ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τουρκικό F-16… καταδιωκόμενο μεν πάνω από την Καβάλα δε! Προς ελληνικά “αντίμετρα ΑΟΖ” το ΥΠΕΞ;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το έχουμε ξαναπεί ο "ελληνικός" πολιτικός κόσμος είναι μια δεδομένη άσχημη πόρνη... αλλά διεθνούς φήμης, για τις υπηρεσίες του! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι...διότι ΔΕΝ έχουν εντολές για να κάνουν κάτι για όλο αυτό. Διότι τις "αλυσίδες" για να μην αντιδρούμε ... δεν μας τις έχουν περάσει οι Τούρκοι... αλλά οι "σύμμαχοι" με τους εδώ συνεργούς τους. Ένα σοβαρό κράτος θα είχε θεωρήσει όλες αυτές τις κινήσεις (και στον Έβρο)  αιτία πολέμου, θα είχε κηρύξει μέτρα συναγερμού , οι ΕΔ θα είχαν ταχθεί στις ΠΘ τους και θα απειλούσε ανοιχτά με πόλεμο την Τουρκία με χρονική προειδοποίηση για απομάκρυνση όλων των Ταλιμπάν από τα σύνορά μας...και δεν τολμούσε όχι τούρκικο αεροπλάνο...αλλά ούτε κουνούπι να περάσει τα σύνορα. Ειδικά μετά την πρώτη κατάρριψη. Αλλά ΔΕΝ είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χώρα...ο αγώνας που ξεκίνησε το 1821 έμεινε στην μέση...πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, όχι από την αρχή...αλλά από την στιγμή της δολοφονίας του Ι.Καποδίστρια.
Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα την ημέρα της εθνικής επετείου, παραβιάζοντας κάθε κανόνα και πρόσχημα, που θέλει ακόμα και εχθρικά κράτη ο ένα να σέβεται την εθνική επέτειο του άλλου. Παραλλήλως, η επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση συντεταγμένων για τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress
Στις 11.32′ το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τουρκικό μαχητικό πέταξε πάνω από τη Νέα Βύσσα και τις Καστανιές με κατεύθυνση προς Νότο. Πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε δυτικά και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Καβάλα για να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς τη Λέσβο και τη Χίο από όπου και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο σε ύψος τριών χλμ και στη συνέχεια πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου σε ύψος 700 μέτρων. Τέλος, ένα δεύτερο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Το γεγονός ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά δεν αλλάζει τα πράγματα. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα, παρότι όλη η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ερωτοτροπεί με την ιδέα να εκμεταλλευθεί την “ευκαιρία” για να δημιουργήσει τετελεσμένα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: