ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΝΤΕΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΝΤΕΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ).

Παλαιότερα πειραματιζόμουν (και το έψαχνα πολύ) με τις συνέπειες από μερικές "παλαβές" τότε υποθέσεις/προβλέψεις όπως, μεταξύ άλλων:

-Τον δεύτερο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και την διάλυση των Ηνωμένων μετά από ένα κραχ που προκλήθηκε και ενίσχυσε τους ακροδεξιούς απομονωτισμούς. Εδώ φαίνεται ότι έπεσα έξω δυο ολόκληρα χρόνια, αφού στο τσακ το γλύτωσαν πέρσι με εκείνους τους ακραίους τραμπικους στο Καπιτώλιο, γεγονός που σηματοδότησε και το τέλος της προηγούμενης Παγκοσμιοποίησης και την αρχή του τέλους του "Τέλους της ιστορίας" που ξεκίνησε το 71 με την παντοδυναμία του δολαρίου.
 
-Την "εβδομάδα" των 10ημερων και των 24 εργάσιμων ωρών το 2020 για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση του 12 . Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα όποιος κρατάει ομπρέλα και περιμένει ανάπτυξη από τα κορονοϊοπακέτα.
 
-Στον τρόπο που θα μπορούσε να οργανωθεί μια Ομοσπονδία χωρών της Ευρώπης με συμμετοχή των πολιτών της στην λήψη αποφάσεων. Τελείως επιστημονική φαντασία ως προς αυτό (μέχρι τώρα).
 
-Την συμμετοχή στα κοινά μέσω του ίντερνετ με επιβράβευση-πληρωμη του ιντερνετικού σερφερ με πόντους ανταλλάξιμους και με έκπτωση σε φόρους. Web3.0 λέγεται αυτό τώρα .
 
- Την εξέλιξη της ρομποτικής και της τεχνητής ευφυίας εντός του internet of things. Ήξερα τι θα γίνει επί αυτών, είχα σκονάκι το βιβλίο του ΜΕΓΑΛΟΥ Μιχάλη Δερτούζου που τα προδιέγραψε όλα από το 02 στο ΜΙΤ.
 
-Τις ταχύτητες των δικτύων 5G, επί των οποίων τα οχήματα υδρογόνου (που ιδιοπαραγεται στην αυλή από ΑΠΕ και νερό από ένα παλιό πηγάδι) και που οδηγούν μόνα τους σε έξυπνους δρόμους (κοντά είμαστε). Όπως και το αυτόματο αλκοολτεστ από τα χνώτα στο παρμπρίζ και τα πρόστιμα της τροχαίας που σου ρίχνει το αυτοκίνητο αν σου μετρήσει υπνηλία η ζώνη ασφαλείας.
 
-Την μεταφορά container με drones-αερόπλοια στα νησιά των Κυκλάδων. Το προσπαθεί τώρα η DHL και η Amazon σε αγώνα δρόμου ποιός θα προκανει.
 
-Την ψηφιοποίηση των συναλλαγών, των εγγράφων, των συναλλαγών επί smart contracts και των φηφιακών νομισμάτων επί ασφαλών αλγόριθμων, αυτά που σήμερα λέμε blockchain και γίνεται ο χαμουλης εκεί έξω.
 
-Την εκτύπωση οργάνων /ανταλλακτικών από το δικό μας dna, καβάτζα για οπότε χρειαστούν. (Καβατζες ΜΕΘ δεν προβλέπονται το 32, αφού σχεδόν όλες οι νοσοκομειακές κλίνες θα είναι τότε κλίνες ΜΕΘ). Kαι τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις όταν όλα αυτά είναι προαποφασισμένα από κάποιον τρίτο. 
 
-Ένα λουλούδι που ονειρεύεται, κάτι κύκλους μνήμης που ανασυντίθενται με μια προανασκαφικη ανάλυση που την κάνουν νανορομποτάκια από φλουρενιο, του συστήματος Ανδρόνικος 2 (ακόμα under design, από νεαρό ελληνικό μυαλό τώρα σε κάτι ερευνητικά εργαστήρια στο Αμπου Νταμπι). Kαι δύο πολύχρωμους δρόμους στα Σπειράλια Όρη, που κάποτε συναντιούνται για να ανταλλάξουν χρώματα και στιγμές. Και δυο αγαλματάκια από οψιδιανό που ξανασυναντιούνται πάλι μετά το 1613πΧ.
 
-Μια καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 2032 που κάνει όλα τα προηγούμενα σμπαράλια με ένα μαγνητικό παλμό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τότε ότι θα έχουμε για Πουθού πάλι κάποιον γκαντεμόσαυρο...
 
Ας ελπίσουμε να διαβαστεί  απ όσους ενδιαφέρονται να προβληματιστούν πάνω στον τρόπο που λαμβάνουμε αποφάσεις, εξαρτημένοι απόλυτα από τις τεχνολογίες μας και συνήθως υποτιμώντας τις μικρές δυνάμεις που πυροδοτούν την διαίσθηση. Αυτές που μαθαίνει να εμπιστεύεται κάποιος με μαθηματικό νου πριν ξεκινήσει να μετράει το τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδοξυδο για να εκφραστεί λογοτεχνικά.
 
Είμαι αληθινά περίεργος για το πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν αυτές οι μάντεψιές από εδώ και πέρα. Όσο μικρές και παλαβές να δείχνουν, μην τις φοβάστε! Η δυναμική του ελάχιστου πάντα κερδάει την γραμμική και χωρίς φαντασία εξέλιξη της ιστορίας!
 
Πρόσχομεν.
 
Το τι έγινε, το χαζεύετε αν θέλετε ΕΔΩ σε αυτή την πολύ καλή ελληνική παραγωγή .

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , σε αυτόν τον Ανδρόνικο αναφέρεσαι? https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/16417 , χαίρομαι που κάνουμε έρευνα και αλλού πάντως τα φουλερένια έχουν πολύ μέλλον .
Τα Σπειράλια Όρη αν προλαβαίνεις επεξηγείς . Αν δεν φύγει σύντομα βλέπω όλα τα ηφαίστεια να παίρνουν μπροστά .