ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Κανένας δεν θα βρεθεί να κάνει, αυτό που μυθιστορικά είναι να κάνουμε εμείς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με πρόσφατο το στραπάτσο από τις εκλογές, και μια και έχουμε τις ερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές θυμήθηκα τι έλεγα στον Φώντα το 2015. 

Αυτές τις "άγιες" ημέρες της "δημοκρατίας" μας... λίγο πριν των εθνικών εκλογών.... δείχνουμε απεριόριστο ενδιαφέρον και αγάπη στους μεγαλύτερους από εμάς συνανθρώπους μας... στους συνταξιούχους!!!Έχεις στην γειτονία σου κάποιον μοναχικό ηλικιωμένο; Δείξε ενδιαφέρον για το μέλλον σου... για το μέλλον της οικογένειας σου!... πλησίασε τον, πιάσε του την συζήτηση... κέρδισε την εμπιστοσύνη του!.. προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις!!!

Και αφού κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σεβαστού γέροντα.... το βράδυ του Σαββάτου, προς Κυριακή... χωρίς να του το πεις... του δίνεις ένα ισχυρότατο χάπι ύπνου, ώστε να μην πάει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές μνημονιακά κόμματα...  έχεις δικαίωμα στην ελπίδα, έχεις χρέος στον εαυτό σου, στα παιδιά σου, στο μέλλον.

Έχουμε 2023 και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αλλά προς το πολύ χειρότερο... κάποιοι από εσάς θέλετε επαναστάσεις και επαναστάτες, χωρίς να τολμάτε να μιλήσετε καν στους παππούδες σας και στις γιαγιάδες σας, στον πατέρα σας, η στην μητέρα σας, στον πεθερό η στην πεθερά σας... και αυτό το πράττεται όχι γιατί δεν ακούνε... αλλά γιατί έχουν χρήμα, έχουν κινητά και ακίνητα και φοβάστε μην σας αποκληρώσουν. Κανένας δεν θα βρεθεί να κάνει, αυτό που μυθιστορικά είναι να κάνουμε εμείς.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγα χρόνια ένας καλός φίλος μου είχε πει: τα μνημόνια και η πείνα έχουν ένα καλό, ψοφάνε στο τέλος και τα σκουλήκια. Η ένδεια οράματος και ηγεσίας μια άλλη πείνα που ζούμε αντι να μας χαροποιήσει και να μας δώσει ελπίδα ότι θα πεθάνει το άρρωστο σκήνωμα της μεταπολίτευσης, σε κάποιους έδωσε ελπίδα να ανέλθουν ως δημοτικοί σύμβουλοι. Έδωσαν στην αρρώστια τροφή και παράταση και ανυπομονούν. Είναι μια αρχή σου λέει, εδώ ο Στίγκας είχε πάρει 32 ψήφους στη Βοιωτία και σήμερα ως αρχηγός κόμματος περιμένει πέντε μιλιονια. Κάτι σαν ένα δελτίο στο προπαντζιδικο, μια ξεχασμένη ματαιοδοξία και το εγώ της ανυπαρξίας θέτουν κατά χιλιάδες υποψηφιότητα. Με τόσους ηλίθιους εάν η ηλιθιότητα ήταν σε υγρή μορφή το πιθανότερο θα ήταν να είμαστε όλοι ψάρια ή μαλάκια. Γιατί η μαλακία μας είναι ατελείωτη. Καλό βόλι.

Ανώνυμος είπε...

Με απογοήτευσες. Με ψηφαλάκια σε πουλημένο ψευδοκράτος θ' ασχολούμαστε;;; Οι Αλβανοί ξέρουν: ο σύζυγος οδηγός, η σύζυγος νοσοκόμα και ένας συμβολαιογράφος καβάτζα. Παιδιά και εγγόνια, καμμένα μυαλά ζουμί. Τα εγγόνια ούτε που γνωρίζουν τι έχει η γρα -κάτι τους είχαν πει οι γέροι πριν αιώνες- αλλά έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν, παπιοφέις ας πούμε και ανάρτηση στο κλαρί. Έχουν να πατήσουν να τη δούνε χρόνια, περιμένουν απλά να τους καλέσει ο καβάτζα για να τους τα μοιράσει, να τα σκοτώσουν και να πάρουν το νέο άιφον. Σπεύστε, υπάρχει πολύ ακίνητο εκεί έξω...