ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Και ένας υιός)
 
Πριν 98 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζανης, αυτή που τώρα ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας θέλει να αλλάξει διακαώς προβάλλοντας επίσημα αυτό το φεγγάρι αιτήματα περιορισμού της κυριαρχίας μας σε όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου.
 
Η ίδια που και κάποιοι από την από εδώ πλευρά του Αιγαίου (Σημίτης και σια, Καϊρίδης et all, ορισμένοι χτυπημένοι γραφικοί δήθεν πούροι αριστεροί, το Σημιτιστάν εν γένει με μια λέξη) λένε "why not, οι Συνθήκες είναι να αλλάζουν δια του ρεαλισμού", όπως δήλωναν.
 
Εκτός από τις γνωστές ανταλλαγές πληθυσμών κλπ και όσα άλλα ρεαλιστικά έληξαν και με την επόμενη συνθήκη του Μοντρέ, η συνθήκη της Λωζανης περιελάμβανε και:
 
1. Την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ιταλία (μας παραχωρήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο βάσει και αυτής της Συμφωνίας της Λωζάνης).
 
2. Με το άρθρο 23 την παραίτηση της Τουρκίας από κάθε δικαίωμα της επί της Κύπρου (η συνθήκη του Λονδίνου του 59 της αναγνώρισε δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης αλλά όχι εδαφικά δικαιώματα, πάλι βάσει αυτής της Συμφωνίας)
 
Ο Ερντογάν ξέρουμε τι θέλει τώρα. Παζάρι επί της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μικρών και μεγάλων, για να συμβιβαστεί τελικά με ότι κερδίσει. Πχ στην χειρότερη για την Τουρκία, μια συνεκμετάλλευση της περιοχής που τον άφησε ο Μητσοτάκης να γκριζάρει νότια του Καστελόριζου το καλοκαίρι του 20 έκτασης 94.000τετρ χιλιομέτρων.. Δηλαδή και την διαρκή ομηρία της Κύπρου από την Άγκυρα αλλά και τον έλεγχο στις ροές της ενέργειας από τα κοιτάσματα της περιοχής και της Μ.Ανατολής προς την Ευρώπη (για λογαριασμό άλλων, όπως η Ρωσία, το Κατάρ και ακόμα το βαθύ κράτος της Γερμανίας κλπ)
 
Τι ακριβώς προτείνεται από αυτά να διαπραγματευτούν οι ρεαλιστές του "Why not", ξέρει κανένας να μας πει;;
 
Και τι επιδιώκει ο εδώ πουθουΚουλης όταν σπεύδει να τα ελαφρώσει από τον βαρύ αμυντικό εξοπλισμό τους, για να σταλθεί στην Ουκρανία;;
 
Αν και οι ίδιοι δεν το ξέρουν, μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε τώρα για εκλογές, πριν κατακρημνιστεί όλο αυτό το μπλοκ σε επίπεδα ΠΑΣΟΚ του 15, για να διευκρινιστεί το θέμα;;
 
Ιδού η Ρόδος!
 
(Στην φώτο ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος με τον υιό που θα ήθελε να έχει, λέει μια Τζαβελαινα)
 
Σχετικό ΕΔΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: