ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ...ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;

Γράφει ο Λύκαστρος :

Η θέση "Κλειδί"  όπου αποφάσισαν να εγκαταστήσουν 500 ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ εποίκους, βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα. Από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα δηλαδή. Ακριβώς επάνω σε θέση γεωστρατηγικά πολύ σημαντική για τα σύνορα της Ελλάδας (για αυτό και λέγεται Κλειδί) . Εκεί υπάρχει ο  Άγιος Δημήτριος και τον εγκαταλελειμμένο χωριό Κλειδί. Αυτό που αντικρίσαμε τελικά όταν πήγαμε είναι ένα ισοπεδωμένο μέρος και πάνω στα συντρίμμια ενός ερημωμένου παραδοσιακού οικισμού, ένα χοτ σποτ έτοιμο να φιλοξενήσει  λαθραίους εισβολείς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αισθάνομαι πολύ τυχερός που κατάφερα και είδα για τελευταία φορά αυτόν τον  ναό γιατί σίγουρα αυτοί που είναι πλέον εκεί , από αύριο δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο εκεί. Κρίμα...

 Το "Κλειδί " βρισκόταν ακριβώς εκεί που έκαναν την δομή...Μπροστά από την εκκλησία. Ποιος αθεόφοβος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;;; Να φέρει αλλόθρησκους και να τους εγκαταστήσει μπροστά ακριβώς από ιερό Χριστιανικό χώρο;;;Αυτοί δεν θα σεβαστούν τίποτα.!! Πραγματικά είναι μεγάλη ντροπή του δήμαρχου Σιντικής Φώτη Δουμουχτσίδη του ΔΣ του δήμου και όλων των αρμοδίων που επέλεξαν αυτόν τον ιστορικό τόπο και τον έκριναν μάλιστα ως καταλληλότερο για να γίνει αυτή η κλειστή δομή. Πραγματικά δεν έχουν καθόλου ιερό και όσιο για να κάνουν αυτήν την δομή σε αυτόν τον όχι εγκαταλελειμμένο αλλά σε αυτόν τον πονεμένο και ρημαγμένο τόπο και μάλιστα ακριβώς μπροστά από το μόνο που έχει απομείνει από το χωριό και θυμίζει σε όλους μας ότι εκεί ήταν το Κλειδί, μπροστά από τον ιερό χώρο του Αγίου Δημητρίου. 


Και κάτι τελευταίο..εκεί που  έγινε η "κλειστή δομή" έγινε πάνω σε ένα ρέμα που καταλήγει στον Στρυμόνα και όχι σε έναν καταλληλότερο τόπο...αν ρίξει μία καταρρακτώδη βροχή ξέρετε τι ορμητικά νερά θα κατεβάσουν;; (καλό πνιγμό να τους ευχηθούμε) .Και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να φυλάσσεται από την αστυνομία, εγώ ο ίδιος είδα πριν από λίγο σε τοπικό κανάλι δήλωση αστυνομικού να λέει ότι δεν επαρκούν οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί για τον αριθμό των "μεταναστών" που θα έχουν στην δομή, και ψάχνουν και για ιδιωτική σεκιούριτι. 
Και ερωτώ...σε ποιον μπορούνε να απευθυνθούν  οι Κλειδιώτες και ποιος μπορεί να τους διασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της εκκλησίας τους ;;;; Το Κλειδί μπορεί να είναι πλέον ένας εγκαταλελειμμένος τόπος αλλά είναι ένας ιερός και ιστορικός τόπος και το μόνο που έχει απομείνει από το χωριό τους είναι αυτή η εκκλησία.

1 σχόλιο:

Μπάμπης είπε...

Με χίλιους τρόπους προσπαθούν
για να μας σ' ε μπερδέψουν
άλλοι υπαγορεύουνε
πως να μας καταστρέψουν

Κ'αυτοί, είναι υπάκουοι
καί πρόθυμοι συνάμα
και κάνουν ότι τόνε πουν
λες και τό είχαν τάμα

Αφού σε βάλαν κ'έστειλες
στα ξένα τα παιδιά σου
μαύρα κοράκια φέρνουμε
στ'Αγια χώματά σου

Αντικατάσταση λαού
θα κάνουνε στη χώρα,
όλοι μπέτη να βάλουμε
για να περάσει η μπόρα

Στον Έβρο τώρα πήγανε
το ... παίζουν πατριώτες
ενώ στη Λήμνο πιο να μπροστά
δεν ήτανε προδότες;

Μα για προδότες μια ζωή
είναι το πεπρωμένο
Κρέμασμα ή παλούκωμα
ετσά'ναι το γραμμένο

Κι ο γείτονας μας ο κακός
πάλι καυγά γυρεύει
μα ο διάολος τού κώλου του
κουκιά του μαγειρεύει