ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Καταστράφηκαν οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που απεστάλησαν στην Κίνα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Πάρα πολύ βολικό .!!
Το θέμα είναι ότι οι S-400 χρησιμοποιούν τους πυραύλους 40Ν6 , αλλά όμως η Almaz-Antey η εταιρία που κατασκευάζει αυτούς τους πυραύλους , ενδέχεται να βρεθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά την ικανοποίηση αιτημάτων αντικατάστασης των πυραύλων ή να εκτρέψει την παραγωγή άλλων πελατών για να εκπληρώσει την εντολή της Κίνας για την παράδοση των συστημάτων νωρίτερα. Διότι υπήρξε μια τέτοια αύξηση των πωλήσεων και του γενικού ενδιαφέροντος για τους S-400  ,που τον Μάιο του 2018 η κρατική εταιρία δήλωσε ότι το εργοστάσιο της που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή των πυραύλων εδάφους-αέρος είχε κλείσει πλήρως με παραγγελίες μέχρι το 2025.!! Άρα η Κίνα μέχρι το 2025....δεν μπορεί να παραλάβει τίποτε.!! 


Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Rostec Σεργκέι Χεμέζοφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να καταστρέψει όλους τους πυραυλους S-400 που παρέδωσε στην Κίνα μετά το χτύπημα μιας καταιγίδας στο πλοίο που τους μετέφερε.
Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου της στρατιωτικής έκθεσης IDEX-2019, ο Χεμέζοφ δήλωσε ότι πριν απο καιρό η Ρωσία είχε συνάψει σύμβαση με την Κίνα για την προμήθεια συστημάτων S-400 με αντιαεροπορικούς πυραυλους, σύμφωνα με δημοσίευση του RBC.ru.

“Έπρεπε να τους είχαμε ήδη παραδώσει. Δυστυχώς, μια καταιγίδα χτύπησε το πλοίο που μετέφερε τους πυραύλους, και όλους αυτούς τους πυραύλους αναγκαστήκαμε να τους καταστρέψουμε,” δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC.ru.

Συστήματα S-400 επιπέδου Συντάγματος στάλθηκαν με τρία πλοία τον Ιανουάριο 2018 στην Κίνα. Ενα από αυτά τα πλοία φορτωμένο με συστήματα S-400 και πυραυλους, το οποίο εξήλθε από το Ουστ Λούγκα (περιφέρεια Λένινγκραντ) στην θάλασσα της Μάγχης, προσβλήθηκε από μια καταιγίδα. Υπό συνθήκες ισχυρών ανέμων και αναταραχής, ο εξοπλισμός συγκράτησης/πρόσδεσης του φορτίου ίσως να μην άντεξε, και μέρος του εξοπλισμού καταστράφηκε ολοσχερώς. Το πλοίο χρειάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι για να εξεταστεί το φορτίο. Στις αρχές του περασμένου Απριλίου τα δύο άλλα πλοία με τα κύρια μέρη των συστημάτων S-400 κατέπλευσαν στην Κίνα.
Σύμφωνα με τον Χεμέζοφ, αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέοι πύραυλοι στην Ρωσία, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Κίνα.
Αργότερα ο αμυντικός συντάκτης του Aviation Week, Στιβ Τριμπλ, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter απόσπασμα απο την συνομιλία του με τον διευθύνων σύμβουλό της Rostec, Χεμέζοφ, σχετικά με το σύστημα S-400 που παραδόθηκε στην Κίνα.

Η σύμβαση για την προμήθεια τουλάχιστον έξι συνταγμάτων S-400 στην Κίνα κοστολογείται ως τα $3 δισεκατομμύρια.
Η Κίνα ειναι ο πρώτος ξένος αγοραστής που έκλεισε διακρατική συμφωνία με την Ρωσία το 2014 για την αγορά του φονικού πυραυλικού συστήματος.
Η Ρωσία λέει οτι το S-400 Triumf ειναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα τεχνολογικής αιχμής που μπορεί να εντοπίζει και καταρρίψει στόχους συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, εχθρικών αεριωθούμενων και ντρόουνς μέχρι 600 χλμ μακριά και σε υψόμετρο έως 27 χλμ.
Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: