ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Σειρά ποιος έχει τώρα; Η Ουκρανία;; Ή η βόρεια Κύπρος;

  

Τελικά για ποιόν λόγο σκοτώθηκαν τόσοι στο Καραμπάχ;

Μα να για να μπουν Ρώσοι και Τούρκοι ως ειρηνοποιοί και να ελέγχουν την περιοχή δηλαδη τους αγωγούς...του μέχρι πρότινος φιλοδυτικού Αζερμπαιτζάν
Κορόιδα λαοί που σκοτώνονται για το τίποτα...
Μόλις έφυγε ο Τραμπ, όλως τυχαίως ειρήνη με εγγυήτριες δύο δυνάμεις της Ευρασίας, γιατί και η Τουρκία μην κρυβόμαστε δεν ανήκει πια στην δύση (και ήταν από την αρχή στο κόλπο για μερδικό ), και οι ΗΠΑ αλλά και ο Μακρόν;; στην απ' έξω ..Αρχίζει πάλι το γλέντι.
 Όσο για την Αρμενία...
 
 Το πολύ πολύ να βάλουμε στο προφίλ μας κανένα JE SUIS ARMENIA (αλλά να θυμάστε το θήραμα είναι οι Αζέροι και όχι οι ομόθρησκοι) γιατί για κάτι παραπάνω δεν είμαστε. Καλά θα ήταν να μπαίναμε μαζί με τον Γάλλο και τον Ρώσσο στο κόλπο του Αζέρικου αερίου αλλά ούτε αυτοί μας θέλουν, ούτε οι αφέντες μας αφήνουν, ούτε και εμείς μπορούμε στα χάλια που βρισκόμστε Εύχομαι μεν η Αρμενία να μην παραμείνει στο μέλλον μόνη - γιατί δεν θεωρώ απίθανο να την πουλήσουν οι σύμμαχοι της και να βρεθεί εξαντλημένη και πτωχή μια μέρα προσαρτημένη σε καμμία Ρωσία αλά Κριμαία) αλλά απεύχομαι ταυτόχρονα και μια μονοπώληση του φυσικού αερίου από τον Ρώσο..]
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας; Αναγκάστηκε να αποδεχθεί μια «απίστευτα οδυνηρή για εκείνον» όσο «και για τον λαό του» συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που υπεγράφη με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία και μοιάζει να επικυρώνει (με τι άραγε αντάλλαγμα) τη στρατιωτική επικράτηση των αζερικών δυνάμεων.
Αναμένουμε την αποκάλυψη των Ρωσικών σχεδίων σύντομα εκεί πάνω και χαρά στην Ευρώπη που θα εξαρτάται από το ρώσικο αέριο (ειδικά η κεντρική και η Γερμανία).
Και όλα αυτά μερικές μόνο μέρες κατά σειρά α) από την ανακήρυξη του Biden ως νικητή β) την δήλωση του Ταγίπ ότι δεν θα αποδεχθεί κυρώσεις και θα πάει για πικ νικ στα Βαρώσια στις 15/11 και γ) την προχθεσινή έκκληση του Ιρανού ΥΠΕΞ στις γειτονικές αραβικές χώρες να συμμαχήσουν και να συνεργαστούν και να μην περιμένουν βοήθεια από τις ΗΠΑ...
 
Σειρά ποιος έχει τώρα; Η Ουκρανία;; Ή η βόρεια Κύπρος;
 
Για το πως ακριβώς ο Πούτιν βλέπει και θα αντιμετωπίσει το νέο προεδρείο (βάζω και την/τον Χάρρις μαζί) των ΗΠΑ είναι φανερό στην φωτό και ο Τραμπ δεν βγήκε όπως πολλοί νομίζουν εκτός παιχνιδιού, αντίθετα τώρα είναι που θα μπει ακόμα πιο μέσα στο παιχνίδι χωρίς απαραίτητα να παραμείνει πρόεδρος (ακόμα έχω την αίσθηση ότι δεν το επιδίωξε να παραμείνει παρά τα όσα λέει και κάνει) και να είναι στο προσκήνιο με όλη την ΝΤΠ απέναντι του να τον χτυπά νυχθημερόν.

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Καλημέρα λέμε και το γλεντάμε...https://youtu.be/enuOArEfqGo

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι μόνο Ρωσικά - και όχι Τουρκικά - στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Καραμπάχ.

Αν ισχύει αυτό, πρόκειται μάλλον για επιτυχία των Αρμενίων, παρόλο που καταλαβαίνω την οργή τους.

Το Καραμπάχ δεν μπορούσε πλέον να κρατηθεί από τους Αρμενίους, που είχαν φτάσει στα όρια της αντοχής τους αντιμετωπίζοντας τους καλά εξοπλισμένους Αζέρους.

Τουλάχιστον τώρα κρατάνε το 75% του Καραμπάχ, γλιτώνουν την γενοκτονία και έχουν την Ρωσική παρουσία να τους προστατεύει επί του πεδίου.

Επιτυχία είναι και για τους Ρώσους, οι οποίοι βάζουν πόδι ουσιαστικώς αναίμακτα ( πλην των δύο νεκρών του ελικοπτέρου ) στο Καραμπάχ, δηλ. σε μια περιοχή που - τυπικώς - ανήκει στο Αζερμπαιτζάν.


"Όταν σε μια σύγκρουση είσαι το αδύναμο μέρος, να δέχεσαι την πρώτη συμφωνία που θα σου προταθεί - οι επόμενες θα είναι σίγουρα χειρότερες" - τάδε έφη ΟΤΤΟ ΦΟΝ ΜΠΙΣΜΑΡΚ, η "αλεπού" της διπλωματίας.

Αυτό εφάρμοσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας και δεν νομίζω ότι είναι προδότης.

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΝΕΟΤΕΡΑ : βγαίνουν στην δημοσιότητα τα παρασκήνια της συμφωνίας για το Καραμπάχ.

Ο Πούτιν ζήτησε - και πήρε - από το Αζερμπαιτζάν την διαβεβαίωση ότι δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ.

Το Αζερμπαιτζάν παίρνει τον εδαφικό διάδρομο προς το Ναχιτσεβάν, για να περάσει τον αγωγό του μέσω Τουρκίας.

Οι Αρμένιοι κρατάνε το Στεπανακέρτ και τον διάδρομο Lachin που ενώνει την κυρίως Αρμενία με το Καραμπάχ.

Οι Ρώσοι μπαίνουν στο Καραμπάχ και προστατεύουν τον αρμενικό πληθυσμό.

Αυτές είναι μπίζνες, και πάμε γι'άλλα !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και να φανταστείς Μιχάλη , ότι παλιότερα γινόταν όλα για το φουστάνι... Βλέπε Βασιλάκη Κλίντον...

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι Έλληνες επιτελείς να μελετήσουν την σύγκρουση του Καραμπάχ και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης των UAV, διότι αυτά λύγισαν τελικά τους Αρμενίους και αυτά θα χρησιμοποιήσουν εναντίον ημών οι Τούρκοι.

Βλέπετε, όλα αυτά τα χρόνια που εμείς κωλοβαράγαμε με την αριστερίλα μέσα στα πανεπιστήμια, οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν τα δικά τους πανεπιστήμια για έρευνα και εγχώρια ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, με έμφαση στα UAV.

Ας δουν λοιπόν οι δικοί μας τι έγινε στον Καύκασο και ας λάβουν τα μέτρα τους !!