ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΣΙΑΤΙΣΑ ΡΩΞΑΝΗ η ΡΟΥΧ-ΟΥΚΣΑΝ

Γράφει η Μαύρος Αετός :

Η "αθώα" Ρωξάνη η αλλιώς Ρουχ Ουκσάν (Πνεύμα του Όχου) ...και "κακόμοιρη" ασιάτισα από την Σογδιανή δηλαδή βόρεια του Αφγανιστάν, σημερινό Ουζμπεκιστάν....πήρε τελικά ότι έδωσε.Οι Μακεδόνες ουδέποτε δέχτηκαν η θα δέχονταν  την απόφασή του να την παντρευτεί και να δώσει διάδοχο στον Οίκο των Αργεαδών έναν μιξοβάρβαρο.Μετά την Ρωξάνη, ο Αλέξανδρος πήρε ως σύζυγο και την Στάτειρα, την κόρη του Δαρείου. Η Ρωξάνη, ήδη έγκυος, καταλαβαίνοντας πως λόγω βασιλικής καταγωγής ο τυχόν γιος της Στάτειρας θα είχε το πλεονέκτημα στην διαδοχή, αλλά και η ίδια η Στάτειρα ίσως ζήταγε μερίδιο εξουσίας ως βασιλοπούλα, (της οποίας το βασίλειο κληρονόμησε δια του γάμου ο Αλέξανδρος, εκτός από το ότι το κατάκτησε) την ξεγέλασε και την δολοφόνησε, μαζί με την αδελφή της. Στο εγχείρημα συμμετείχε και ο Περδίκκας, προφανώς γιατί δεν ήθελε έναν βασιλιά μισό Πέρση.

Αυτό το διαβάζουμε και το ξέρουμε από εδώ :( Πλούταρχος, Βίος Αλεξάνδρου, 77 )


" Ἡ δὲ Ῥωξάνη κύουσα μὲν ἐτύγχανε καὶ διὰ τοῦτο τιμωμένη παρὰ τοῖς Μακεδόσι· δυσζήλως δ’ ἔχουσα πρὸς τὴν Στάτειραν, ἐξηπάτησεν αὐτὴν ἐπιστολῇ τινι πεπλασμένῃ παραγενέσθαι, καὶ προσαγαγοῦσα μετὰ τῆς ἀδελφῆς ἀπέκτεινε καὶ τοὺς νεκροὺς εἰς τὸ φρέαρ κατέβαλε καὶ συνέχωσεν, εἰδότος ταῦτα Περδίκκου καὶ συμπράττοντος."

Τελικά πήρε  ότι έδωσε,  όταν πέθανε η Ολυμπιάδα, έχασε το στήριγμά της και ο γιος του Αντίπατρου, Κάσσανδρος, που είχε σφετεριστεί την εξουσία στη Μακεδονία, φυλάκισε στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το γιό της Αλέξανδρο, όπου με διαταγή του το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν.Βέβαια η κωλοπετσομένη Ολυμπιάδα, είχε φροντίσει από πριν φύγει ο Αλέξανδρος στην εκστρατεία του στην Ασία, να αποκτήσει έναν καθαρόαιμο διάδοχο από τον γιό της τον οποίο και φρόντισε να κρύψει πολύ καλά, η γραμμή του αίματος συνεχίζεται μέχρι της μέρες μας. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων τι κατάληξη θα είχε όλο αυτό. Ήξερε δηλαδή ότι θα τον "έτρωγαν" με φαρμάκια, διότι είχε ελέγξει πλέον το θησαυροφυλάκιο των Γαυγαμήλων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"είχε φροντίσει από πριν φύγει ο Αλέξανδρος στην εκστρατεία του στην Ασία, να αποκτήσει έναν καθαρόαιμο διάδοχο από τον γιό της τον οποίο και φρόντισε να κρύψει πολύ καλά, η γραμμή του αίματος συνεχίζεται μέχρι της μέρες μας."
Τώρα με έστειλες αδιάβαστη κυριολεκτικά!!!
Κάποια βοήθεια; Άμεση ή έμμεση;
Κάποιες πηγές, μπας και ανοίξουν και τα δικά μας μάτια;
Α.Α.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Α.Α

Ζητάς από έναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ να σου δώσει πηγές και αποδείξεις για το ότι η γραμμή του αίματος συνεχίζεται.!!Μήπως θέλεις να σου δώσω και την ταυτότητα του, και το Α.Φ.Μ του;;
Αλλά ΔΕΝ ζητάς αποδείξεις για τις πίπες και τα ψέματα που σου λένε αυτοί που είναι η σπορά των ηττημένων του 1945 , κάτι ναζιστές χρυσαυγούληδες, και κάτι φασιστάκια της πλάκας που το παίζουν εθνικιστές, αλλά μόνο εθνικιστές δεν είναι.Ξέρεις για ποιους σου λέω...για κάτι "12G" για κάποιους που υπογράφουν ως " ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ" για κάτι "ΔΗΜΗΤΡΕΣ" όλα αυτά τα παραπαίδια της Χρυσής Πορδής και του ΒΟΘΡΟΥ που ψηφίζουν.Εκεί όταν σου έλεγαν ότι οι Τρώες ήταν "αδέλφια" με τους Έλληνες γιατί ΔΕΝ ζήτησες πηγές.;;

Γιατί δεν τους είπες ότι ο Αχιλλέας τους έκανε να ξεράσουν το γάλα της ασιάτισας μάνας που τους γέννησε;;; Πως ήταν δυνατόν να ανήκαν στην ίδια φυλή με αυτόν;;

Για μένα είναι για λύπηση όσοι, ακολουθούν τους ανθέλληνες, γερμανοτσολιάδες ναζιστές.
Και νομίζουν ότι είναι και εθνικιστές, κακομοίρηδες.
Εγώ είμαι η σπορά των γηγενών Ελλήνων και η φωνή του αυτοχθονισμού.Και όχι η σπορά των ηττημένων του 1945 δηλαδή των Ναζιστών και των μπάσταρδων που άφησαν πίσω τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αν θέλεις λοιπόν να ανοίξουν τα μάτια σου...σταμάτα να συγχρωτίζεσαι, να συναναστρέφεσαι με φασίστες γερμανοτσολιάδες. Μόνο η παρέα με αγνούς άδολους και ακομμάτιστους Έλληνες θα σου κάνει καλό...ούτε με γερμανοτσολιάδες, ούτε με ρωσοτσολιάδες, ούτε με αμερικανοτσολιάδες.

Ανώνυμος είπε...

μα τι καλα και ηθικα παιδια ολοι τους...!!!!!!!!!!!!!!