ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ μιας Κυριακής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ μιας Κυριακής 
 
Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους με φωτεινά σήματα (!), στην μπάντα των 200-400 nm, δηλαδή με laser, έχοντας αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των γειτόνων τους. Καταλαβαίνετε τι κατακέφαλο ρίχνει το ένα κύτταρο στο άλλο και του λέει: ξύπνα μαλάκα σου στέλνω σήμα.Τα φωτεινά σήματα προειδοποιούν έτσι για σοβαρές τους αλλαγές (ιοι, μεταλλάξεις, stress, γονιμοποίηση κλπ). Σε αυτό, το σύστημα το ιεραρχικό, το νευρικό σύστημα που καταλήγει στον εγκέφαλο, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο!
 
Τα αναγνωρίζαμε πάντα αυτά τα σήματα αθροιστικά ως την άλω στις φωτογραφικές πλάκες (τα φωτοστέφανα των αγίων στις εκκλησιαστικές εικόνες ή η λάμψη μιας ερωτευμένης γυναίκας που την ομορφαίνει). Αλλά δεν δίναμε και πολύ σημασία. 
 
Σε αυτό το αυτοοργανούμενο οριζόντιο σύστημα διαβίβασης πληροφοριών, υπεισέρχεται όμως πάντα και "θόρυβος" από το περιβάλλον των κυττάρων (ακτινοβολίες, χημεία, κλπ), υπερφορτίζοντας το συχνά με πιο πολύ πληροφορία απ' όση χωράνε αυτά τα "κανάλια επικοινωνίας". Και έχουμε μάλλον έτσι και την δημιουργία μεταλλάξεων, νεοπλασιών ή αυτοάνοσων, ως το αποτέλεσμα της ερμηνείας "ψευδών ειδήσεων" (θόρυβος) που "τρελαίνουν" τα γειτονικά κύτταρα.  
 
Με την καλημέρα μου στους κανονικούς ανθρώπους. Δηλαδή αυτούς που λαμβάνουν τέτοια σήματα και τα κατανοούν με την δική τους ευφυΐα και όχι μία "τεχνητή". Δηλαδή επίπλαστη, που δεν δουλεύει μόνο αν δεν υπάρχει κάπου υπερσυγκέντρωση παράνομα συλλεγμένων δεδομένων. 
 
Υ.Γ Ψιλά γράμματα αυτά για τις απανταχού Γιαδικιάρογλου που κοιτάζουν χαζεύοντας μόνο ότι τους δείχνουν...ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: