ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Η συνολική ζημιά από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας ανέρχονται σε 43 δισεκατομμύρια ευρώ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς (τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τις δηλώσεις που συντάσσονται για την ΚΑΠ), η συνολική ζημιά από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας ανέρχονται σε 43 δισεκατομμύρια ευρώ!
 
Τόσο κοστίζει η πολιτική του ΤΕΡΝΑνιστάν, όπως εκτελέστηκε από Αγοραστους και αγορασμένους από το 19 μέχρι σήμερα..
 
Έτσι, επιταχύνεται η πορεία προς ένα ακόμη μνημόνιο και η υποθήκευση όσων αφήσουν σε όση ΑΟΖ δεν δόθηκε ήδη! (από την τρόικα εσωτερικού).Και παρά την "επενδυτική βαθμίδα". Αναζητούνται λύσεις "έξω από το κουτί ". Και χωρίς τις κουταμάρες ένθεν κακείθεν.
 
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην παραγωγή ζωοτροφών, που κυρίως καλλιεργούνται σε αργοτικές εκτάσεις, στο ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε και στις υποδομές μεταποίησης. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει καθόλου παραγωγή, φέτα κλπ. Το μπαμπάκι, ούτως ή άλλως, όσο παράγεται ακόμη κυρίως στην Βοιωτία (και πολύ λιγότερο στην Θεσσαλία), δεν καταλήγει σε παραγωγή. Εισπράττονται μόνο επιδοτήσεις.
 
Σε μεγάλο βαθμό θα επηρεαστεί και η παραγωγή άλλων περιοχών.Πχ η πτηνοτροφία στην Ήπειρο.Οι ζωοτροφές (το 34% του γεωργικού μας ΑΕΠ) ιδιοκαταναλωνεται.. Έχει την ίδια σημασία με την παραγωγή ενέργειας για την βιομηχανία. Δυστυχώς η έλλειψη agrologistics ,κρατάει τις εισαγόμενες πολύ ακριβά. Πχ 234% πιο ακριβές από την Ιταλία
 
Σοβαρευτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: