ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Keep calm and enjoy the show

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στα επονομαζόμενα PIIGS ανήκω ως "G" Greek και εγώ.
 
Μας πήγαν οι βόρειοι και οι κεντροευρωπαίοι στρατιωτικό περίπατο λιτότητας 12 χρόνια τώρα. Ποιός θα ξεχάσει τις περιβόητες διασκέψεις του EUROGROUP που έπαιζε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας στα ζάρια.
 
Τώρα όμως η λιτότητα και η κρίση χτύπησε και μάλιστα άσχημα και αυτούς. Είναι η σειρά τους να ζήσουν αυτό το σοκ και δέος. Θα τους πάρει λίγο χρόνο μόνο που χρόνο δεν έχουν.
 
Από την άλλη ο βρεγμένος Greek Pig την βροχή την φοβάται;;Δεν την φοβάται ρε κουφαλίτσες.Τώρα ήρθε η σειρά τους να δούν την γλύκα ..
 
Αν μυριστούν αίμα και αρχίσουν οι καρχαρίες να σορτάρουν το ευρώ και τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών από την μια και από την άλλη οι πέραν του Ατλαντικού για να διασώσουν το δολάριο θα γίνει ολοκαύτωμα. Οι δε πολιτικοί είναι σε πανικό και αυτό καθημερινά φαίνεται. Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αναγκαστικά θα αυξήσουν και τα επιτόκια και μια νέα πτώση είναι προ των πυλών.
 
Keep calm and enjoy the show

5 σχόλια:

Μμ. είπε...


Είπε τα, Λυκόστομε!
Έστιν γαρ δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ' ορά.¨
Άλλωστε για την ώρα της εκδικήσεως ελπίζοντας και μόνο αξίζει να ζη μαχόμενος κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο, θα γυρίσει ο τροχός ….
Το μόνο κακό είναι πως θα λιώσουμε και εμείς έτσι και χτυπηθεί το ευρώ….βέβαια σωστά αναφέρεις πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται αλλά πάλι αν έχουμε τη μύτη μας ισα ισα έξω από το νερό τότε μπορεί και να πνιγούμε…
ΙΔΩΜΕΝ….
Λες να τη κάνει ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ για μπαχαμες πλευρα;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μμ...αυτό λέγεται Αντιπεπονθός, που είναι ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης.Το σύμπαν είναι ένας τεράστιος "καθρέφτης" και ότι δίνει αυτό και παίρνει κανείς.Όλα αυτά ανήκουν στον κόσμο της φυσικής και της χημείας και η μελέτη αυτών των δράσεων και αλληλεπιδράσεων και αποτελεί μια ολόκληρη και απόκρυφη επιστήμη.

Μμ. είπε...



Ακριβώς, Λυκ. ευγενές. Το έχομεν άλλωστε πολλάκις τονίσει από δω μέσα. Νομοτέλεια. που αν ελειτούργει ανταποδοτικώς άμεσα, και η κουτσή Μαρία
θα το έπαιζε σοφή. Ο άνθρωπος μια ζωώδης μηχανή και η ζωή του εύκολη, πληκτική, χωρίς νόημα και εξελικτικό ανώτερο σκοπό. Γι αυτό δεν...
Ας προσέχει λοιπόν το τί λέγει και πράττει κανείς. Διότι όλα καλά και κακά, συν τω χρόνω, επιστρέφουν τελικά επηυξημένα στον πομπό, την αφετηρία των.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δώδεκα ολόκληρα χρονάκια μας τυραννούσαν φίλε Μμ οι βόρειοι και οι κεντροευρωπαίοι, τώρα ήρθε η ώρα να τα πληρώσουν όλα όσα μας έκαναν και συνεχίζουν να μας κάνουν. Και δεν θα την γλυτώσουν μόνο με οικονομική καταστροφή αλλά θα δουν και μια μεγάλη γεωλογική καταστροφή να γίνεται στις χώρες τους.