ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αρμενία: Καταρρίφθηκε ρωσικό ελικόπτερο - Δύο νεκροί - Ανέλαβε την ευθύνη το Αζερμπαϊτζάν ]

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το ελικόπτερο πετούσε  στον εναέριο χώρο της Αρμενίας κοντά στα σύνορα με το Nakhichevan, και συνόδευε μια ρωσική επίγεια δύναμη που αναπτύσσεται  στη ρωσική βάση στην Αρμενία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το ελικόπτερο να καταρρίφθηκε από τουρκικές δυνάμεις που είναι επίσης παρούσες στο Nakhichevan, αλλά το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να έχει αναλάβει την ευθύνη, για να καλύψει την Τουρκία, μόνοι τους δεν λένε ότι είναι "ένα έθνος δύο κράτη";;;. Αυτό αποδεικνύει επίσης την επιθετική φύση του συνασπισμού Τουρκίας / Αζερμπαϊτζάν, δεδομένου ότι πιθανότατα σκεφτόταν να καταρρίψουν ένα αρμενικό αεροσκάφος στον αρμενικό εναέριο χώρο για να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ή για να σύρουν τη Ρωσία στον πόλεμο. Καθώς το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αρμενίας και όχι στο Ν.Κ. Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να εμπλακεί στον πόλεμο στο πλαίσιο της συνθήκης με την Αρμενία. Εναπόκειται στον Β. Πούτιν τώρα να αποφασίσει εάν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ρωσικό ελικόπτερο MI-24 καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία κοντά στον καταυλισμό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του ελικοπτέρου που έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και ένα ακόμη τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει την προέλευση των πυρών, τόνισε το ρωσικό υπουργείο. 

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του είναι υπεύθυνες για την πτώση του ρωσικού ελικοπτέρου, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε "τυχαία" και σε καμία περίπτωση δεν στράφηκε εναντίον της Ρωσίας.

Το Μπακού διαβεβαίωσε μάλιστα ότι είναι έτοιμο να αποζημιώσει τη Μόσχα για την απώλεια. 

ΠΗΓΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: