ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα ο νέος ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4

Στην προγραμματισμένη ώρα του, στις 23:01, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στο διάστημα, από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ο νέος επικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4, που φέρει τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση τους.
Οι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκρισή τους και ο «Ariane 5», βάρους 800 τόνων και ύψους 51 μέτρων, μετακινήθηκε αργά για περίπου πέντε χιλιόμετρα, πάνω σε ειδικές ράγες μέχρι το λεγόμενο launch pad ELA του Διαστημοδρομίου της Ευρώπης.


Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013). Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση.
«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητες για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα και την ασφάλεια, αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ, που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου, καθώς «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας».
«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στον διεθνή διαστημικό χάρτη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες» δήλωσε με τη σειρά του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

ΠΗΓΗ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα σχολιάσει προχθές, αλλά δεν ανέβηκε...
"Από τον φίλο σου τον diodoto:
"Η Hellas Sat είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών. Ιδρύθηκε το 2001 και έχει αναλάβει μέσω συμβάσεων τα αποκλειστικά δικαιώματα της αξιοποίησης της τροχιακής θέσης της Ελλάδας και της Κύπρου (39° Ανατολικά). Το 2013 ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος πούλησε τις μετοχές του (99.05%) έναντι 208 εκατ. € στην Arabsat Cyprus Ltd, θυγατρική της Arabsat. Τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική σε κυβέρνηση Σαμαρά και τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του ΟΤΕ για την πώληση.
Οι Άραβες είναι ιδιοκτήτες του Hellas Sat 4, και μας πουλάνε ακριβά τις υπηρεσίες τους, μέσω δορυφόρου που έχει "ελληνικό" όνομα.
Αυτά για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους!"
Το "extra" είναι όλα τα "λεφτά"!!!"
Α.Α.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Α.Α

Δεν ανέβηκε διότι δεν το ανέβασα εγώ...και όχι φυσικά διότι δεν δέχομαι κριτική η άλλη άποψη.!!!
Έχω μια απορία ...το τελευταίο διάστημα έχουν ανέβει ουκ ολίγες καταπληκτικές και μοναδικές αναρτήσεις τόσο απο τον αγαπητό ΑΡΡΙΩΝ όσο και απο τον φίλτατο ΕΡΙΩΠΑ.
Δύο άτομα τόσο μοναδικά και ξεχωριστά και με πλούτο γνώσεων που ο καθένας απο εμάς νοιώθει τυχερός που τους διαβάζει.
Εσύ όμως μέσα σε τόσα ξεχωριστά και μοναδικά θέματα...δεν βρήκες ούτε ένα θετικό να βρείς..ούτε έναν καλό λόγο για ότι έγραψαν....και προσπαθείς να βρείς αρνητικά σημεία εκεί που δεν υπάρχουν.
Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση προσπάθησες να την "πεις" στο αγαπητό μου ΑΡΡΙΩΝ
https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/02/blog-post.html

Και με πολύ όμορφο και ευγενικό τρόπο σου είπε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.!!
Πήγες να τον κριτικάρεις στέλνοντας δύο λίνκ από ένα σάιτ...του οποίου ο διαχειριστής είναι η μεγαλύτερη Λουγκριτία που υπάρχει...!!
Πήγες να την ξαναπείς σήμερα στον αγαπητό μου ΕΡΙΩΠΑ διότι έγραψε για τον Πυθαγόρα...ο οποίος έπεσε σε τρομερά σφάλματα κάτω στην Βαβυλώνα όπου ήταν....βέβαια η συμβατική ιστορία που εσύ γνωρίζεις...καμμία σχέση με την άπειρη γνώση του εξαιρετικού ΕΡΙΩΠΑ ο οποίος παίζει όλη την αρχαιοελληνική γραμματεία και θεολογία στα δάκτυλα.!!
Τόλμησες να του γράψεις μάλιστα...." και να κατηγορούμε τους προγόνους μας το θεωρώ ΥΒΡΙΝ!"

Ξέρεις σε ποιόν μιλάς και του λες ότι διέπραξε ΥΒΡΙΝ απέναντι στους προγόνους του;;; Αμφιβάλω...η ημιμάθεια όπως η δική σου ,είναι χειρότερη από την αμάθεια....και κάνει τον ημιμαθή αλάζονα και διότι πιστεύει ότι τα ξέρει όλα.

Παλαιότερα το ίδιο και σε μένα...σε αυτήν την ανάρτηση.
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/10/e.html

Και εδώ πάλι η πηγή σου είναι ένα άλλο ιστολόγιο....και προσπαθείς να βρεις και πάλι κάτι στραβό....λες και δεν ήξερα τι και ποιος είναι ο Διονύσιος Σολωμός.Τότε σου απάντησα ευγενικά και με χιούμορ.....σήμερα όμως παρόλο που δεν ανέβασα το χθεσινό σου σχόλιο επιμένεις στο σχόλιο σου... σε αυτήν την ανάρτηση...αν θες να μάθεις δεν το ανέβασα διότι...προσπαθείς να βάλεις "ζιζάνια" εκεί που δεν υπάρχουν....και ειδικά η φράση σου ..." Από τον φίλο σου τον diodoto:"
και...." Το "extra" είναι όλα τα "λεφτά"!!!"

Λοιπόν για να τελειώνει το έργο εδώ...δεν μου άρεσε το υφάκι σου....ούτε που προσπάθησες να εμπλέξεις τον αγαπητό Κώστα....όπως θα είδες την ανάρτηση του αυτή την πήρε από αλλού, δίνει και την πηγή...το ίδιο και εγώ....δίνω την πηγή.....αν θέλεις τα παράπονα σου στην Hellas Sat που άφησε να γίνει θυγατρική άλλων...η ακόμα καλύτερα και στον Ο.Τ.Ε που άφησε να τον εξαγοράσουν οι Γερμανοί.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.!!

Υ.Γ Τελικά είσαι μεγάλη...τσούχτρα.