ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Τι μας έλεγε ο Αριστοφάνης : ότι ο λαός θα ψηφίσει για να φύγει ο ένας κακός (Τσίπρας) για να έρθει ένας χειρότερος (Μητσοτάκης). Μόνο έτσι φεύγει λέει με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ γίνεται η αλλαγή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πόσο επίκαιροι πάντα ήταν και είναι οι πρόγονοι μας.

Τι μας λέει το απόσπασμα στην φώτο άνωθεν...δηλαδή ο παππούλης ο Αριστοφάνης στο συγκλονιστικό του έργο στους Ιππής , στο οποίο έργο του αυτό κονιορτοποιεί τον Κλέωνα τον Πρωθυπουργό της χώρας  ας πούμε της τότε εποχής , διότι ο Κλέων τον είχε πολεμήσει τον Αριστοφάνη όταν είχε ανεβάσει τότε την χαμένη σήμερα κωμωδία "Βαβυλώνιοι" στην οποία σατίριζε την Αθηναϊκή "Δημοκρατία" ως εκμεταλλεύτρια των ξένων, των συμμάχων και ήταν παρόντες οι σύμμαχοι στα μεγάλα Διονύσια.

Και του είπε ο Κλέων " είναι δυνατόν εσύ να ξεφτιλίζεις την χώρα μας ενώπιον των ξένων;;" Και τον κυνήγησε ως εχθρό της πατρίδος και παρά λίγο γλύτωσε το Κώνειο ο Αριστοφάνης. Και μετά ο Αριστοφάνης άρχισε να του τα χώνει στις κωμωδίες του. Και στις Σφήκες, που εκεί λέει πως κλέβουν οι πολιτικοί το ταμείο του κράτους, και κυρίως στους Ιππείς που εκεί λέει το εξής..:

Mιλάει υποτίθεται ένας δούλος ονόματι Δημοσθένης= δύναμη του λαού, και λέει εμείς έχουμε αφέντη/δεσπότη έναν αγροίκο που τρώει κουκιά(ψήφους) και οργίζεται γρήγορα, ένα γεροντάκι που είναι και λίγο κουφός και αγόρασε έναν δούλο τον Κλέωνα ο οποίος τον "χάιδεψε" τον κολάκεψε και τον εξαπάτησε. Και θα κυβερνάει αυτός λέει μέχρι να βγεί άλλος ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από αυτόν, ώσπου  στο τέλος να χαθεί και εκείνος.

Μάλιστα στο κείμενο αυτό χρησιμοποιεί και την λέξη "διαβολότατος" με την έννοια του Σατανά. Όχι με την έννοια όμως του θρησκευτικού Σατανά , αλλά του κακοποιού στοιχείου, του παμπόνηρου (τύπου Μητσοτάκη ένα πράγμα)...και λέει ο Αριστοφάνης ότι ο λαός θα ψηφίσει για να φύγει ο ένας κακός (Τσίπρας) για να έρθει ένας χειρότερος (Μητσοτάκης). Μόνο έτσι φεύγει λέει με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ γίνεται η αλλαγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: