ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

«Gilboa Snake»: Το «AR-15» διπλής κάννης εισήλθε σε πλήρη παραγωγή για την αγορά των ΗΠΑ






Το τυφέκιο αναπτύχθηκε για το Ισραήλ στο πλαίσιο μιας σειράς παραλλαγών τυφεκίων «AR» υπό την εμπορική ονομασία «Gilboa». Όταν προστέθηκε το ζεύγος καννών μήκους δεκαέξι (16) ιντσών, αυτό το τυφέκιο διπλής σκανδάλης έγινε νόμιμο χωρίς φορόσημο προς χρήση από τους πολίτες Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Το τυφέκιο «Gilboa Snake» εχει δύο κάννες, τοποθετημένες δίπλα δίπλα σε έναν ενιαίο χειροφυλακτήρα, κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου. Στην έκδοση επιλογής βολής, και οι δύο κάννες συνδέονται σε ένα μονό «gas block» με έναν χειροκίνητο περιοριστή αερίων. Ένα μόνο μικρής ανάκρουσης έμβολο κινείται πάνω και ανάμεσα από τις κάννες, για να περιστραφεί ταυτόχρονα και συγχρόνως στις δύο θήκες κλείστρων με τα περιστροφικά κλείστρα τύπου «Μ16».
Στην «πολιτική» έκδοση κάθε κάννη είναι εξοπλισμένη με το δικό της ανεξάρτητο «gas block» και έμβολο. Κάθε κλείστρο έχει σχεδιαστεί για να εξάγει τους κάλυκες στο πλάι, οπότε το τυφέκιο τους εκτοξεύει προς τα δεξιά και αριστερά μέσα από δυο συμμετρικές τοποθετημένες οπές απόρριψης.
USA_Gilboa_Snake1

Η στρατιωτική έκδοση του τυφεκίου «Gilboa Snake» έχει μόνο μία σκανδάλη και επιλογέα βολής/ασφάλειας τριών θέσεων, ο οποίος επιτρέπει τις «διπλές βολές» (μια βολή από κάθε κάννη). Η τροφοδοσία φυσιγγίων γίνεται από δυο γεμιστήρες τύπου «M16», οι οποίοι είναι ανεξάρτητα τοποθετημένοι στον υποδοχέα γεμιστήρων κάτω από το τυφέκιο.
Το τυφέκιο «Cilboa Snake» είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελατηρίων ιδιοκατασκευής, που βρίσκονται μέσα στον άνω φορέα κάτω από τις θήκες κλείστρων, οπότε μπορεί να εξοπλισθεί με αποσπώμενα και/ή σπαστά κοντάκια διαφόρων σχεδιασμών.
Σκοπευτικά διαφόρων τύπων είναι τοποθετημένα με τη χρήση συγκεκριμένου τύπου ράγας «Picatinny» που εκτείνεται πάνω από τον χειροφυλακτήρα. Επιπλέον εξαρτήματα όπως τακτικοί φακοί, λέιζερ και κάθετες χειρολαβές μπορούν να συνδεθούν στην τριπλή ράγα του χειροφυλακτήρα.
Η «Gilboa» ανακοίνωσε ότι αρχίσει την πλήρη παραγωγή του «AR-15» διπλής κάννης, «Snake», στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: