ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ)

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Διαβάζω από συγκεκριμένο  μπλογκερά ότι ΜΟΝΟ η Κρήτη ενδιαφέρει τις Η.Π.Α και κανένα άλλο μέρος, και ότι η Θράκη, η Μακεδονία, η Θεσσαλία ΔΕΝ έχουν καμμία γεωστρατηγική αξία για αυτούς.ΧΕΣΤΗΚΑ για το τι πιστεύουν οι Η.Π.Α οι άλλοι για το τι έχει γεωστρατηγική σημασία και αξία....η αλήθεια όμως είναι ότι το μόνο μέρος που δεν έχει αξία για αυτούς είναι η Πελοπόννησος (όχι για εμάς) , και αυτό διότι η Πελοπόννησος είναι στεγνή και άδεια και από ορυκτό πλούτο και από πετρέλαιο αλλά και από φυσικό αέριο....δεν έχει τίποτε.Βέβαια ο υπόγειος ορυκτός πλούτος είναι το τελευταίο που πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Αυτό που ΔΕΝ γράφεται όμως πουθενά είναι ότι ενώ η Κρήτη είναι πολύ σημαντική, και τεράστια η σημασία της γεωστρατηγικά....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.!!
Έχω ξαναγράψει ως σχολιαστής απο το 2013 ότι το Αιγαίο (η Κρήτη) και η Μακεδονία είναι ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....στην γεωπολιτική αξία της χώρας μας. Η Μακεδονία είναι το ΜΑΛΑΚΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ της Ευρώπης ,και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι  το κέντρο των Βαλκανίων...όποιος ελέγχει την Μακεδονία και τα Βαλκάνια, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ.!!
Δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του Νετανιάχου στην Θεσσαλονίκη και η αναφορά του στην Κρήτη.!!
Το Αιγαίο είναι το σημείο " κλειδί" που ενώνει 3 ηπείρους...την Ευρώπη...την Ασία...και την Αφρική. Είναι το σημείο που στην στρατηγική της διεθνούς σκακιέρας μπορεί να κάνει " Μάτ" και με μοναδική αξία ....

Ας αναρωτηθούν όμως οι "ειδικοί"  αν τους εδίδετο η δυνατότητα να επιλέξουν σημείο να σταθούν προκειμένου να αμυνθούν και μετά να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, θα επέλεγαν την Μακεδονία η την Κρήτη;; Εάν είχαν την δυνατότητα να κρατήσουν μόνο μια από αυτές τις περιοχές της Ελλάδος ποια θα κρατούσαν;; Ποια από τις δύο περιοχές θα τους προσέφερε την δυνατότητα για αρκετή άμυνα και ανάκαμψη ώστε μετά να πάρουν πίσω τα εδάφη που έχασαν;; Είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, γεωστρατηγικά δηλαδή ποια περιοχή θα "θυσίαζαν" προκειμένου να μην χάσουν τα πάντα.!!Διότι από την απάντηση θα καταλάβουν....ότι γράφουν μπούρδες.!!

Στο ερώτημα μου λοιπόν είχα πάρει ως απάντηση αυτό..." "ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΩΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΟΣ. "
Την ίδια περιοχή είχαν διαλέξει και άλλοι στο ερώτημα που τους είχα κάνει....είναι μια περιοχή που ΔΕΝ θα επέλεγα ποτέ εγώ...διότι θα ήταν λάθος επιλογή, ας μην ξεχνάμε ότι στις 23 Νοεμβρίου του 1824 ο Ιμπραήμ και οι τουρκόγυφτοι του έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας και αφού κατάφερε και κατέπνιξε την ελληνική επανάσταση στην Κρήτη στην συνέχεια κατέστρεψε Κάσο και Ψαρά....ολοσχερώς...και στην συνέχεια αποβιβάστηκε στην Πελοπόννησο σπέρνοντας την καταστροφή από άκρη σε άκρη σε όλον τον Μοριά. Καίγοντας και εξολοθρεύοντας τα πάντα στο περασμά του, μιλάμε για μια πραγματική γενοκτονία , και όσοι γλύτωσαν την σφαγή πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της ανατολής.Άρα  καμμία " αυτόνομη επιβίωση" δεν θα είχαν.Θα εξαφανίζονταν όλοι....αν διάλεγαν την Πελοπόννησο.

Άρα Κρήτη απο μόνη της ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.Βέβαια θα πει κάποιος ότι η μορφή του πολέμου έχει αλλάξει, αλλά παίζει ρόλο και ΠΟΥ και ΠΩΣ θα δεχτούμε το χτύπημα.!!Αν δει κανείς έναν χάρτη της Ελλάδος βλέπει την απάντηση....χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη απλά σταματάει στον Δούναβη, και δεν έχει καμμία σύνδεση ούτε με Μ.Ανατολή αλλά ούτε και με Μεσόγειο.!!
Όπως έχω πει Αιγαίο και Μακεδονία είναι τα "χέρια" ....οι βραχίονες της Ελλάδος , αλλά η Θράκη είναι ο συνδετικός κρίκος, διότι αν  χάσεις το ένα σου "χέρι" μετά μπορείς να αμυνθείς σωστά;;
Η Κρήτη από μόνη της  έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία.....χρειάζεται όμως για να σταθεί και τον υπόλοιπο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ κορμό....μόνο με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ , έχουμε την ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ , αλλά και την απαραίτητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Κρήτη χωρίς Μακεδονία , και  Μακεδονία χωρίς Κρήτη δεν γίνεται διότι είναι ενιαίος αμυντικός χώρος, και  αυτός ο ΕΝΙΑΙΟΣ χώρος , ανάλογα με την κατεύθυνση της απειλής , μας δίνει και το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος  στην εξυπηρέτηση των αναγκών ασφαλείας μας....όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης. Διότι εμείς είμαστε η εμπροσθοφυλακή και οι υπερασπιστές της Ευρώπης και της Λευκής Φυλής στα μουσουλμανικά στίφη που θα έρθουν για πόλεμο...η που βρίσκονται εντός της πατρίδας μας.

Υ.Γ Αυτά τα 2 "χέρια" λοιπόν πρέπει να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό " τανάλιας" ....όπου εκεί μέσα θα συνθλίβεται ο εχθρός, άρα λοιπόν δεν θυσιάζουμε τίποτε και δεν ξεχωρίζω γεωστρατηγικά κανέναν ελληνικό χώρο σε περισσότερο η λιγότερο σημαντικό .ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για μένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: