ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Η εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο θα ενεργοποιήσει τις Τεκτονικές Πλάκες που συναντώνται απο κάτω.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Χιλιάδες επιστήμονες σημαίνουν τον κώδωνα κινδύνου παγκοσμίως για πολλά σημεία, αλλά και για τις εξορύξεις και τα πυρηνικά εργοστάσια στο Αιγαίο και την Τουρκία (διότι όπως γνωρίζουμε είναι σεισμογενείς οι περιοχές αυτές) και λένε πως πρέπει να είμαστε πια πολύ προσεκτικοί σε όσα κάνουμε. Για παράδειγμα έχουν παρατηρηθεί σεισμοί οι οποίοι ναι μεν φαίνονται φυσικοί αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. 
Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως κάθε είδους εξόρυξη πετρελαίου ή άλλων ειδών δεν περνάει απαρατήρητη από την γη και με κάποιους τρόπους το έδαφος προσπαθεί να αναπληρώσει τα κενά αυτά, όταν αδειάζουμε τις τεράστιες αυτές φυσικές δεξαμενές κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Ειδικά πολύ καταστροφικές είναι οι εξορύξεις αυτές οι οποίες διοχετεύουν διαβρωτικά υγρά στον βυθό της θάλασσας για να φτάσουν το πετρέλαιο. Μετά το έδαφος πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρώσει τα κενά αυτά και γίνονται σεισμοί οι οποίοι μοιάζουν με φυσικούς αλλά δεν είναι. Αυτά έχουν παρατηρηθεί σε πολλά σημεία του πλανήτη όπου γίνονται εξορύξεις για πολλά χρόνια.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στο Αιγαίο αν αρχίσουν να αδειάζουν τις δεξαμενές αυτές και μάλιστα σε περιοχές όπου είναι ήδη σεισμογενείς και έχουμε και τα γνωστά ρήγματα και τις ενώσεις των τεκτονικών πλακών της γης, τάφρους ηφαίστεια και άλλα. Αν κάνουν τέτοια πράγματα στο Αιγαίο για πετρέλαια οι σεισμοί θα διπλασιαστούν και και παραπάνω από όσους έχουμε συνηθίσει ώς σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει τις αποτελέσματα θα έχουμε. Στο πλαίσιο της εξόρυξης πετρελαίου, οποιαδήποτε εξόρυξη στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών που συναντώνται κάτω από το Αιγαίο.  Σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας, θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη για το οικοσύστημα της Ευρώπης. Δείτε ΕΔΩ , και ΕΔΩ , και τα 3 σημεία παραθαλάσσια, για να φεύγουν τα πυρηνικά απόβλητα πιο εύκολα στην θάλασσα.!!!
 
Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο Αιγαίο Πέλαγος αν άρχιζαν να κουνιούνται οι τεκτονικές πλάκες.. Υπάρχει μεγάλη ποσότητα ηφαιστείων κάτω από τον πάτο της θάλασσας. Αν ξεκινήσει η εξόρυξη υλικών γης στο Αιγαίο, άρα και οι σεισμοί θα διπλασιαστούν.
Σχεδιάζει η Τουρκία να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια, κοντά στη θάλασσα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλο αυτό θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη. Στο μέλλον, οι σεισμοί και τα πυρηνικά ατυχήματα στη νότια Ευρώπη θα αυξηθούν λόγω αυτών των δραστηριοτήτων. Είναι μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση και κανείς δεν γνωρίζει τους διαδόχους ☢ 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διορθωσούλα: οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής χτίζονται δίπλα σε θάλασσες και ποτάμια για να τραβάνε εύκολα νερό για την ψύξη τους. (Μέχρι και δίπλα στον Σηκουάνα έχει καναδυό τέτοιους.) Όχι για να πετάνε απόβλητα στη θάλασσα. Βέβαια, αν γίνει ατύχημα τύπου Φουκουσίμα (που θα γίνει, λόγω σεισμικότητας), τότε κλάφ' τα! Μετά θα τρώμε χταπόδια και θα βγάζουμε παιδιά τρικάμπουρα!