ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Μαύρος Αετός:

Αφού τελείωσαν οι Τούρκικες εκλογές, τώρα θα αρχίσει πραγματικά να "χοντραίνει" το παιχνίδι στην γείτονα χώρα.Ο Ερντογάν ξέρει ότι ο χρόνος του τελειώνει. Τα σημάδια διαρκώς και πυκνώνουν.

Τουσκ: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για τα «χειρότερα σενάρια» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ 
Χοντραίνει το παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας - Η Ουάσιγγκτον λέει όχι στους S-400 και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας  

Μετά τους Κότς (που υπήρξαν ανέκαθεν, οι έχοντες την υψηλή εποπτεία των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων στην Τουρκία, αντιπρόσωποι της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και ρυθμιστές των εσωτερικών ισορροπιών), τις αμερικανικές υπηρεσίες και τις Δυτικές πρεσβείες, ακόμα και η παραδοσιακά, από εποχής Ερμπακάν, σύμμαχη με αυτόν και το κόμμα του οικογένεια Σαμπαντσί, θα αρχίσουν να τον εγκαταλείπουν.Οι Αμερικανοί...από την στιγμή που θα εξασφαλίσουν, αυτά για τα οποία τώρα κάνουν την "πάπια" σε όσα τους κάνει η Τουρκία....από την επόμενη κιόλας στιγμή, η πλάκα θα γυρίσει ανάποδα...και η Τουρκία θα ζήσει "ανεπανάληπτες" στιγμές.
Το ζήτημα για εμάς, είναι να πολεμήσει για την επιβίωσή του, με νύχια και με δόντια, όπως ο Άσσαντ.Οι Τούρκοι θα φάνε χοντρή απομόνωση και κυρώσεις χειρότερες από τη Β. Κορέα.Το μοναδικό ερώτημα, είναι πότε θα δοθεί το σύνθημα.
Ίσως αργήσει λίγο, μέχρι να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα από τη μεριά των Αμερικανών...μετά όσο και αν οι Ούνοι της Γερμανίας θέλουν να τους βοηθήσουν, δεν θα μπορούν.

Η Τουρκία του Ερντογάν έχει τεχνηέντως σπρωχτεί στις αγκάλες της Ρωσσίας και η διαδικασία πρόσδεσης και της Ελλάδας στο ίδιο άρμα, με δεδομένη την εγκατέλειψή της από όλους τους συμμάχους της, είναι θέμα χρόνου.Ενώ ο ντε φάκτο ρόλος των Ρώσσων, ως παράγοντα δρομολόγησης των εξελίξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν.
Φυσικά το αντάλλαγμα για την εκχώρηση ρόλου χωροφύλακα στους Ρώσσους του Πούτιν....(«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ )  
δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η ετοιμότητα για τη αντιμετώπιση είτε της Κίνας, η ίσως με τους παραστάτες της Σημαίας του Ήλιου, που αποτελούν στην ουσία μεγαλύτερο στρατηγικό κίνδυνο για την αμερικανική μονοκρατορία, από ότι οι Κινέζοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: