πες στο τέλος αγαπητέ μου ομόθυμε φίλε, κάτι θα καταφέρουμε...άλλωστε η ιστορία κύκλους κάνει. Και βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Εκεί που τα είχε πάρει κρανίο ο Αχιλλέας και είπε στον Αγαμέμνονα (το ΝΑΤΟ της εποχής) "πάνε και βγάλε το φίδι από την τρύπα μόνος σου" .!! Δεν γίνεται να μου τα παίρνεις όλα και εγώ ο βλάκας να ματώνω για σένα.!