ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Νέα Navtex από την Τουρκία: Βγάζουν για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το «Barbaros» μέχρι τον Φλεβάρη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και γιατί να μην το κάνουν ποιόν θα φοβηθούν;; Τον χέστη τονΑlieksi , τον συγκαμμένο την χοντροφωφάρα η μήπως τον Νικολάκη με την γυναικομαστία και την τσιριχτή γυναικεία φωνούλα ;; Πάντως ο Πορδητής δεν έχει αποπλεύσει ακόμα, είναι στην Αττάλεια. Όταν θα αποπλεύσει...θα τον μυριστούμε.!! Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά...οι Τούρκοι ΔΕΝ πρόκειται να βγάλουν ούτε σταγόνα πετρέλαιο. Δεν τους έχουν δώσει την άδεια για αυτό....και ούτε θα την πάρουν ποτέ.Για να κάνεις γεώτρηση χρειάζεσαι τρυπάνια και άλλα ανταλλακτικά. Οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε την τεχνολογία εξόρυξης, ούτε ανταλλακτικά για τις πλατφόρμες και κυρίως ούτε τρυπάνια.Και φυσικά ούτε και το εξειδικευμένο προσωπικό. Άμα οποιοσδήποτε αγόραζε ένα πλωτό γεωτρύπανο, μπορούσε να πάει να τραβήξει πετρέλαιο απ' όπου γουστάρει, οι πολυεθνικές θα τα είχαν κλείσει τα μαγαζιά.Παράδειγμα η Βενεζουέλα, που έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον κόσμο.
Οι εξορύξεις σχεδόν έχουν σταματήσει, γιατί οι πλατφόρμες είναι έτοιμες να αχρηστευτούν, λόγω του εμπάργκο σε ανταλλακτικά και τρυπάνια που εφαρμόζουν όλες οι Δυτικές χώρες. Ο Ερντογάν ξέρει ότι ΔΕΝ τον παίρνει...στάχτη στα μάτια των Μογγόλων είναι αυτά.Ο Ερντογάν παίζει πολύ καλά τον ρόλο...για τον οποίο επιλέχθηκε να παίξει.!!
Για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα βγάζουν οι Τούρκοι το ερευνητικό πλοίο “Μπαρμπαρός”, με συνοδεία φρεγατών πλησίον του σημείου που συναντώνται η ελληνική, η αιγυπτιακή και η κυπριακή υφαλοκρηπίδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Οι Τούρκοι -“διαγράφουν” πλήρως το Καστελόριζο υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα και όλη η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να διαμοιρασθεί με την αρχή της μέσης γραμμής μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Ωστόσο η Άγκυρα στέλνει τη δική της απάντηση Τριμερή Ελλάδας -Κύπρου – Αιγύπτου, στέλνοντας το ερευνητικό σκάφος Barbaros για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα για διάστημα από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019.
Με τη NAVTEX 1032/18 που εξέδωσε παράνομα ο αναρμόδιος Σταθμός της Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή η οποία βρίσκεται καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μέρος της είναι στο όριο της Κυπριακής ΑΟΖ, για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON.
Ο στόχος της Τουρκίας είναι και εμπράκτως να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου σε υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο (πέραν της υφαλοκρηπίδας που συμπίπτει με τα χωρικά ύδατα των νησιών).
Tαυτόχρονα η κίνηση της Αγκυρας έρχεται σε απάντηση της Διακήρυξης της Τριμερούς, όπου οι τρεις χώρες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους και την αποφασιστικότητά τους για επίσπευση των διαδικασιών για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: