ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία με τον Ερντογάν για παύση των εξοπλισμών απ' την Ελλάδα, ώστε να μπορούμε να πάμε σε διάλογο, χωρίς οι ίδιοι βέβαια να σταματήσουν τον περαιτέρω εξοπλισμό τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στοχευμένο άρθρο που πρέπει να διαβαστεί EΔΩ . Όσο οι γείτονες νοικοκυρεύουν την αεροπορία τους,εμείς παγώσαμε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα για δύο λόγους. 

Ο ένας αφορά την προμήθεια F-35, η οποία για την ώρα μπαίνει σε πάγο, και ο άλλος εικάζω πως υπάρχει μια άτυπη συμφωνία με τον Ερντογάν για παύση των εξοπλισμών απ' την Ελλάδα, ώστε να μπορούμε να πάμε σε διάλογο, χωρίς οι ίδιοι βέβαια να σταματήσουν τον περαιτέρω εξοπλισμό τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι 2+ χρόνια αγνοούνται οι συλλογές spice και οι Rampage.

Αντί λοιπόν να αναβαθμίσουμε τουλάχιστον τα blk 50 σε viper, να προμηθευτούμε sniper atp, legion, ew pod και να συνεχίσουμε με αγορά τουλάχιστον άλλων 24 rafale F4, καθώς και να τρέξουμε την αναβάθμιση των erieye με μόλις 80 $mil και ίσως την αγορά 2 νέων AWACS, μαζί με νέα συστήματα αεράμυνας και νέα επίγεια ραντάρ, ασχολούμαστε με την προμήθεια των F-35, για τα οποία δεν αποδεσμεύονται stand off πύραυλοι, όπως δεν αποδεσμεύονται και για τα F-16. 

Υπόψιν ότι το κόστος κύκλου ζωής για μόλις 20 F-35 αντιστοιχεί σε 10 $bil. Με 10 $bil δεν γνωρίζω εάν καλύπτουμε το κόστος κύκλου ζωής όλων των υπολοίπων συστημάτων που προανέφερα, αλλά σίγουρα αρκούν για να τα αγοράσουμε με ένα αρχικό πακέτο υποστήριξης και όπλα και ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να αναλάβουμε εγχώριο βιομηχανικό έργο. Η πίτα των F-35 κόπηκε.

Όσοι πρόλαβαν να αποσπάσουν βιομηχανικό έργο, πρόλαβαν. Από εδώ και πέρα ας κοιτάξουμε τι μπορούμε να αποσπάσουμε απ' το πρόγραμμα Rafale F5. Για 40 χρόνια θα μας συνοδεύουν τα rafale και μόλις άρχισαν να πουλάνε σαν ζεστό ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: