ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εύγε! Αξιέπαινη χειρονομία ενός αληθινού πατριώτη. Αξίζει το θαυμασμό μας, το σεβασμό και κορυφαία τιμητική επιβράβευση. Στη Γαλλία θα του απονέμετο το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και στο ΗΒ θα έπαιρνε Knighthood ή Peerage. Χαίρομαι όταν μαθαίνω για τέτοιους ανθρώπους. Τεράστια και διαχρονική η συμβολή του προς τις ΕΔ. Aνήγειρε εκκλησάκι στη μνήμη των πεσόντων του Α/Φ C-130 στο Όρος Όθρυς και διέθεσε ένα μεγάλο ποσό για τη βοήθεια των οικογενειών. Και σήμερα ανεχόμαστε τους αντιρρησίες συνείδησης αυτά τα σκουπίδια και ούτε ξέρουμε τα ονόματά τους, παρά τη ζημιά που προκαλούν στο κράτος. Να δω πότε θα πούνε κάτι για αυτά τα αποβράσματα.
Ένα τεράστιο παράδειγμα πατριωτισμού γνήσιου και άδολου πατριωτισμού προσφέρει ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πετυχημένος επιχειρηματίας – εφοπλιστής στον πολυτάραχο βίο του, Ιάκωβος Τσούνης. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Συνδρομητής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ“, αυτός ο ιδιαίτερος και αξιοθαύμαστος Έλληνας, απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821 (σ.σ. ελπίζουμε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να διαβάσει το δημοσίευμα), συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνοντας 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων)… Νωρίτερα είχε ιδρύσει μουσείο στο Αίγιο.
Δεν θα γράψουμε περισσότερα, διότι θεωρούμε ότι και για λόγους συλλεκτικούς, το συγκεκριμένο τεύχος της ΕΣΤΙΑΣ πρέπει να αγοραστεί. Για να μην προτείνουμε η φωτογραφία που ακολουθεί του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός της, να κορνιζαριστεί και να κοσμεί κάποιον τοίχο, σε σπίτια όπου τουλάχιστον υπάρχουν παιδιά.
Δε χρειάζεται πολύ “μπλα μπλα”. Μία φορά να το διαβάσει κανείς, αρκεί για να γεννηθούν σκέψεις οι οποίες θα τυγχάνουν επεξεργασίας για μια ολόκληρη ζωή, όσο τα χρόνια θα περνούν και θα σωρεύεται η εμπειρία… τα θετικά και τα αρνητικά, οι “σφαλιάρες” και η προσγείωση στην πραγματικότητα.
Αυτή η φωτογραφία θα θυμίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ότι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης έχει και πνευματικό περιεχόμενο. Δεν είναι τα πάντα τα υλικά αγαθά. Στους δε Τούρκους θα προσφέρει μια πρώτης τάξεως ερμηνεία πως είναι δυνατόν αυτό το μπάχαλο που συχνά διαπιστώνουν στην “από δω” πλευρά του Αιγαίου, να μην έχει ακόμα γκρεμίσει τη χώρα, προσφέροντάς την “στο πιάτο” στους νεοθωμανικούς οραματισμούς…
3 σχόλια:
Η προεδρία της επιτροπής για τα 200 του 1821 έπρεπε να τού απονεμηθή,
έστω ως επιτίμου, τινής ένεκεν αλλά πού στο μεταπολιτευτικό Γραικυλιστάν!
Αν ήταν Πακιστανός τουλάχιστον κάτι θα γινόταν,
όλο και κάποια εξωνημένη ΜΚΟ θα φρόντιζε...
Ου να μου χαθείητε, δημοκρατ ορ ικοί
μουλοεβραιότουρκοι
λυμεώνες!
αυτα τα 23 εκατ . γιατι νομιζω πως θα γινουν ωραια εξοχικα απο τους διαχειριστες ?
χρηστος
Φίλε Χρήστο δεν ήταν σημερινή η δωρεά. Αυτά τα έδωσε από το πενήντα μέχρι σήμερα συνολικά. Τα 23εκ θα μπορούσε να τα δώσει να εξοφλήσει μερικές οφειλές πραγματικά άπορων να τους σώσει το σπιτάκι από το να τα δώσει ... στην κυβέρνηση.
Δημοσίευση σχολίου