ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή για την στολή της Προεδρικής Φρουράς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας πούμε κάποια πραγματάκια...αυτή είναι η στολή των προγόνων μας . Με αυτόν τον τρόπο ντύνονταν οι Έλληνες Πολεμιστές. Κανονικά θα έπρεπε να έχει επιλεγεί ως πρώτη επιλογή για την Προεδρική Φρουρά. Η θέα της οποίας θα προκαλεί ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στους πάντες.!!! Καλή η φουστανέλα της Προεδρικής Φρουράς με τις 400 δίπλες που συμβολίζει τα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, όμως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας που προϋπάρχουν της τουρκικής σκλαβιάς.!!
 
Γιατί δηλαδή να υπάρχουν στολές για την Προεδρική Φρουρά όπως στολές τσολιάδων, Ποντίων, Μακεδονομάχων, Κρητών αλλά να ΜΗΝ υπάρχει η αρχαιοελληνική στολή του Έλληνα Οπλίτη;;; Μέχρι πότε θα κυριαρχεί ο ραγιαδισμός;; Θα έπρεπε η αρχαία στολή να είναι η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της Προεδρικής Φρουράς ως ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ που μας ενώνει με τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ.

Υ.Γ Φανταστείτε όταν έρχεται ένας ξένος επίσημος η αρχηγός ξένου κράτους όπως ο Ερντογάν , να τον υποδέχονται οι Έλληνες Οπλίτες της Προεδρικής Φρουράς , αυτό που θα παθαίνει αντικρίζοντας αυτό το σώμα Ελλήνων Πολεμιστών ντυμένων με την αρχαιοελληνική στολή θα είναι όχι απλά εντυπωσιακό...αλλά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ.

4 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Μύρια εύγε σοι, Λ, δια τας εικόνας και την ιεράν έμπνευσιν
εφ’ ής μέλλει βαδιείν το ελληνικόν έθνος άμα τη οριστικήι του
εθνκήι απελευθερώσει και αποκαταστάσει.
Αλλά καθ’ όσον επκρατούσι ημιελεύθεροι, αντί ελευθέρων και μεγαλοψύχων, ημιΈλληνες νενοθευμένης και μεμειωμένης εθνικής συνειδητότητος και αντιστοίχων ισοθέων ηθικών αντισωμάτων
η κατάστασις της ελληνικής ψυχής έσεται ανάπηρος,
νοσηρά και αβέλτερος ως και νυν έχει.

ΥΓ:

ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΟΜΒΡΟΤΟΥ 6.

Θαυμαζόντων δε τινων εν τοίς λαφύροις τών βαρβάρων τήν πολυτέλειαν τής εσθήτος (στολής), ¨κρείσσον (προτιμότερον)¨έφη ¨ αυτούς είναι πολλού αξίους ή κεκτήσθαι (αποκτήσαι) πολλού άξια.

(Πλουτάρχου, Λακωνικά ανέκδοτα)

diaggeleas είπε...

Έλληνα Οπλίτη!.... ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΝ ΕΛΛΗΝ

Μπάμπης είπε...


Μπράβο Λύκαστρε!!!
Ο νους σου τρέχει απ'το καλό στο καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο τον κόσμο όπου γίνονται γιορτές μαζί με κάποιες παρελάσεις με παλαιές στολές,διαφόρων εποχών,υπερπροβάλλονται από τα ΜΜΕ με θαυμαστικό σχολιασμό.Μόνη εξαίρεση όταν,στο εξωτερικό κυρίως,παρελαύνουν με στολές αρχαίων Ελλήνων,πολεμιστών ή μη,τότε τα πάντα εκτός ''περιόδου φουστανέλας'' μετατρέπονται σε ''κιτς''επιδείξεις.Κλασσική μέθοδος λοιδορώ κάτι για να το αποκρύψω.Πρώτοι στις άοκνες προσπάθειες οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ και οι συνοδοιπόροι τους