ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Κορίτσια....... Να βρείτε κάποιο να λιώνει γιά 'σας.... όπως ο Σεραφείμ γιά τον πρεζέμπορα..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Κορίτσια.......
Να βρείτε κάποιο να λιώνει γιά 'σας.... όπως ο Σεραφείμ γιά τον πρεζέμπορα....χα χα
Όπως ανακοινώθηκε από την επόμενη αγωνιστική... μητροπολίτες και επίσκοποι θα ελέγχουν το VAR στο παιχνίδια του Ολυμπιακού .Την αγιοποίηση του Ευάγγελου Μαρινάκη αποφάσισε η Μητροπολη πειραιώς.Ο Άγιος Βαγγέλας ο πρεζοφόρος....... Καλημέρες.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι πίσω από τον χοντρό κρύβεται η αγία οικογένεια και το χρήμα του Ελληνικού λαού.

https://www.documentonews.gr/article/mhtsotakhdes-marinakhdes-mia-filia-poy-exei-rizwsei-bathia

ΚΙΜΩΝ

Μμ. είπε...



Γήινη πρέζα εσύ, αγία ουράνια εγώ,
κερνάμε κάθε μέρα τον δύστυχο λαό
Γι αυτό κατά διαόλου πάμε.
(Δεν βαριέσαι όμως εμείς καλά περνάμε).
τεχνητό παράδεισο πουλάμε
λατρεύομε τον ίδιο τον θεό
του κέρδους τον αστερισμό.


(Μόνο μην υπάρχη πραγματικός θεός και Νέμεσις γιατί την βάψαμε.)















































(Μόνο μην υπάρχει πραγματικός θεός. Την βάψαμε)

ΑΡΡ. είπε...


(Εκ μεταγραφής )

«Ως νέος Αβέρωφ», ο Έλληνας εφοπλιστής και ιδρυτής του Μουσείου "Ιάκωβος Τσούνης" στο Αίγιο δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη.
Ο 97χρονος βετεράνος αποτελεί ένα παράδειγμα πατριωτισμού, πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, που πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», ο νεώτερος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβος Τσούνης, διαθέτει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο Στράτευμα. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις «Άγιες» όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων, ενώ και ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση.

.....................................

Την εποχη του Εθνικου ευεργετου Γ.Αβερωφ υπηρχαν δυο προϋποθεσεις, για να μεγαλουργησει η δωρεα του, το Θωρηκτο "Αβερωφ":
- Εθνικη κυβερνηση με τον Ελ.Βενιζελο, που τότε ηταν πραγματικος πατριωτης, τελειως διαφορετικος απ΄ τον αρχομανη Αγγλοδουλο που εγινε μετά. Ικανη στρατιωτικη Ηγεσια υπο τον Διαδοχο Κωνσταντινο τον Στρατηλατη, με
αξιωματικους σαν τον Δαγκλη, τον Δουσμανη, τον Μεταξα και αλλους αναριθμητους ικανοτατους.
- Υπουργοι και Στρατιωτικη Ηγεσια που δεν επαιρναν μιζες.
Τι απο αυτα υπαρχουν σήμερα;;;
Και μια ιστορια απο την αγορα του Θωρηκτου "Γ.Αβερωφ", στην οποια αποδεικνυεται η διαφορα των τοτε διαπραγματευομενων την αγορα των εξοοπλισμων, εν σχεση με τους Τσοχατζοπουλους και Παπαντωνιου (και άλλων και άλλων) της σημερον:
..........Ένας Αξιωματικός, ο Πλωτάρχης Π. Κοντόσταυλος έφυγε αμέσως για το Λιβόρνο για τις τελικές διαπραγματεύσεις της αγοράς του πλοίου.
Ο τότε Πλωτάρχης Πανταλέων (Παντιάς) Κοντόσταυλος είχε γεννηθεί στη Μασσαλία της Γαλλίας στις 7 Αυγούστου του 1867. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1884 αμέσως με την ίδρυση της και αποφοίτησε το 1888. Είχε υπηρετήσει στο Γαλλικό Στόλο της Άπω Ανατολής και πολέμησε ηρωικά στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, ως Ύπαρχος του τορπιλοβόλου ΚΑΝΑΡΗΣ. Στη συνέχεια είχε διατελέσει Κυβερνήτης του αντιτορπιλικού ΘΥΕΛΛΑ. Ήταν ένας γενναίος Αξιωματικός και χαρακτηριζόταν για το ήθος του και για την ευσυνειδησία του. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον ΑΒΕΡΩΦ όμως, όλους τους περίμενε μια απροσδόκητη έκπληξη. Τελείως απροκάλυπτα ζήτησε να μάθει ποια θα ήταν η «προμήθεια» του. Πόση θα ήταν η «μίζα» του ή το «λάδωμα» του όπως θα λέγαμε σήμερα. Τους ρώτησε «και εγώ τι θα πάρω;» όπως θα λέγαμε σε σύγχρονη νεοελληνική μετάφραση. Όλοι πάγωσαν. Δεν ήξεραν τι να πουν. Τα βλέμματα άρχισαν να διασταυρώνονται και επικράτησε μεγάλη αμηχανία, καθώς ο Πλωτάρχης συνέχισε επιμένοντας στο ερώτημα του. Τελικά, ο αντιπρόσωπος των ναυπηγείων αναγκάσθηκε ν’ απαντήσει: «Τόσα και τόσα θα πάρετε κύριε Πλωτάρχα! Σε ποιο λογαριασμό θα θέλατε να σας τα καταθέσουμε;» φαίνεται να του είπε. Εκείνη τη στιγμή ένα αινιγματικό μειδίαμα φώτισε το πρόσωπο του Κοντόσταυλου. Η απάντηση ήταν έτοιμη. Όχι βέβαια! Δεν επιθυμούσε το ποσό αυτό να περάσει σε προσωπικό του λογαριασμό. Ήταν σαφέστατος αλλά και λακωνικότατος: «Το ποσό αυτό να εκπέσει από το τίμημα!». Όλοι οι παριστάμενοι έμειναν άφωνοι ! Γι’ αυτό ήθελε ο Πλωτάρχης Π. Κοντόσταυλος να ξέρει τι του «αναλογεί». Για ν’ αφαιρεθεί από το κόστος της αγοράς του πλοίου. Μ’ αυτό τον τρόπο ο έντιμος Αξιωματικός δεν φρόντισε απλά και μόνο να στοιχίσει λίγο φθηνότερα το θωρηκτό που δόξασε αργότερα την Ελλάδα. Φρόντισε να μας δώσει και ένα σπουδαίο μάθημα ήθους και ευσυνειδησίας.".......
Υπαρχουν τετοιοι αξιωματικοι, τετοιοι διαπραγματευτες, υπαρχει τέτοιο ήθος, σημερα;;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μμ...σειρά μου τώρα χι χι χι

Από την συλλογή " Βοηθάω τον Βαγγέλη".

Ποιος στιχουργός να γράψει κάτι σοβαρό,
ήρθε ο καιρός να κάνω κάτι πια κι εγώ!

Τράβα λοιπόν σ'ολα μια κόκκινη γραμμή
σβήσε διώξεις που ειχαν πάρει διαδρομή
πριν να πλακώσει πάλι, λέει το ιππικό
και μας συλλάβουν και τους δύό.

Τραβάω και εγώ μια ασπρουλιάρικη γραμμή
ρίχνω μυτιές για μια άλλη "διαδρομή"
θέλεις δεν θες ας είν’ αυτή η πιο μεγάλη μας στιγμή
από παπάδες βλογημένη, τρομερή!

Τραβάω λοιπόν πάλι μια κόκκινη γραμμή
με ένα υιό πάνω στην ίδια διαδρομή
με ιρανεζικο πετρέλαιο χορηγό
του Ερντογαν να κάνω τα ρεπό.

(συ κάτσε μέσα, έχει ιό...)

Εκατό χιλιαδαι δίσκοι...

Μμ. είπε...



Χα, χα! Τρομερό, φίλτατε. Ούτε ο μιζοθεός Άκαρος τόσους!
(Ξυπνάς τον Σουρή μέσα μου.) Υγίαινε και νίκα τον ιοδαίμονα.