ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Προς ΥΠΕΘΑ: Άρα δεσμεύεστε ότι δεν θα γίνει ξανά… νόμος σύμβαση για τα εξοπλιστικά;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όταν θα φεύγουν βροχή οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι,να φωνάξετε τον Πάϊατ με τις αλουμινοκατασκευές να τους αναχαιτίσει, και τα πολιτικά "παχύδερμα" να στείλουν τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή...είναι επιβεβλημένη η προμήθεια των ASTER 30 από την Γαλλία.
Εδώ έχει ξεφύγει η κατάσταση.Μιλάμε για ακυρώσεις ασκήσεων και άλλα κουφά για να μην στεναχωρηθεί ο Σουλτάνος. Samp-T, Irone Dome, Drone Dome! Απαραιτήτως  θέλουμε και εμείς επιθετικά όπλα! Αυτό λέει η κοινή λογική...αλλά αυτή αγνοείται από το Μαξίμου και το πολιτικό σύστημα.

Ο περίφημος νέος νόμος που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες που θα διέπουν τις εξοπλιστικές προμήθειες, βρήκε τελικά τον δρόμο για τη Βουλή. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσήλθε στην αρμόδια Επιτροπή και την ενημέρωσε, εκδίδοντας εν συνεχεία σχετικό Δελτίο Τύπου. Αναμένεται πλέον η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, για να ψηφιστεί και να καταστεί νόμος του ελληνικού κράτους.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι αναφορές που κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν για τις σοβαρές “εκπτώσεις” στο νομοσχέδιο που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη. Το ρεπορτάζ για το θέμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι “πεφωτισμένοι” που το ανέλαβαν, έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις επισημάνσεις όλων των εμπλεκομένων.

Επειδή η πολιτική ζωή του τόπου, διαχρονικά, βρίθει από “παχύδερμα”, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Φυσικά και δεν πρόκειται κανείς να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει για ποιον λόγο το δικό του σκεπτικό είναι σωστό και όχι όλων των υπολοίπων…

Δηλαδή, όσων εξέφραζαν ισχυρότατες επιφυλάξεις και διατύπωναν ενστάσεις, βασιζόμενοι στην εμπειρία από τη λειτουργία του υπάρχοντος νόμου, επί των οποίων “χτίστηκαν” μεθοδικά οι απαντήσεις, ώστε να υπάρξει μια απάντηση που θα δώσει τέλος στα προβλήματα του παρελθόντος. Ό,τι γουστάρουν κάνουν ορισμένοι και λογαριασμό δεν δίνουν.

Επειδή όμως τους έχουμε σκυλοβαρεθεί κι αυτούς και τη νοοτροπία της πολιτικής απάτης που συνήθως υποκρύπτει την εξυπηρέτηση ποικιλόμορφων, προσωπικών και μη συμφερόντων (σ.σ. πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την αδιαφορία που δείχνουν για την τεκμηριωμένη κριτική), θα επαναφέρουμε την τεχνοκρατική ανάλυση των προβλημάτων που είχαμε δημοσιεύσει προ καιρού για το θέμα.

Όχι μόνο αυτό όμως. Θα θέσουμε ξεκάθαρα ένα ερώτημα, διότι αν έχουμε επανάληψη των φαινομένων, θα πρέπει επιτέλους να παρέμβει η Δικαιοσύνη προτού μετατραπεί σε νόμο κι εμείς να είμαστε απόλυτα δικαιολογημένοι να εικονογραφήσουμε τα ρεπορτάζ με τις φάτσες αυτών που θα έχουν αποτύχει βολικά σήμερα να δώσουν λύση; Ας δούμε το ερώτημα:

ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ ότι δεν θα χρειαστεί ξανά, σύμβαση εξοπλιστικής προμήθειας να μετατραπεί σε ΝΟΜΟ;” Όπως αυτή των Rafale και των όπλων τους για να αναφερθούμε σε ένα μόνο τελευταίο παράδειγμα; Διότι η σύμβαση που υπέγραψαν ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ, γι’ αυτό απαιτήθηκε η ψήφιση νόμου για να τη νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων! Ισχύει ναι ή όχι ο συλλογισμός;

Ας δούμε όμως τι δημοσιεύσαμε πριν από λίγο καιρό για το πρόβλημα του νομικού πλαισίου, μπας και φιλοτιμηθούν οι αντιπρόσωποι του έθνους να μελετήσουν τις ενστάσεις και να ζητήσουν σοβαρές απαντήσεις. Όχι πως ελπίζουμε δηλαδή. Εάν το πολιτικό σύστημα είχε αυτοσεβασμό, δεν θα είχε καταντήσει τη χώρα στα σημερινά της χάλια, είτε με ιδιοτελείς σκοπούς, είτε -αυτό είναι το χειρότερο- λόγω ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ των εκάστοτε κρατούντων, όχι σε προσωπικό ενίοτε επίπεδο, αλλά συστημική που ενταφιάζει με συνοπτικές διαδικασίες κάθε ατομική αξία…

Αναφέρουμε μόνο το ακόλουθο από το άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει, καθώς κρίνεται ως εξόχως επεξηγηματικό της παθογένειας:Ακατάλληλοι άνθρωποι ορίζονται σε ακατάλληλες θέσεις, διαχειριζόμενοι απλά την τρέχουσα κατάσταση, χωρίς πραγματική γνώση του τι σημαίνει Ηγεσία, Διαχείριση Προσωπικού, Προγραμμάτων και Πόρων και βελτιστοποίηση διαδικασιών.

Επιπλέον όμως, αρνούνται να αλλάξουν. Αρνούνται να κατανοήσουν τον κόσμο που μεταβάλλεται και πιστεύουν ότι η εικόνα που έχουν σχηματίσει αυτοί είναι αυτή που πραγματικά ισχύει. Αλίμονο!” ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: