ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Γ'Π.Π

Γράφει ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:

Για όσους έχουν μελετήσει ιστορία, είναι γνωστό ότι το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος μετά τις εικονομαχίες, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα πέσει.
Στις Εικονομαχίες κατά ουσίαν συγκρούστηκε ο ελληνισμός με τον ιουδαϊσμό, και οι δυο εκφάνσεις του γίγνεσθαι, αποτελούν τέκνα των άλλοτε Πελασγών, δηλαδή της λευκής φυλής και εμπερικλείονται μέσα σε αυτό που καλείται Σιών.
Το αν η Κωνσταντινούπολη άντεξε σχεδόν 7 αιώνες ακόμα μετά την Εικονομαχία, οφείλεται στο ότι την εποχή της ήταν ήταν η μοναδική πνευματική δύναμη πολιτισμού στον πλανήτη.
Ο Γεννάδιος Σχολάριος ήταν αριστοτελιστής… είναι γνωστό το μένος του για τον νεοπλατωνιστή Πλήθων Γεμιστό. Ως Ανθενωτικός, ο Γεννάδιος, έμελλε να είναι αυτός όπου θα σήκωνε το βάρος της σκλαβιάς αλλά και της 2 αιώνων+ εκπαιδεύσεως και προετοιμασίας των Οθωμανών από τους Ανθενωτικούς, για τον νέο τους αυτοκρατορικό ρόλο.
Καλύτερα το τούρκικο σαρίκι, παρά η παπική τιάρα..
Είναι γνωστή η διαμάχη ελληνισμού – ιουδαϊσμού μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πως στοίχισε αυτή στην αυτοκρατορία. Πολύ πριν τις Σταυροφορίες υπήρξε η εικονομαχία.
Βλέποντας, και προπάντων διαβλέποντας, αυτά και άλλα τόσα ο Μ. Φώτιος έστειλε τον Κύριλλο και Μεθόδιο στους Σλάβους… τόσο η τρίτη Ρώμη και το κράτος των Ρως, η ίδρυση της μουσουλμανικής θρησκείας, αλλά και στο τέλος η ίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στήθηκαν από τις πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους.
Επί των ημερών μας… ο Ερντογάν… Ντονμές … γνωρίζοντας το διεθνές παιχνίδι της δύσεως, αναζητά γεωπολιτικό ρόλο για την ανασύσταση των Οθωμανών της Ανατολής. Οι καιροί αλλάζουν, αλλά η ιστορία όμως έχει την τάση να επαναλαμβάνεται προμετωπίδα για την μη ολική επανάληψη της ιστορίας είναι ΜΟΝΟ τα πυρηνικά υποβρύχια της Γαλλίας, και οι πυρηνικοί πύραυλοι της Ρωσίας.
Ο όρος αγάπη είναι μια έννοια, και οι έννοιες έχουν την τάση από τους ανθρώπους να διαστρέφονται κατά το δοκούν.
Με το κλείσιμο του Α΄μέρους του Γ΄Π.Π. που πλησιάζει, κλείνει ένας μεγάλος μυθιστορικός κύκλος 3.000 ετών συμβατικής μυθιστορίας. Που ξεκινάει από την εμφύλια σύγκρουση μεταξύ Πελαγικού και Αχαϊκού Άργους, και καταλήγει στην σύγκρουση Ρωσίας και Η.Π.Α….
H oυσία είναι, ότι  δεν πρέπει να περιμένουμε καμία επίσημη κρατική βοήθεια από τους συμμάχους στην δύση, κάτι το οποίο  είχε  επισημάνει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Κ. Διακογιάννης ήδη από το 1992 στο βιβλίο του «Είναι Έλληνας ορθόδοξος σφαχτέ τoν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: