ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Μέγα φιάσκο για Ερντογάν και Τουρκία οι “γεωτρήσεις” στην Ανατ. Μεσόγειο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Πάντα είμαστε πιο μπροστά από όλους για να σας λέμε τι θα γίνει , και όπως πάντα επιβεβαιωθήκαμε και πάλι όταν λέγαμε : ...." Οι Τούρκοι ΔΕΝ πρόκειται να βγάλουν ούτε σταγόνα πετρέλαιο. Δεν τους έχουν δώσει την άδεια για αυτό....και ούτε θα την πάρουν ποτέ."
Και εδώ... " Ποιος θυμάται τον Amos Hochstein: Υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων των Η.Π.Α...εβραίος καραμπινάτος ,με πολύ καλές σχέσεις με τον Νετανιάχου. Αυτός λοιπόν ο αφανής ρυθμιστής του ενεργειακού παιγνίου στην Α. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή για λογαριασμό των πολυεθνικών, αλλά αποδεκτός και από τους Τεξανούς....είχε πει κάτι που λίγοι προσέξανε..." Τurkey may not respect Cyprus’ EEZ but the US does " που πάει να πει... άσε τους Μογγόλους να κάνουν έρευνες. Ούτε τρυπάνια ούτε πλατφόρμες πρόκειται να τους δώσει κανείς." 

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται λόγω της μεγαλοϊδεατικής πολιτικής του ο Ερντογάν, καθώς η αντιπολίτευση στην Τουρκία, εξαπολύει σφοδρά πυρά, κατηγορώντας τον για τραγική αποτυχία στην πολιτική του στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκτός από το καθεστώς πλήρους απομόνωσης στο οποίο έχει περιέλθει ο ίδιος και η χώρα, δεν έχει καταφέρει επί της ουσίας να βρει, “ούτε έναν κουβά πετρέλαιο”, στην υποτιθέμενη (σ.σ. χαρακτηρισμός δικός μας) γεώτρηση στον Κόλπο της Μερσίνας.
Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη, καθώς για λόγους εσωτερικής πολιτικής, είναι πιθανό να αναγκαστεί να κλιμακώσει τις προκλήσεις κατά της Κύπρου, χρησιμοποιώντας το στρατιωτικό “εργαλείο”.

Το ζήτημα της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή έφερε ενώπιον της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, ο οποίος ζήτησε έλεγχο των δαπανών που έχουν γίνει από την κυβέρνηση των ισλαμιστών του Ερντογάν, σε σχέση με το αποτέλεσμα που έχουν φέρει.
Εξίσου απογοητευτικά είναι όμως τα αποτελέσματα στην εξόρυξη που – επίσης υποτίθεται – γίνεται ανοιχτά της Αλάνιας. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που προέκυψαν από την ερώτηση του βουλευτή, είναι καταρχήν η φερόμενη ως πρόθεση του Ερντογάν να πουλήσει στο Κατάρ – τι έκπληξη!- τις δυο μεγαλύτερες κρατικές εταιρίες στον ενεργειακό τομέα, την TPAO και την BOTAŞ, αλλά και το αίτημα να αποσαφηνιστεί πόσο κόστισε η προμήθεια των τριών ερευνητικών σκαφών από τη Νορβηγία.
Συνολικά, εάν η κατάσταση συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα, η Τουρκία, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θα βρεθεί “φεσωμένη” με ένα ποσό που υπολογίζεται τουλάχιστον σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να έχει φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ 

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...το ρολογάκι της Τουρκίας κτυπάει εδώ: https://www.indexmundi.com/clocks/indicator/population/china

...όπου νάναι θα ακουστεί και το ξυπνητήρι...

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Λοιπόν έξω έχει 22 βαθμούς ,έναν λαμπρό ήλιο ,ξεκουνηθήτε για μία βόλτα ,έναν καφέ με φίλους και λίγη κουβεντούλα ,ή ένα καλό βιβλίο .

Είναι η σωστή ώρα ,χαμογελάστε αγναντεύεστε την θάλασσα όποιοι μπορείτε ,επειδή μας κλέβουν την χαρά και τις μέρες μας περιμένοντας να' ακουστεί και το ξυπνητήρι... '

Η γράφουσα την κοπάνησε από την δουλειά.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Η γράφουσα την κοπάνησε από την δουλειά.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Axα αχα και πολύ καλά έκανες.!! Και εγώ μόλις τώρα γύρισα από έξω...έχει όντως ανοιξιάτικη μέρα, ο ήλιος ζεσταίνει δίχως να καίει, και για Φεβρουάριο μήνα σήμερα μου έκανε την ιδανική μέρα, αν είχα και καλή διάθεση θα είχα 10 στα 10. Σε λίγο θα ετοιμαστώ να φύγω πάλι....θα πάω να χτυπηθώ λιγάκι να ξεδώσω.

https://tinyurl.com/y8nwdu6f

ΑΘΗΝΑ είπε...

EΡΙΩΠΑΣ ".το ρολογάκι της Τουρκίας κτυπάει εδώ."

Οι Τουρκοι,τουλαχιστον ενα τμημα τους ,εχουν καταγωγη απο κει, τους λεμε και τουρκομογγολους,τονιζοντας τη γραμμη αιματος,αν θεωρησουμε οτι Κινεζοι και Μογγολοι ειναι πρωτα ξαδελφια.

Μια νοτιοδυτικη επαρχια της Κινας,θεωρειται πατριδα και σημειο εκκινησης των Ουιγουρων Τουρκων,που χαρακτηριζονται και απο εντονη επιθετικοτητα και θρησκευτικο φανατισμο.
Αυτη η περιοχη ειναι η περιφημη "Κοκκινη Μηλια" των προφητων;;

Γιατι το υπερπληθυσμικο ρολοι χτυπαει για τους Τουρκους και οχι για εμας;

ΑΘΗΝΑ είπε...

Μια δευτερη εκδοχη, να βρισκεται στο Καζακσταν .
Η παλια του πρωτευουσα ονομαζοταν ΑΛΜΑ ΑΤΑ Η ΑΛΜΑΤΙ δηλαδη "Πατερας των Μηλων".
Και μια τριτη στα υψιπεδα της Κομμαγηνης , στην Μελιτινη στις εσχατιες της Βυζαντινης αυτοκρατοριας ,εκει που εδρασε και ο Διγενης.

Υπαρχει και εκδοχη οτι προκειται για μυθικο τοπο .
Ισως να γνωριζετε κατι περισσοτερο η ακριβεστερο για το θεμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Έχουν περάσει χρόνια που έκλεισα την tv επειδή δεν μπορούσα να τους ακούω ,και να μετρώ την υποκρισία τους ,και την αμετροέπεια τους.
Έφτασα στο θέμα των Πρεσπών να μην μπορώ καν να διαβάσω άρθρα σχετικά με το θέμα ένιωθα να μου κόβεται η ανάσα .

Και τώρα ήρθε και αυτό

Ελσίνκι 2» και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Επί τάπητος οι λεπτομέρειες από Α.Τσίπρα – Ρ.Τ.Ερντογάν.

Όχι ότι δεν το περιμέναμε αλλά...... άλλο να νομίζεις και άλλο να ξέρεις .
Γρήγορα μια γερή δόση υπομονής επειδή πραγματικά εδώ αρχίζεις τους σκοτωμούς εν ψυχρώ.

Με το ζόρι να σε κάνουν να μισήσεις αυτόν τον τόπο ,επειδή δεν σου δίνει δουλειές,δεν σου δίνει κύρος ως πολίτη ,δεν σου παρέχει τίποτα σε σχέση με αυτά που σου παίρνει,επειδή δεν υπάρχει καμία υπόσταση κράτους για να ακουμπήσεις.

Και σε πείσμα ΌΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ....εμείς στην ζυγαριά πρέπει να προσθέτουμε συνεχώς και άοκνα την αγάπη μας ,την υποταγή μας στο έθνος μας,το ναι για την μάχη που θα κλιθούμε να δώσουμε .Πρέπει το έλλειμμα το δικό τους ,να το κάνουμε πλεόνασμα δικό μας....

Αργεί να χτυπήσει και το ξυπνητήρι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...


Πυρ και μανία οι Τούρκοι με το διχοτομημένο χάρτη της Τουρκίας
Το ποστάρισμα στο Twitter του Αμερικανού Υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που ξεσήκωσε αντιδράσεις

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4505148/pyr-kai-mania-oi-toyrkoi-me-ton-dichotomimeno-charti-tis-toyrkias

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός Λύκαστρος, μέσα από τις τελευταίες 5 αναρτήσεις του, με θέματα που ανήκουν σε μία και μόνη ενότητα, προσπαθεί να δώσει στους αναγνώστες μία ευρύτερη εικόνα για όσα συμβαίνουν γύρω μας και η οποία αυτή την χρονική στιγμή που ζούμε σκιαγραφείται, αν ενδιαφέρεται κανείς να εμβαθύνει στο θέμα του, και μέσα από μία σειρά κυβερνητικών ανακοινώσεων και διεθνών ειδήσεων οι οποίες κατά την αβασάνιστη άποψή μου περνούν τελείως ασχολίαστες από τον αμέριμνο Ελληνικό λαό.

Ο πωλητής αυτοκινήτων που στήριξε ολόψυχα του ντενεκέδες του πεζοδρομίου που άρπαξαν την εξουσία της χώρας μας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάληψη των Σκοπίων είναι θέμα 20 λεπτών στρατιωτικής δράσης επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τι είδους πολιτική αλητεία έχει καθίσει στο σβέρκο του Ελληνικού λαού.

Αρχικά να πούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει διαρκώς απειλές κατά της Συρίας και του Ιράν για ολοκληρωτικό θερμοπυρηνικό πόλεμο, αν οι δύο αυτές χώρες τολμήσουν και αντιδράσουν στους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Θέση που κάνει τον απλό άνθρωπο, ο οποίος ρίχνει που και πού και μια ματιά να δει τι γίνεται στην γειτονιά του, να διερωτάται πως μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Στο ίδιο ύφος σήμερα ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία μπορεί να συντρίψει τις ΗΠΑ αν τυχόν οι τελευταίοι προχωρήσουν στην εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη, ενώ συγχρόνως ακυρώνει κάθε παράδοση στρατιωτικού υλικού στην μέχρι χθες φίλη χώρα Κίνα.

Δεν έχω ακούσει όμως κανένα ΜΜΕτικο παπαγαλάκι να αναφέρεται στο τι συμβαίνει αυτή την εποχή στο υπογάστριο του Ισραήλ, και με αυτό εννοώ την Σ. Αραβία του ανισόρροπου πρίγκιπα και της δολοφονικής συμμορίας του ο οποίος διαθέτει για αμυντικές δαπάνες δύο φορές το ποσόν που διαθέτει η Ρωσία, και όμως ούτε στρατό ούτε ναυτικό ούτε καλά-καλά αεροπορία διαθέτει ικανή έστω και για μια στρατιωτική επιχείρηση τύπου Καμένου στα Σκόπια των 20 λεπτών. Και το ερώτημα που τίθεται είναι που ξοδεύει τόσα χρήματα;
Αυτό που κρύβεται όμως στην Σ. Αραβία είναι κάτι που μπορεί να κάνει 10 χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρό της να χάσουν για τα καλά τον ύπνο τους. Η Σ. Αραβία έχει πάψει από καιρό να είναι η χώρα που γνωρίζαμε όλοι.

Η ΝΕΟΜ είναι μόνο η αρχή και η πρώτη δόση για το τίμημα των υπηρεσιών που προσφέρει ο νέος πορνοβοσκός της.

Γι’ αυτό σαν επαναλαμβάνω φίλοι αναγνώστες του Ζευ Ελαύνοντος, πουλήστε και τα ιμάτιά σας και πάρτε όσους περισσότερους «οβολούς» μπορείτε για το τζουκ μπόξ της Αργούς. Όταν τελειώσουν αυτά που κρύβει η Σαουδαραβία, οι Οβολοί σας θα είναι πολύ χρήσιμοι για ...το πάρτυ που θ' αρχίσει με του εισβολείς Καδμείους..

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Αγαπητέ Ερίωπα είπες

΄"και μέσα από μία σειρά κυβερνητικών ανακοινώσεων και διεθνών ειδήσεων οι οποίες κατά την αβασάνιστη άποψή μου περνούν τελείως ασχολίαστες από τον αμέριμνο Ελληνικό λαό"

Για ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού είναι σίγουρα έτσι επειδή στην πραγματικότητα έχουμε χάσει την μεγάλη ευχέρεια της σύνθεσης και ανάλυσης των γεγονότων είμαστε κάπως χωλοί.

Όμως όταν παρατηρήσεις συνολικά την εικόνα βλέπεις πως τα τελευταία χρόνια τα πιόνια σ τείνονται με μεγάλη ταχύτητα και σπρώχνονται βίαια για την υαλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά βέβαια όλο τον κόσμο για αυτό και έπρεπε να αποδυναμωθούμε εμείς πρώτα.

Όλοι οι πολιτικοί είναι τα πιόνια πάνω στην σκακιέρα οι χρήσιμοι ηλίθιοι άλλα αναλώσιμοι έπαψα να τους βλέπω παρατηρώ μόνο τα γεγονότα.

Το ερώτημα που μου γεννιέται είναι γιατί τόση βιασύνη ;Τι πρέπει να προλάβουν ;Είναι σα να θέλουν να πιάσουν το μεγάλο κύμα.

Είμαι σίγουρη πως αυτό που θα ζήσουμε θα είναι πρωτόγνωρο μέχρι που στο τέλος και η γη θα μας πετάξει από επάνω της.

Ο αργηγός από την άλλη της Σ.Αραβίας συνεχίζει ακάθεκτος την υλοποίηση αυτή ,δεν είναι τυχαίο που την Υεμένη θα ήθελαν να την είχαν εξαφανίσει από εκεί .Μια ματιά στον χάρτη και βλέπεις εύκολα την στρατηγική θέση της .

Ερώτημα δεύτερο τι έχει ο κόλπος εκεί που το θέλουν και είναι απαραίτητο στον σχεδιασμό τους ποιο κουτί ανοίγει το ιερατείο ;

Πολλά τα επίπεδα του πολέμου και πολλές οπτικές αναλόγως από ποιο έθνος είσαι.

'πάρτε όσους περισσότερους «οβολούς» μπορείτε για το τζουκ μπόξ της Αργούς '

Οι οβολοί είναι σημαντικοί ,αφού εσύ για αυτούς χάλασες το τελευταίο χρυσό σου τάλαντο ,χωρίς Ορφέα το ταξίδι δεν ξεκινάει ,επίσης οι επιβάτες πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών να πω ,δυνατοτήτων,για να υπάρχει ομοφωνία ,πως να κωπηλατείς χωρίς ομοψυχία για να περάσεις συμπληγάδες .

Αγαπημένε Ερίωπα εδώ τα ερωτήματα πολλά όχι μόνο ένα, και οι υποψίες ακόμη περισσότερες ας πούμε για αρχή τι είναι οι οβολοί ;





ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Λύκαστρε ,Ερίωπα

οι Αργοναύτες δέχονται να ενωθούν με τις Λήμνιες ήταν ενέργειές αυτές ;

Ήταν τόσο εύκολο να αφήσουν τον σκοπό του ταξιδιού τους ή ήταν ανάγκη σύμπραξης ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Μακεδόνισα έγραψες :
..." Το ερώτημα που μου γεννιέται είναι γιατί τόση βιασύνη ;Τι πρέπει να προλάβουν ;Είναι σα να θέλουν να πιάσουν το μεγάλο κύμα."

Μα αυτό που έρχεται είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ που μόνο μέσα στην Ελληνική Μυθολογία το συναντά κανείς.!! Πάμε για ανατροπή των Πόλων του πλανήτη.!! Για πρώτη φορά απο το 1937 το πάντα ζεστό και ηλιόλουστο Λας-Βέγκας ντύθηκε στα λευκά.Δρόμοι και πλατείες σκεπάστηκαν από ένα στρώμα χιονιού, το οποίο έγινε είδηση σε πολλά διεθνή μέσα. Ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο για εκεί.!!
http://www.kathimerini.gr/1011178/gallery/epikairothta/kosmos/to-estrwse-gia-prwth-fora-sta-metewrologika-xronika-sto-las-vegkas-fwtografies

Και αυτό (η ανατροπή των πόλων) έγινε τουλάχιστον 4 φορές.!! Έχουμε και άλλες μαρτυρίες μέσα από την αρχαιοελληνική γραμματεία, εκτός από τον Ορφέα.Είμαστε το ΚΕΝΤΡΟ του πλανήτη...η ΚΑΡΔΙΑ ΓΗ...όσο και να αλλάξουν οι πόλοι...όσες ανατροπές και να γίνουν θα παραμείνουμε το ΚΕΝΤΡΟ του πλανήτη, η ΚΑΡΔΙΑ.Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνεται και ο Γ'Π.Π πόλεμος...όχι για τους αγωγούς , όχι για το πετρέλαιο...ούτε για την κυριαρχία επί του πλανήτου (που αυτός είναι πολύ σοβαρός λόγος)...αλλά λόγο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ σε αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : οι Αργοναύτες δέχονται να ενωθούν με τις Λήμνιες ήταν ενέργειές αυτές ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Είναι γνωστό αγαπητή Μακεδόνισα, ότι όταν πρόκειται για γυναίκες, οι άντρες ακόμα και οι Αργοναύτες, χάνουν τον μπούσουλα.! Στις μέρες μας έχουμε δει κάτι αντίστοιχο...με την αθρόα ένωση Ελλήνων αντρών με Βουλγάρες, Ουκρανίδες, Ρωσίδες και όλο το γυναικείο φύλο απο το Βόρειο παραπέτασμα.!! Στην Β.Ελλάδα κυριολεκτικά έχει γίνει «Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα».

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Ο αγαπητός Λύκαστρος, μέσα από τις τελευταίες 5 αναρτήσεις του, με θέματα που ανήκουν σε μία και μόνη ενότητα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Σεβαστέ Ερίωπα θα μπρούσαμε και τις 5 αυτές αναρτήσεις σε εντάξουμε σε μια και μόνη ενότητα , με τίτλο..." ΗΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "

http://oi62.tinypic.com/zxvafb.jpg

Αυτός ο γεωδαιτικός Κύκλος θα είναι περίπου 1.200 χιλιομέτρων. Έχουμε αριθμήσει την Απολλωνία Α. τον Βύζαντα (Κωνσταντινούπολη) Β, το Αραράτ Γ, την UR Δ, την Μέκκα Ε, και το τελευταίο σημείο ς, όπως ΧΞς.
Στον κύκλο πάνω κάθεται και μιά ακόμη πόλη που λέγεται Ριάντ, πρωτεύουσα μιάς περίεργης χώρας.
Το περίεργο δεν είναι ότι κάθεται απλά πάνω στον κύκλο αλλά στο ότι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αθήνα.
Η πόλη αυτή είναι γνωστό ότι πριν βατταριστεί σε Ριάντ λεγόταν "Διαίρεια" , οι Άραβες την πρόφεραν «Ντιραέΐα».
Διαιρούσε αυτή η γραμμή τον κόσμο στα δύο. Από τους Δελφούς λοιπόν μέσω Αθήνας εξπρές γραμμή μετρό γιά Ριάντ, Διαίρεια, Ντιραέϊα.

Αυτός ο χάρτης "πατάει" πάνω σε κάτι άλλο...και έγινε σε εποχή προκατακλυσμιαία...έχουμε 6+1 σημεία στον χάρτη, και θυμίζει το ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ....6 πλανήτες + 1 ο Ήλιος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εδώ φαίνεται καλύτερα με θέα όλον τον πλανήτη.

http://oi59.tinypic.com/dyn5kx.jpg

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Αγαπημένε Ερίωπα εδώ τα ερωτήματα πολλά όχι μόνο ένα, και οι υποψίες ακόμη περισσότερες ας πούμε για αρχή τι είναι οι οβολοί ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Αγαπητή Μακεδόνισα, σύμφωνα με την Εριωπική γλώσσα, οι οβολοί είναι βόλια που κάνουν το Τζούκ μποξ να κελαηδά ...χαχα...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε είπες

'Είναι γνωστό αγαπητή Μακεδόνισα, ότι όταν πρόκειται για γυναίκες, οι άντρες ακόμα και οι Αργοναύτες, χάνουν τον μπούσουλα 'μα δεν ήταν γυναίκες νομίζω.

Θα ήθελα όμως να έχω την ρομαντική ακόμη άποψη πως οι σωστοί άνδρες δεν χάνουν τον μπούσουλα, απεναντίας στοχεύουν καλά για να κατακτήσουν το κάστρο ,άλλο τώρα που υπάρχει έλλειψη αρσενικών .

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.Κάνεις χώρο στον Ερίωπα οκ δεκτόν.

Θα πρέπει να αρχίσω εντατικά μαθήματα Εριωπικής .

Τι να προλάβω πρώτα.

ΑΘΗΝΑ είπε...

Αγαπητη Μακεδονισα,

Παρολο που το δευτερο τμημα της λεξης σου δινει την αισθηση του στρογγυλου...
ο οβολος ηταν σαν μια μικρη μεταλλικη βεργα ,ενα μικρο σουβλι,και εξι οβολοι ισοδυναμουσαν με μια δραχμη(τοσους μπορουσες να κρατησεις στο χερι σου).
Ετσι οπως το ειδα στο μουσειο ,μου φανηκε σαν να κρατουσε καποιος μια δεσμη απο μικρους κεραυνους...



ΑΘΗΝΑ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : "Γι’ αυτό σας επαναλαμβάνω φίλοι αναγνώστες του Ζευ Ελαύνοντος, πουλήστε και τα ιμάτιά σας και πάρτε όσους περισσότερους «οβολούς» μπορείτε για το τζουκ μπόξ της Αργούς".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ: " οι οβολοί είναι βόλια που κάνουν το Τζούκ μποξ να κελαηδά ...χαχα..."

Aθηνα : "με τι οχημα , με τι καυσιμα και πανω απο ολα με ποιον οδηγο!!"

H Αργω ειναι το "οχημα",

και οι οβολοι ειναι τα "καυσιμα",
δηλαδη το ηλεκτρομαγνητικο μας πεδιο και ο χειρισμος του.

Το τζουκμποξ τι ειναι o μετασχηματιστης ;

Aυτο το " πουλήστε και τα ιμάτιά σας" σημαινει καντε τα παντα,δωστε τα ολα , αλλα πρεπει να γνωριζεις και απο που θα παρεις τους οβολους ,μη και σου δωσουν τιποτε χαλκους..

Και "οδηγος" ; Γιατι χωρις οδηγο αδυνατη η εξοδος!



EΡΙΩΠΑΣ Όταν τελειώσουν αυτά που κρύβει η Σαουδαραβία, οι Οβολοί σας θα είναι πολύ χρήσιμοι για ...το πάρτυ που θ' αρχίσει με του εισβολείς Καδμείους..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ Μα αυτό που έρχεται είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ που μόνο μέσα στην Ελληνική Μυθολογία το συναντά κανείς.!! Πάμε για ανατροπή των Πόλων του πλανήτη.!!

Εχουμε μπει στο τελευταιο κομματι του τελους της περιοδου.
Με τη σειρα πολεμικα ,γεωφυσικα αλλα και αστρονομικα καταστροφικα φαινομενα θα κυριαρχησουν τα επομενα χρονια.
Η προετοιμασια σε ολα τα επιπεδα ειναι απαραιτητη .

Αρα το ζητουμενο ειναι ,σε πρακτικο καθημερινο πια επιπεδο τι πρεπει να κανει καποιος που θελει οχι μονο να σωθει ο ιδιος, αλλα και να παρεχει υπηρεσια στο εθνος στη φυλη και γενικοτερα στους ανθρωπους .





ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους .
Αθηνά διάβασα τα σχόλια /διαπιστώσεις σου σχετικά με την Αργώ και επειδή θα πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα ,θα πρέπει πρώτα να κάνουμε μερικές παραδοχές ως κοινή αφετηρία .

1. Το κομμάτι για το οποίο θα ανταλλάξουμε απόψεις ,σκέψεις είναι η Αργώ ως όχημα στο Αιθερικό.
2. Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε σε κάθε πτυχή του μύθου το πραγματικό κομμάτι π.χ το πλήρωμα της με τις ιδιότητες και δυνατότητες της ψυχής τους.

Έτσι θα καταλήξουμε να έχουμε για λογική συνέχεια και γιατί όχι και ένα αντίστοιχο συμπέρασμα .Ότι παραθέσω είναι ενδεικτικά και το καθένα από μόνο του μια συζήτηση ,ενδεχομένως μέχρι και την απόρριψη τους.

Έχουμε λοιπόν ένα πλοίο ειδικού τύπου ,έχει ακόμη και ξύλο από την ιερή βελανίδια της Δωδώνης που μιλούσε (έχει την έγκριση των θεών, η ΑΘΗΝΑ όταν μιλάει μάλλον οι θεοί ψιθυρίζουν ).

Έχουμε ένα πλήρωμα που είναι μόνο άνδρες (ηλεκτρικές ενέργειες )τουλάχιστον στον πηγαιμό γιατί μετά έχουμε μια Μήδεια. Αυτοί δεν είναι μόνο από την Ιωλκό αλλά από όλη σχεδόν την τότε Ελληνική Γη πράγμα που δείχνει τον πανεθνικό χαρακτήρα της εκστρατείας αλλά και την ανάγκη συμμετοχής δυνατών Ελληνικών ψυχών.

Έχουμε και τον σκοπό του ταξιδιού που ναι μεν φαίνεται ως μια οικογενειακή διαμάχη στην πραγματικότητα όμως αυτή –η εκστρατεία – εάν δεν πετύχει θα έχει επιπτώσεις στον λαό εγώ θα πω έθνος λόγω της πανελλήνιας συμμετοχής .

Το ταξίδι του Ιάσονα είναι εάν όχι ίδιο σχεδόν ίδιο με του Οδυσσέα ως προς τις δοκιμασίες προφανώς είναι αρχετυπικό?

Στο σήμερα η ανασύσταση του πλοίου έχει τις ίδιες ανάγκες με τότε ;Πρέπει να σπάσει τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων γεγονότων, έτσι ώστε να αλλάξει το αποτέλεσμα της εκστρατείας ;

Οι απορίες όσο προχωράς και μπαίνεις στις δοκιμασίες τόσο πληθαίνουν. Έχουν ξαναγίνει προσπάθειες για την επανασύσταση της , γιατί απέτυχε ;

Όταν « κωπηλατούν « δεν θα πρέπει να έχουν ομοψυχία ,ομόνοια , δεν πρέπει να είναι όμαιμοι; Δεν πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται ,δεν πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες;

Μεγάλο είναι το θέμα ,και ήδη έκανα κατάχρηση το κομμάτι των σχολίων εδώ, αλλά αυτό το μέσο επικοινωνίας έχουμε με αυτό πορευόμαστε.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ο Χαλδαίος αστρονόμος Βηρωσσός έγραψεν: Κατά τον μέγα ενιαυτόν (ανά 26.000 έτη περίπου) δια της αντιστροφής των πόλων και της εκ τούτου αναστροφής της φοράς του ηλίου, (ανατέλλοντος εκ της πρώην δύσεώς του και δύοντος εις την πρώην ανατολήν αυτού)καταστρέφεται δις. μιαν φοράν λόγω κατακλυσμού και την άλλην δι' εκπυρώσεως.

Ο δε Πλάτων παραδίδων συμπληροί ότι η αντιστροφή αυτή θαυμαστώς επιφέρει συν τοις άλλοις και μεταβολήν-αντιστροφήν του βιολογικού και γενετικού κύκλου των θηλαστικών και του ανθρώπου. (Ούτως ειπείν, οι νυν της εποχής Διός (δυο) και δια σπέρματος παραγόμενοι άνθρωποι, παύουσι αναπαράγεσθαι ούτω και φύονται-γεννώνται εκ της γης (γηγενείς-αυτόχθονες) όπως και επιστρέφουσι γηράσκοντες και σμικρυνόμενοι ως σπόροι εισχωρούντες εις την γην αυτήν. (εποχή του Κρόνου.)

Όλα τα μνημεία-μηνύματα των αρχαίων προγόνων συντείνουσι προειδοποιήσαι ημάς ότι κάθε δώδεκα έως δεκατρείς χιλιάδες χρόνια ο επικρουστήρ της επικειμένης πλανητικής καταστροφής κτυπά. όρα αιγυπτιακή μνημειώδης Σφιγξ.

Το περίφημον διάμεσον Έδγαρ Κέυσυ έγραφε το 1930. ¨Περί τον 21ον αι. θα συμβή μετακίνησις των πόλων. Στην Αρκτική και Ανταρκτική ζώνη θα έχομε αναταράξεις που θα πυροδοτήσουν ηφαιστειακές εκρήξεις στις ξηρές περιοχές... Το βόρειο μέρος της Ευρώπης θα αλλάξη εν ριπή οφθαλμού. Η Γη στο δυτικό τμήμα της Αμερικής θα διχοτομηθή. Το μεγαλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας θα καταποντισθή.¨

Δια τον αιγύπτιον σοφόν Θωθ-Ερμήν ελέγετο ότι ¨κατάφερε να κατανοήση τα μυστήρια των ουρανών και ν' αποκαλύψη αυτά μέσα από ιερά βιβλία τα οποία μετά κατέχωσε εις την γην, γνωρίζων ότι θα αναζητηθώσι αυτά από τας μελλοντικάς γενεάς αλλά θα αποκαλυφθώσι μόνο υπό των αληθινά εκλεκτών.¨


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

AΡΡΙΩΝ : Ο Χαλδαίος αστρονόμος Βηρωσσός έγραψεν: Κατά τον μέγα ενιαυτόν (ανά 26.000 έτη περίπου) δια της αντιστροφής των πόλων και της εκ τούτου αναστροφής της φοράς του ηλίου, (ανατέλλοντος εκ της πρώην δύσεώς του και δύοντος εις την πρώην ανατολήν αυτού)καταστρέφεται δις. μιαν φοράν λόγω κατακλυσμού και την άλλην δι' εκπυρώσεως.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Τι μου θύμισες τώρα φίλτατε και αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ, θυμάσαι που τα λέγαμε αυτά κάπου άλλου;; Σου έγραφα τότε ότι ο Βυρώσσος η Βerosos το οποίο βγαίνει απο το Βel-re'usu " Bel is his shepherd ".
Bel-Usur ή Bel-re-usu .....στα περσικά Περούξ, ενώ στα λατινικά Berossus.
To πρώτο έτυμο Βel η Βer Βαρ σημαίνει Ιερέα κάποιου....όπως το όνομα του θράκα βασιλιά Βαρβύζου η Βαρβύσιου μας δίνει Βαρ-Βύσιου ή Ιερέα του Βύσσου. Βύσσα επίσης στην αρχαία Αιγυπτιακή γλώσσα (Κοπτική) σημαίνει "Εστία Πυρός" και "Διάκονος του Άνουβι" .

Γιός του Ναβουχοδονόσορα σύμφωνα με την Βίβλο και τον Δανιήλ....το όnομα Nebu, σημαίνει Ερμής στα Εβραϊκά και στην ιερογλυφική Αιγυπτιακή γραφή (των Συριγγών) σημαίνει Σφίγξ). Στην Βαβυλωνιακή γλώσσα πέρασε με την έννοια του Θεού/προφήτη. Δηλαδή Ναβουχοδονόσορα (Nebu ahad nasar).