ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΑ -CERRES-CERN = ΠΥΛΗ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :


Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο στείρα και τυποποιημένη γνώση μας δίνουν. Και με τι άχαρο και με ξεδιάντροπο τρόπο προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε δυναμική του πνεύματος μας σε κάθε ηλικία, πόσο μάλλον όταν κανείς βρίσκεται σε  μια ηλικία αθωότητας κατά την οποία δεν έχουν αναπτυχθεί άμυνες.Διάβασα μέσα στο ίντερνετ για το  Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ (Α' ΜΕΡΟΣ). Στην κυριολεξία εκτός του ότι έχασα τον πολύτιμο χρόνο μου....κρατούσα την κοιλιά μου από τα γέλια με τις ανέδραστες μπούρδες που έλεγαν και έγραφαν.
Μιλάμε για ιστοριούλες με σκύλους, λύκους, γάτες και διάφορα άλλα αθώα ζωάκια που δημιούργησαν οι τσευδοί ιερείς της αρχαιότητας για να σκοτώνουν την βαρεμάρα τους επειδή δεν είχαν τότε Playmobil.

Η λέξη Έλευση (από την οποία έχουν αρχη τα Ελευσίνια Μυστήρια) είναι το ίδιο και το αυτό με την λέξη Ήλυση. Εδώ να  υπενθυμίζω ότι η λέξη Ήλον κατά τον Ησύχιον σημαίνει «κατακεκαυμένον». Το «κατακεκαυμένον πεδίον» επίσης αναφέρεται και ως «Ενηλύσιον πεδίον».
Η θεά Δήμητρα η Φιγαλία ήρθε πάνω σε Άρμα με δύο Όφεις, και την υποδέχτηκε ο Τριπτόλαιμος (οι τρεις λαιμοί χρειάζονται όμως και 3 "κεφάλια") στον οποίο οι αβασάνιστα σκεπτόμενοι άνθρωποι του έδωσαν ανθρώπινη υπόσταση.
Ήλυξεν όμως σημαίνει Εξέφυγε....άρα από κάπου την είχαν κοπανήσει η έστω τους πέταξαν έξω.


 Η αναζήτηση της θεάς ήταν για την Khuree (Κόρη), αλλά ποια ήταν αυτή η Κόρη και τι κρύβεται πίσω από αυτήν την λέξη;; Η Δαμάτηρα η πυρρωθείσα ή Πύρρα, ή Dea Spina ή Δέσποινα ή Περσεφόνη είναι η ίδια και η αυτή με την {......} που έφερε στην γη τον λευκό άνθρωπο από το Ηλύσσιον πεδίο το κατακεραυνωθέν υπό της Στυγός.Η Δέσποινα ονομαζόταν κάποτε και"ΩΠΙΣ άνασσα", δηλαδή βασίλισσα του πυρός. Ποίου πυρός όμως; Η ΩΠΗ δίδει 888...χμ



Ο μύθος της προσωποποιημένης Περσεφόνης δίχως αμφιβολία μας κρύβει πολλά και τραγικά που σχετίζονται με το ουράνιο σώμα της Σελήνης. Η σχέση, μάνας και κόρης, στα Ελευσίνια Μυστήρια, ήτοι η θεά Δήμητρα(Γη) και η κόρη της Περσεφόνη (Σελήνη), φαίνεται σχεδόν να αγνοείται απ’ τους περισσότερους κλασικούς συγγραφείς και σχεδόν κανένας δεν αφήνει να εννοηθεί ότι η Περσεφόνη ήταν η Σελήνη.
Οι σύγχρονοι μελετητές δεν διερωτήθηκαν ποτέ γιατί οι αρχαίοι ονόμαζαν «Κόρη» ή «Κούρη» την Περσεφόνη και όχι θυγατέρα. Μήπως η Αιγυπτιακή προέλευση των Ελευσινίων Μυστηρίων μπορεί άραγε να μας βοηθήσει;
«Κόρα» στα Αιγυπτιακά σημαίνει «σφαίρα» στην λαϊκή γλώσσα. Κάτι που μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι η οι πρώτοι μύστες έκαναν χρήση της Αιγυπτιακής ονομασίας για την ουράνιο σφαίρα (Σελήνη). Δεν θα μας κατηγορήσει κανένας αν υποστηρίξουμε ότι η «Κόρη» ή «Κόρα» των Ελευσινίων Μυστηρίων ήταν η Σελήνη φτάνει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην επιχειρηματολογία μας, Κόρρη, έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες το κεφάλι και το πρόσωπο.


Ας μη ξεχνάμε ότι ο Όμηρος που δεν αναφέρει πουθενά ότι η Περσεφόνη είναι θυγατέρα της Δήμητρας, μας την παρουσίασε αρχικά ως «Περσεφόνεια» πριν την βαπτίσει ο Ησίοδος Περσεφόνη.
Δεν ήταν λίγοι και οι συγγραφείς που συνταύτιζαν το όνομά της με τον θάνατο. Η Περσεφόνη όμως είχε και άλλα ονόματα. Ένα απ’ αυτά ήτα η «Φερσέφαττα» ή «Φερσέφασσα». Τα δύο τελευταία περιέχουν την λέξη «άττα» ή «άσσα». Γρήγορα μόνο σας αναφέρω ότι είναι το θηλυκό του «Άττων» το οποίο σημαίνει ουράνιο σώμα περιστρεφόμενο. Σε μετάφραση θα τολμούσαμε να λέγαμε ότι η Περσεφόνη είναι η «κατεστραμμένη σφαίρα», δηλαδή ο κατεστραμμένος πλανήτης.


 Ο κλασικός μύθος, για την Περσεφόνη και την μητέρα της θεά Δήμητρα, παρέμεινε ζωντανός για πολλές χιλιάδες χρόνια και θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφθασε σχεδόν άφθαρτος μέχρι την εποχή των κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων.Βεβαίως η αληθινή ιστορία ήταν γνωστή μονάχα σε λίγους. Συνήθως στους άρχοντες και στους ιερείς των Ελληνικών ναών. Για τον λαό είχαν φτιάξει μια πιο εκλαϊκευμένη ιστορία, αρκετά διαφορετική απ’ εκείνη που εδίδετο στους μυημένους.
Η τακτική αυτή ήταν πολύ συνηθισμένη στην αρχαιότητα και πολλές φορές επικρίνεται από τους φιλοσόφους και γενικά απ’ τους ανθρώπους των γραμμάτων.
Ο Ηλιόδωρος για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα καυστικός για αυτή την τακτική. Καταδικάζει όχι μόνο τα ελληνικά ιερατεία αλλά και ιδιαίτερα αυτά των Αιγυπτίων.
Όσοι λοιπόν ήσαν μυημένοι στα «Ελευσίνια Μυστήρια» θα πρέπει να γνώριζαν πολύ καλά την αρχική ιστορία με το τραγικό τέλος της Περσεφόνης, τους πραγματικούς λόγους που είχαν οδηγήσει την «Κόρη» στον «πρόωρο χαμό» της και όσα ήσαν κρυπτογραφημένα έντεχνα μέσα σ’ εκείνες τις τελετές.


Μας λέει ο Παυσανίας στα Αρκαδικά :


..."  .θεῶν δὲ αὐτὰ τὰ ἀγάλματα, Δέσποινα καὶ ἡ Δημήτηρ τε καὶ ὁ θρόνος ἐν ᾧ καθέζονται, καὶ τὸ ὑπόθημα τὸ ὑπὸ τοῖς ποσίν ἐστιν ἑνὸς ὁμοίως λίθου: καὶ οὔτε τῶν ἐπὶ τῇ ἐσθῆτι οὔτε ὁπόσα εἴργασται περὶ τὸν θρόνον οὐδέν ἐστιν ἑτέρου λίθου προσεχὲς σιδήρῳ καὶ κόλλῃ, ἀλλὰ τὰ πάντα ἐστὶν εἷς λίθος. οὗτος οὐκ ἐσεκομίσθη σφίσιν ὁ λίθος, ἀλλὰ κατὰ ὄψιν ὀνείρατος λέγουσιν αὐτὸν ἐξευρεῖν ἐντὸς τοῦ περιβόλου τὴν γῆν ὀρύξαντες. τῶν δὲ ἀγαλμάτων ἐστὶν ἑκατέρου μέγεθος κατὰ τὸ Ἀθήνῃσιν ἄγαλμα μάλιστα τῆς Μητρός: [4] Δαμοφῶντος δὲ καὶ ταῦ. τοῦ θρόνου δὲ ἑκατέρωθεν Ἄρτεμις μὲν παρὰ τὴν Δήμητρα ἕστηκεν ἀμπεχομένη δέρμα ἐλάφου καὶ ἐπὶ τῶν ὤμων φαρέτραν ἔχουσα, ἐν δὲ ταῖς χερσὶ τῇ μὲν λαμπάδα ἔχει, τῇ δὲ δράκοντας δύο. παρὰ δὲ τὴν Ἄρτεμιν κατάκειται κύων, οἷαι θηρεύειν εἰσὶν ἐπιτήδειοι. [5] πρὸς δὲ τῆς Δεσποίνης τῷ ἀγάλματι ἕστηκεν Ἄνυτος σχῆμα ὡπλισμένου παρεχόμενος: φασὶ δὲ οἱ περὶ τὸ ἱερὸν τραφῆναι τὴν Δέσποιναν ὑπὸ τοῦ Ἀνύτου, καὶ εἶναι τῶν Τιτάνων καλουμένων καὶ τὸν Ἄνυτον." 


 "...: ἡ δὲ Δέσποινα σκῆπτρόν τε καὶ <τὴν> καλουμένην κίστην ἐπὶ τοῖς γόνασιν ἔχει, τῆς δὲ ἔχεται τῇ δεξιᾷ τῆς κίστης."


Κίστη, σημαίνει Κιβωτός....Η Δέσποινα είναι η Περσεφόνη που είναι πάλι η Κιβωτός.Η Κιβωτός είναι η ουράνια ναυς που έφερε την ζωή στην γη.Μπορούμε να την πούμε και Σελήνη .Αργότερα επειρατεύθη από κάποιους Τιτάνες και έγινε το κέντρο εξουσίας πάνω απ τη γη.Τελικά καταστράφηκε στην διάρκεια της Τιτανομαχίας.
Όσο για την θεά Δήμητρα Cerres   ονόμαζαν την Δήμητρα οι Ρωμαίοι και οι Κάδμειοι αν δεν κάνω λάθος. Η Dea Spina Alba , το Alba σημαίνει Λευκή. ΣΠΙΝΑ σημαίνει κορύφωση του πυρός, σημαίνει και ΑΚΑΝΘΟΣ. Κορύφωση όμως σημαίνει και ιπτάμενη ασπίδα.

Στην σελίδα του CERN βλέπουμε μπροστά μπροστά τα 3 εξάρια  (666) τον αριθμό του "θηρίου" που δεν είναι όνομα ανθρώπου όπως έλεγε και ο Ιωάννης .Το όνομα CERN  βγήκε από το  Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire...που στα αγγλικά σημαίνει ... European Council for Nuclear Research. Αλλά η λέξη CERN=CER=Ceras =ΔΗΜΗΤΡΑ η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "Ν" Neptune δηλαδη ΠΟΣΕΙΔΩΝ.!!! SERRES-SIRIS-OSIRIS αυτή ήταν η αρχαία ονομασία της θεάς Δήμητρας, χαχα Η θεά η Σιρρέα ή Σερραία, σημαίνει η "Μεγάλη" στην αρχαία Αιγυπτιακή γλώσσα. Την έλεγαν και "Καμπείρα" δηλαδή Καβείρα, που σημαίνει πάλι η "Μεγάλη"

Οι ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος (πυρός) που έγραφαν οι Ορφικοί.
Αυτά λέει ο Ορφέας στον Ολύμπιο Ιάσωνα πριν ξεκινήσουν την Αργοναυτική εκστρατεία για να πάνε να πάρουν το "δέρας" δηλαδή το βιβλίο.

Αν αριθμήσουμε τα  γράμματα των ονομάτων Δημήτηρ+Κόρη θα μας δώσουν τον αριθμό  666. Θυμίζει μήπως αυτός ο αριθμός το ΧΞς ;; Διότι στο κωδικοποιημένο "ς" βρίσκεται το μυστικό.
Σήμερα ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτό το " ς"   συμβόλιζε την Σελήνη. " Σίγμα" έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την Κόρη/Περσεφόνη/Σελήνη. Ας μην ξεχνούν κάποιοι ότι το αρχαίο σίγμα ήταν " C" . Στο θέατρο τι ονόμαζαν "Σίγμα";;
Λοιπόν  έχουμε την Dea SPINa που έβγαζε  "σπινθήρες" , άραγε μπορεί κανείς να αναλύσει αυτή την λέξη;; Το όνομα " Ελευσίν" που ήταν το αρχικό όνομα της περιοχής και όχι Ελευσίς όπως έγινε αργότερα γνωστό, μας βοηθά να σκεφτούμε ότι στην Αιγυπτιακή γλώσσα (διότι απο εκεί ήρθαν τα Ελευσίνια Μυστήρια) οι δύο θέαινες προφέρονται " Ελ ιαουσίν ".

Υ.Γ Το θέμα έχει και άλλες μεγάλες και βαθιές αναλύσεις, αλλά αυτά προς το παρόν μπας και ξεκολλήσουμε σαν λαός από τους Έρρωσο , τους χριστιανοβαρεμένους, και αρχαιοβαρεμένους νταβατζήδες της γνώσης της μισής δεκάρας.  













10 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ είπε...

Ειναι εντυπωσιακο οτι οι δυο σημαντικοτερες μυστηριακες /μυητικες τελετες ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ , ειχαν σαν εμπνευση την ΔΗΜΗΤΡΑ..(η οποια εχει ηδη ερθει !)

Ομως γιατι ταυτιζεις την ΔΕΣΠΟΙΝΑ με την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ...δεδομενου οτι η πρωτη ειχε "πατερα" τον Ποσειδωνα και η δευτερη τον Δια..;

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ως εξελικτικη φωτεινη οντοτητα των προηγουμενων σκοτεινων -Κυβελης,Ρεας-
μπολιαστηκε απο τα ενεργειακα πεδια του Δια ,και του Ποσειδωνα αργοτερα ,και "γεννα"δυο Κορες, (σε αντιθεση με τους Πατεραδες που γεννουν Υιους , προφανως βρισκομαστε στην περιοδο της μητριαρχιας.)

"..Ήλυξεν όμως σημαίνει Εξέφυγε.." ισως μεσω της DEA SPINA ...της ΘΕΙΚΗΣ (ιδιο)ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ

Υπαρχει καποια συνδεση εδω με τον Φαεθωνα;



Nα επισημανω εδω δυο σημεια ανακριβη ..οχι οτι αναιρουν την αξια της αναρτησης ,σε καμμια περιπτωση , αλλα ... δικην ορθοτητος.

1."...τα 3 εξάρια (666) τον αριθμό του "θηρίου" που δεν είναι όνομα ανθρώπου όπως έλεγε και ο Ιωάννης . "

Ο Ιωαννης ελεγε οτι ΕΙΝΑΙ ο αριθμος του ανθρωπου.
"...αριθμός γαρ ανθρώπου εστί· και ο αριθμός αυτού χξς’» (Αποκ, 13,18).

2."..Αν αριθμήσουμε τα γράμματα των ονομάτων Δημήτηρ+Κόρη θα μας δώσουν τον αριθμό 666. Θυμίζει μήπως αυτός ο αριθμός το ΧΞς ;; Διότι στο κωδικοποιημένο "ς" βρίσκεται το μυστικό.."

Το ΣΙΓΜΑ δεν εχει αριθμητικη αξια ...ο Ιωαννης χρησιμοποιησε το ΣΤΙΓΜΑ το οποιο εχει αριθμητικη αξια η οποια ισουται με το 6..
Αρα στο βρισκεται το μυστικο;

Αθηνα

ΥΓ.
Ήθελα να δώσω φως και συγκίνηση

σε όσους είναι σαν κι εμένα καμωμένοι

Κ.Π. Καβάφης


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Αθηνά με ρωτάς γιατί ταυτίζω Dea-SPINa και Περσεφόνης....ενώ μόνη σου δίνεις την απάντηση παρακάτω..." "..Ήλυξεν όμως σημαίνει Εξέφυγε.." ισως μεσω της DEA SPINA ...της ΘΕΙΚΗΣ (ιδιο)ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ "

Η Σελήνη δεν γυρίζει γύρω από την Γή;;; Δεν είναι ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ όπως και η Ατλαντίδα;;;
Γιατί η περιγραφή του Πλάτωνα για αυτήν είναι ΣΦΑΙΡΙΚΗ ούτε τετράγωνη ούτε τρίγωνη, ούτε κάποιο άλλο σχήμα.Γράφω κάπου μέσα στο κείμενο.....ΣΠΙΝΑ σημαίνει κορύφωση του πυρός, σημαίνει και ΑΚΑΝΘΟΣ. Κορύφωση όμως σημαίνει και ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΑΣΠΙΔΑ.!!

Η παράδοση λέει ότι ενά από τα δύο Ατλαντικά άρματα που συνόδευσαν την θεά Δήμητρα και τα οποία οδηγούσαν όφεις κατέφυγε στην Σκύθια, αλλά εκεί κατεστράφη άρμα και δολοφονήθηκαν οι όφεις του από τους Σκύθες.Σου λέει κάτι αυτή η ιστορία;
Είναι άπειρες οι αναφορές στην ασπίδα μέσα στην αρχαία γραμματεία με την έννοια του τελείου άρματος, ή της ασπίδος με πτερύγια δηλαδή του ιπταμένου πολεμικού άρματος.
Σου θυμίζω μόνο ότι η Αργώ, το Κοίλον Κύτος, αναφέρεται και ως ΑΣΠΙΣ.....Ασπίς (ιπτάμενο όχημα) των Τυφωνίων ήταν και η Έχιδνα.

"εκ σπέρματος όφεως ΑΣΠΙΣ ΔΕΙΝΗ και όφις ΠΕΤΟΜΕΝΟΣ εκ Δαν Αντίχριστος" !!!

Είδες σου λέω και απο ποια φυλή θα είναι ο λεγόμενος "αντι-χριστός" που φυσικά είναι τίτλος.

Αυτά τα λίγα για απόψε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μη ξεχνάς ότι το αρχαίο σίγμα ήταν (C). Αυτό που έχουν οι μουσουλμάνοι στις σημαίες τους, και συμβολίζει την Σελήνη.
Καλόν ουρανού νέον "σίγμα", δηλαδή τη νέα σελήνη, δεν έλεγαν;;Το "ς" είναι σίγμα. Ελλήςποντος, πρόςωπον,κλπ, αν με εννοείς.

Σύμφωνα με το Σωκράτη (Κρατύλος)...μας λέει για την Περσέφόνη πως καλείται Φερρέφαττα ή Φερσεφόνη: ..."το δε μηνύει σοφήν ειναι την θεόν.α τε γαρ φερομένων των πραγμάτων το εφαπτόμενον και επαφών και δυνάμενων επακολουθείν,σοφία αν είη."
Σε απλά ελληνικά... δηλαδή εκείνο που εφάπτεται, έρχεται σ'επαφή με τα πράγματα που ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ και ακολουθεί, μπορεί να είναι σοφία.
Και συνεχίζει λέγοντας πως θα'πρεπε να ονομάζεται Φερέπαφα: ουν διά την σοφίαν και την ΕΠΑΦΗ του φερομένου.

Η Σελήνη δεν κινείται και έχει επαφή με την Γή;;

Δημήτηρ+Κόρη=666

(4+8+40+8+300+8+100) + (20+70+100+8) = 666

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για να δούμε όμως τι σημαίνει το όνομα της ΔΗΜΗΤΡΑΣ δηλαδή
ΔΗ+ΜΗΤΗΡ γνωρίζοντας ότι η λέξη ΔΗ σημαίνει " τώρα πλέον Μητέρα " είναι η Γη.
Ο Ηρόδοτος όταν αναφέρεται στα Ελευσίνια Μυστήρια (Ουρανία κεφ.65) ονομάζει την θεά Δήμητρα " Μήτηρ" και την Περσεφόνη "Κούρη"...τώρα για το όνομα Ποσειδών που ανέφερες, στους καλσσικούς χρόνους ονομαζόταν Ποσειδών....αλλά στους Ομηρικούς χρόνους ονομαζόταν Ποσειδάων και Ποσειδήων.
Οι μελετητές που ασχολήθηκαν σοβαρά με τα κείμενα των Ελλήνων και των Αιγυπτίων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θεός ΟΣΙΡΙΣ ήταν ο Ποσειδών.Και αυτό γιατί σε όλες τις Αιγυπτιακές εικόνες και περιγραφές ο ΟΣΙΡΙΣ εμφανίζεται με μια μεγάλη "Πόσθη" (αντρικό όργανο).

Ελληνικά ο έχων μεγάλη " Πόσθη" ονομάζεται "Πόσθων". Αν έδιναν το όνομα " Πόσθων" σε έναν αρχαίο Φοίνικα η σε έναν Άραβα θα άκουγες να προφέρεται η λέξη " Ποσειδών".
Τον Ποσειδώνα επίσης τον αποκαλούν και " ΒΑΑΛ" η Β'ηλο στην Ασία. Αν ρωτήσεις η αναφέρεις την λέξη Βήλο η Βήλα σε έναν Κύπριο σήμερα η αντίδραση του θα είναι ένα πονηρό χαμόγελο. Διότι στην Κυπριακή διάλεκτο " Βήλα" σημαίνει το αντρικό μόριο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Στον Ορφικό Ύμνο της Σελήνης διαβάζουμε....

" ἑλικοδρόμε, πάνσοφε κούρη, ἐλθέ, μάκαιρ᾽, εὔφρων, εὐάστερε, φέγγεϊ τρισσῶι λαμπομένη, σώζουσα νέους ἱκέτας σέο, κούρη."

Δηλαδή που ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΥΚΛΙΚΩΣ ....και κάνε και μια σύγκριση με την " περιστρεφόμενη ρομφαία" αν θες την λές και Δάδα.
" καὶ ἐξέβαλε τὸν Ἀδὰμ καὶ κατῴκισεν αὐτὸν ἀπέναντι τοῦ παραδείσου τῆς τρυφῆς καὶ ἔταξε τὰ Χερουβὶμ καὶ τὴν φλογίνην ῥομφαίαν τὴν στρεφομένην φυλάσσειν τὴν ὁδὸν τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς." (Γεν. 3.24)

Δηλαδή πήρε ο θεός τον Αδάμ και τον έστειλε να μείνει ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο τον "Παράδεισο" και η φλόγινη ρομφαία (σπαθί) η ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ του φύλαγε τον δρόμο που οδηγούσε στον Παράδεισο.!! Παράξενα πράγματα μα την αλήθεια δεν νομίζεις;;

Σύγκρινε τώρα την λέξη " περιστρεφόμενη" με την λέξη "ἑλικοδρόμε " που υπάρχει στον Ορφικό Ύμνο.Μιλάνε για το ίδιο πράγμα.!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" μήνη το καλόν ουρανού νέον σίγμα,"

Το διαβάζουμε εδώ σελίδα 275

https://tinyurl.com/yd24db5b

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης εδώ σελίδα 27 διαβάζουμε για το Σίγμα ότι σύμφωνα με τον Αγάθωνα σήμαινε ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ (δηλαδή περιστροφή) γραμμή.Και ότι ο Αισχρίων ωνόμαζε την πρωτοφανή σελήνην, ντό, καλόν ουρανού νέον σίγμα .

https://tinyurl.com/y8wgqk2j

ΑΘΗΝΑ είπε...

Μεσα απο ολα αυτα τα ονοματα ,τα "προσωπα ,τους μυθους και τις ιστοριες ...σκιαγραφειται η πορεια της ΔΗΜΗΤΡΑΣ/ΓΗΣ/ΧΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ/ΣΕΛΗΝΗΣ/ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΟΣ....απο το ερεβος στο φως...και απο το φως στο σκοταδι.... η στο ημιφως.
Και μαζι με αυτες "ελικοδρομουν"(μου φαινεται πιο σωστη η Ορφικη απεικονιση)και οι Θεοι που γινονται τιτανες και αργοτερα εκπτωτοι...και στο τελος θνητοι.

Ομως οτι διασκορπιστηκε ...πρεπει να ανασυγκροτηθει !(νομοτελειακα)
Αυτο διδασκαν τα μυστηρια και οι μυησεις..

Οσο για τον Ποσειδωνα ...ο Οσιρις ,τουλαχιστον στις απεικονισεις του μοιαζει με τον Βααλ αν και πιο αδρος ,αλλα και στους τροπους που λατρευονταν ,οπως και στις ιδιοτητες που τους αποδιδονταν ..
ο Ποσειδων ομως.....δεν μπορω να βρω σημεια συνδεσης .

Ανώνυμος είπε...

http://www.biblionet.gr/book/229951/%CE%9A%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82,_%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%98./%CE%9F_%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82

Πολύ ενδιαφέρον..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το βιβλίο αγαπητέ σχολιαστή, όντως πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι ο σπινθήρας είναι που είναι μια μικρογραφία του κεραυνού.
Σπιν-θήρας όμως =Σπέρμα Πύρος σύμφωνα με τον Ησύχιο.

Να σου θυμίσω μόνο ότι οι Σκυθόφωνες και Αραβόφωνες Καδμείοι, καθώς και οι Σύριοι ονόμαζαν μετακατακλυσμιαία τους ναούς του Πυρός Der Ako και ήταν συνήθως στρογγυλοί. Συνταυτίζονται με τους Δελφύνους και τα παλαιότερα Τυφώνεια ιερά τα οποία κατέστρεψε ο Ζευς στην Τιτανομαχία. Η ετυμολογική προσέγγιση είναι πολυσύνθετη αφού ξεκίνησε από δύο πανάρχαιες Ελληνικές λέξεις με συγκεκριμένη έννοια, στην συνέχεια βαρβαρίστηκαν και επιβλήθηκαν από τους Καδμείους και τελικά υιοθετήθηκεαν ως μία μόνο λέξη, βαρβαρισμένη πλέον, από τους Έλληνες .