ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

The Origin All Religious Wo... by on Scribd

5 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Charles Francois Dupuis (1742-1809) στο βιβλίο του "Ερμηνεία του Μύθου του ΗΛΙΟΥ που λατρεύθηκε με το όνομα του Χριστού" μας λέει ότι όλες οι μονοθειστικές θρησκείες πάνω στον πλανήτη, χριαστιανισμός, ισλάμ, ιουδαισμός, κ.λ.π και όλες μαζί οι θρησκείες έχουν σαν βάση τους στηρίζονται την αντίληψη των Ελλήνων περί "Θείου".
Όσο όμως κανείς εισχωρεί στα ενδότερα ανακαλύπτει ότι τουλάχιστον στα τελευταία προστάδια δημιουργίας ή παρουσίασης στο «κοινό» των τριών θρησκειών βρίσκει παντού τον Οσιρισμό και την λατρεία του Ήλιου.

Ακόμα και στην Ελληνική θρησκεία βρίσκεται κουκουλωμένη η λατρεία του Ήλιου. Ο ίδιος ο Πλάτων διαμαρτύρεται κατά κάποιο τρόπο για αυτό το κουκούλωμα και μέσα στο Κρατύλο του βάζει νοερά τον Σωκράτη να ετυμολογήσει τον Ήλιο...Ανίκητος Ήλιος...ο επιμένων Ελληνικά=Νικά....

ΑΘΗΝΑ είπε...

Πρεπει να το κανω download για να το τυπωσω;
Ειμαι ενθουσιασμενη...ευτυχως που η γλωσσα ειναι στρωτη και κατανοητη......
AYTO EINAI ΗΟΜΕWORK !!
Ελπιζω να μην εχει τεστ μετα χαχαχα..

Να εισαι καλα.

Αθηνα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χαίρομαι Αθηνά μου που είσαι ενθουσιασμένη...δυσκολεύτηκα για να το βρω. Για να το αγοράσεις (αν το βρει κανείς) μεταχειρισμένο θέλει γύρω στα 1.800 δολάρια.!!!
Σου εύχομαι καλή ανάγνωση...αποθήκευσε το για να το έχω και εγώ αν το χρειαστώ.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Όταν ο θεός εποίησε τας πατρίδας και τα έθνη ίνα ελευθέρως εκπαιδεύση και προστατεύση τας ψυχάς των ανθρώπων ο διάβολος εποίησε τας θρησκείας και τα ιερατεία – μια πλαστή υπερπατρίδα υποκατάστατο αυτών - ίνα αποπλανήση, υποτάξη και κλέψη.

Ούτω και ο της αληθείας και του πολιτισμού αυτοθυσιασθείς φιλάνθρωπος υιός θεού, ο Έλλην, ευρέθη σήμερον δουλεύων και αφανιζόμενος, ο δε θύτης αυτού, ο εκπορνευτής και αρχικάπηλος πασών των ηθικών αρχών, κανόνων και αξιών υπέρ ών ο πρώτος εθυσιάσθη, πλουτίζει, άρχει και δοξάζεται εν τη απογνώσει της κακίας και απανθρωπίας αυτού.

Ο Έλλην μεν εν δουλεία ημιέλλην γίγνεται, ο δε βάρβαρος ολοκληρωμένος βάρβαρος.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πόσο σοφά τα λόγια σου αγαπητέ φίλε....Η υπηρέτηση του ανθρώπινου Πολιτισμού επαίρεται υπεράνω ποταπών αναμείξεων με θρησκείες και κομματικά αλισβερίσια και αν οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν εννοήσουν το πνεύμα της Πλατωνικής "Πολιτείας" παραμένοντας έρμαια αγνοίας, διαρκώς θα αναπαράγουν δια της οδού των εκλογών και των θρησκειών την τυραννία τους!