ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΑ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Υπάρχει μια Θουκυδίδεια σκέψη και δραματουργία....που έχει εφαρμογή και στις μέρες μας.Τι εννοούμε με αυτό....η οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξη της Αθηναικής δύναμης, μας λέει ο Θουκυδίδης, οδήγησε στην πολεμική εμπλοκή του μεγαλύτερου ελληνικού χώρου, μέσα απο τον ανταγωνισμό, με μια άλλη στρατιωτική δύναμη της εποχής...την Σπάρτη.

Εδώ η μέχρι τώρα πλανητική δύναμη (ΗΠΑ) προσκούει στις φοβίες της ,για την δημιουργία μιας άλλης ισόποσης δύναμης που θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο ηπειρωτικό χώρο του πλανήτη .....την Ευρασία.Έτσι η τελευταία απόπειρα που έκαναν οι Αμερικάνοι για να διατηρήσουν, την Ευρώπη "διασπασμένη" και υπο τον έλεγχο τους ήταν η προσπάθεια....ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ.(δημιουργία ISIS και άλλων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων και λαθροεποικισμού).

Έχουμε περάσει το ομιχλώδες κατώφλι της τρίτης χιλιετίας, εάν κάποιος κοίταζε τον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, έτσι όπως εμφανιζόταν με μια πρώτη ματιά, θα έβλεπε πως στην κορυφή του διεθνούς συστήματος βρισκόταν ο λεγόμενος "Δυτικός Κόσμος" .Μια (υποτιθέμενη) συμπαγής οικογένεια χωρών, αποτελούμενη απο τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις Η.Π.Α ,τον Καναδά, και τις χώρες της Ωκεανίας. Ο ηγεμόνας αυτού του Δυτικού Κόσμου ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες.Ελάχιστοι προβληματίζονταν όμως ,απο το γεγονός πως η "Δύση" , υπο αυτήν την έννοια, αποτελούσε ένα υπόλλειμα του Ψυχρού Πολέμου, ένα απολίθωμα της εποχής που ο πλανήτης χωρίζονταν στον "κομμουνιστικό" και στον "ελεύθερο" κόσμο.

Αυτός ο διαχωρισμός όμως έχει πάψει να υφίσταται, και δεν μπορεί να σκεπάζει τις γεωπολιτικές διαφορές μεταξύ των χωρών του Δυτικού Κόσμου.Ναι μεν μέχρι τώρα στην λαική συνείδηση κυριαρχούσε η αντίληψη πως Αμερική και Ευρώπη "ήταν ένα" . Όμως τα επιτελεία των think tank στρατηγικής σκέψης των Η.Π.Α έχουν απόλυτα κατανοήσει ,πως Ευρώπη και Αμερική είναι δύο ξεχωριστά πολιτικά και πολιτισμικά διεθνοπολιτικά μεγέθη.....ενώ τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, όχι μόνο ΔΕΝ ταυτίζονται...αλλά είναι κα ανταγωγιστικά.Στίς μέρες μας αυτό έχει αρχίσει και φαίνεται.Η Α.Μέρκελ «σήκωσε» το «γάντι» στους αμερικανικούς δασμούς και απαντώντας στο «η Αμερική πρώτα» του Ν.Τραπ είπε «η Ευρώπη έρχεται πρώτα» ξεκινώντας έτσι επίσημα τον εμπορικό πόλεμο στις ακτές του Ατλαντικού


Η ύπαρξη του Δυτικού Κόσμου, όμως ήταν μια αναγκαιότητα για την Αμερικανική γεωπολιτική στρατηγική.Έτσι λοιπόν στην αρχή επιχειρήθηκε η διασωσή του μέσω της αναβίωσης του ψυχροπολεμικού διπολισμού...(Ψυχρός Πόλεμος), ενώ τώρα αυτή την φορά την αντιπαλότητα των δύο αντικρουόμενων συστημάτων, έχει πάρει η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.
"Αρχιερέας" αυτού του ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ κατά των "εχθρών" της Δύσης (που αυτοί οι ίδιοι δημιουργούν) είναι ο Χάζαροεβραίος Σάμιουελ Χάντιγκτον , καθηγητής του Χάρβαραντ και ένας απο τους σκληροπυρηνικούς πολέμιους του κομμουνισμού ( ο οποίος δημιουργήθηκε απο τους Εβραίους τι περίεργη σύμπτωση.!!) κατά την διάρκεια των δεκαετιών του Ψυχρού Πολέμου.

Αντί όμως η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης να τον αφήσει ΑΝΕΡΓΟ, του έδωσε την ευκαιρία να υψώσει το λάβαρο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να βρεθεί ένας λόγος που να ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ "ΑΝΑΤΟΛΗ" ΚΑΙ "ΔΥΣΗ" και ταυτόχρονα να ενοποιεί την δυτική Ευρώπη με τις Η.Π.Α. Ο κομμουνισμός πέθανε...ζήτω λοιπόν η σύγκρουση των πολιτισμών. Ο στόχος τους ήταν ΔΙΠΛΟΣ ....αφενός μεν να "σκοτώσουν" εν την γενέσει τους τις ελπίδες που διαδαίνονταν αχνά για μια μεγάλη και ουσιαστική και πραγματική Ευρωπαική Ένωση (και όχι αυτό το κατασκευασμένο Δ'ΡΑΙΧ απο αυτούς).....αφετέρου δε να διατηρήσουν ζωντανό τον ΜΥΘΟ  του ευρωαμερικάνικου "Δυτικού Κόσμου" . Με άλλα λόγια οι θεωρίες του Χάντιγκτόν ( και του Ιερατείου πίσω απο αυτόν), αποτελούσαν τον διανοητικό βραχίονα για την συνέχιση της ηγεμονίας τους πάνω στην Ευρώπη, και κατ' επέκταση στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι  είχαν σκοπό να στερήσουν το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ απο την κυριαρχία του πάνω στον πλανήτη....αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί , εάν όλες οι ευρωπαικές χώρες , μέσα απο μια διαδικασία ευρωπαικής ενοποίησης....η οποία όμως "ενοποίηση" ΔΕΝ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΑ , και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ....τότε θα είχαμε τις "ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ". Για να λειτουργήσει όλο αυτό, και αυτή η πραγματικά ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ως αυτόνομη και διακριτή γεωπολιτική ΟΝΤΟΤΗΤΑ στο διεθνές σύστημα, δεν χρειαζόταν να μεταβληθεί στο ευρωπαικό οικονομικό υπερκράτος των Βρυξελλών, το οποίο ΣΤΕΡΗΣΕ την ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ των επιμέρους χωρών κρατών....και τα καθιστά , απλές επαρχίες της " Ευρωλάνδης". 

Μόνο με ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των κύριων αξόνων  στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των χωρών της Ε.Ε και μια ΣΤΕΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  έφτανε να έχουμε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, η οποία υλοποίηση ΔΕΝ ΘΑ ΕΘΙΓΕ την ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ των ευρωπαικών χωρών.Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους ιθύνοντες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής...και όχι οι Κινέζοι.Για πρώτη φορά στην ιστορία ....εάν αυτό υλοποιηθεί...τότε η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ θα είναι εδώ....και θα έχουμε έναν ΚΥΡΙΑΡΧΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: