ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Είμαστε από τις γενιές που θα δούν την αυτοκρατορία τους (ΗΠΑ) να καταρρέει και να μην αναδύεται ποτέ ξανά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτοί είναι οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απ' το να γνωρίζουμε, ότι θα είμαστε από τις γενιές που θα δουν την αυτοκρατορία τους (ΗΠΑ) να καταρρέει και να μην αναδύεται ποτέ ξανά.

Τώρα θα τον πιούν στην Ουκρανία και αύριο από την Κίνα. Οι Αμερικανοί τελείωσαν. Και όπως έχω ξαναπεί...Ένας πόλεμος είναι πάντα ο μέγιστος μετασχηματισμός των κρατών, των πολιτισμών και των σχέσεων ιδιοκτησίας.

Στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος/κράτος/πόλη που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες. O ίδιος νόμος ισχύει και όταν ακόμη πρόκειται για φυσικά φαινόμενα: «Ήλιος ουχ υπερβήσεται μέτρα» λέει ο Ηράκλειτος· «ει δε μη, Ερινύες μιν Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν»**(«δεν πρέπει ο Ήλιος να ξεπερνάει το μέτρο· διαφορετικά, οι ίδιες οι Ερινύες θα προσφερθούν ως βοηθοί της Δικαιοσύνης»)

Και αυτοί έχουν προ πολλού ξεπεράσει όχι απλά το μέτρο, αλλά έχουν διαπράξει την μέγιστη αδικία πρός τους Έλληνες. Και θα τιμωρηθούν δια αυτό.Αυτός είναι ο δικός μου Νόμος.

2 σχόλια:

Dojo Westend είπε...

Ο πλανήτης υποφέρει 1000 χρόνια απ αυτό που αποκαλούμε Δύση. Ήλθε η ώρα της αποπληρωμής των χρεών. Καλά θα κάνουμε αυτό που είχε πει ο Γερό Καραμανλής ότι ανήκουμε στη Δύση να το ξαναδκεφτουμε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Dojo η Δύση πλέον βρίσκεται στην Δύση της. Κάθε 1000 χρόνια περίπου έχουμε αλλαγή τόσο σε συστήματα εξουσίας όσο και σε θρησκευτικά αφηγήματα.Η Ελλάς και οι Έλληνες δεν ανήκουμε ούτε στην Δύση αλλά ούτε στην Ανατολή. Πάντα είμασταν και θα είμαστε ο καταλύτης και ισορροπιστής των δύο κόσμων.