ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ερντογάν: Χωρίς την Τουρκία το πρόγραμμα των F-35 είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το μόνο που πρόκειται να καταρρεύσει σύντομα είναι η χώρα σου οικονομικά, και η μεγαλομανία σου . Όσο για τους Ρώσους που πιστεύεις ότι θα σε στηρίξουνε, η ομπρέλα προστασίας τους είναι τρύπια και μπάζει από παντού νερά.!! Από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και δώθε, οι Ρώσοι είναι αιμόφυρτοι στο καναβάτσο, και εσύ Ερντογάν με κάποιους άλλους πιστεύεται ότι θα κερδίσετε την ιπποδρομία. χαχαχαχα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως, χωρίς την Τουρκία, το πρόγραμμα των μαχητικών αεριωθουμένων F-35 είναι «καταδικασμένο να καταρρεύσει», προσθέτοντας πως «η Άγκυρα τυγχάνει άδικης αντιμετώπισης στο εν λόγω πρόγραμμα».
Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-400, δημιουργώντας ένταση στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υποστηρίζουν πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αεριωθουμένων F-35 της Lockheed Martin. Η Άγκυρα είναι επίδοξος αγοραστής των F-35, αλλά και εταίρος στην παραγωγή τους.

Μιλώντας σε έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως «αυτοί που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 δεν το έχουν σκεφτεί καλά» και προσέθεσε πως η Άγκυρα παίρνει γρήγορα μέτρα για να αναπτύξει τα δικά της συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για την ταυτόχρονη απόκτηση των S-400 και των F-35 από την Τουρκία, εκτιμώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο τη στρατιωτική ασφάλεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: