ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟY ΜΠΙΛΙΆΡΔΟΥ (που στοχεύει τώρα η στέκα του Μπάιντεν)


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΎ ΜΠΙΛΙΆΡΔΟΥ
(που στοχεύει τώρα η στέκα του Μπάιντεν) 

-Εν αρχή ην ο Τραμπ. Άμα τη αναλήψει του, το 16, σκληραίνει την στάση του στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα επιβάλοντας σκληρό εμπάργκο πωλήσεων πετρελαίου και αερίου (εκτός για φάρμακα και τρόφιμα). Ολα αυτά αμέσως μετά την ανακάλυψη ενός νέου μέγα-κοιτάσματος αερίου το 16 στην έρημο του Ιράν. Αν το Ιράν το ρίξει στην αγορά, οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν κάτω από το κόστος εξόρυξης αερίου από τα σχιστολιθικά του Τέξας, και άντε βρες μετά τρόπο να εξάγεις πληθωρισμό με τα πετροδολλαρια μέσω του ακριβού LNG προς την Ευρώπη. Και για να γίνει η στεκιά τότε τελείως κατανοητή, δολοφονεί (στα πλαίσια της ειρηνικής πολιτικής του) και έναν στρατηγό του Ιράν στην Βαγδάτη. Και εγένετο μετά χάος!


-Η μπίλια χτυπάει σαν ευκαιρία στον... Ερντογάν. Βαφτίζει τον χρυσό που αγοράζει μέσω μιας τράπεζας του, της Halkbank, τρόφιμα και φάρμακα και ξεκινάει ένα τρελό λαθρεμπόριο πώλησης ιρανικού αερίου, ανάκατα με Αζερικο, από το λιμάνι του Τσεϊχαν. Τα κέρδη πολλά, φτάνουν και περισσεύουν για να χρηματοδοτήσουν τα Φαραωνικα έργα του και όλες τις στρατιωτικές εμπλοκές της Τουρκίας στην Συρία. την Αφρική (Λιβύη, Μαλι, Σομαλία και Μοζαμβίκη), κόντρα στον Μακρόν. Τσοντάρει αν χρειαστεί και το Κατάρ, γράψε στο τεφτέρι και 20δισ για έρευνες και τσαμπουκάδες με το Oruc Reis περί το Καστελόριζο και την Κύπρο.

-Η δουλειά χαλάει όμως όταν μιλάει στο FBI ο έμπιστος του, με αυτόν που μοιράζονταν την 8% μαύρη προμήθεια 50-50 από την πώληση του ιρανικού και του πλυντηρίου μέσω χρυσού ( και του... Ριχάρδο, αυτόν που τον αμόλησε προχθές ο Κουλης!). Τρέχουν και τα έξοδα της οικογένειας βλέπεις και έχει μεγάλο σόι. Η μαύρη μπίλια του κινδυνεύει να μπει σε μαύρη τρύπα, και το σκάνδαλο Halkbank την άγουσα για τα δικαστήρια του Μανχάταν τον Απρίλιο του 21. Τόσο μπόρεσε να το τρενάρει και εκείνος ο Τραμπ ο καρντασης, ας τον έχει καλά ο πολυχρονεμένος μας Αλαχ να ξαναβγεί, παρακάλαε ο κουμπάρος. Ξέρει από business και στραβές, κάτι θα κάνει.

-Ο Τραμπ, που πράγματι ξέρει από business, αγνοεί την μαύρη μπίλια και ρίχνει τότε την στεκιά του στέλνοντας την μπίλια του Ισραήλ να συμφιλιωθεί με τους φραγκάτους Άραβες των ΗΑΕ, με τις ευλογίες και της Σαουδικής Αραβίας. Άκυρο στον αγωγό αερίου (έμπνευσης Χιλαρυ Κληντον) Κατάρ-Τουρκίας μέσω Συρίας για να ξεδιψάσει η ΕΕ μέσω του αζερικου αγωγού ΤΑΝΑΡ της Τουρκίας. Θα πουλάνε αντ αυτού του Χιλαρικού σχεδίου το αέριο των άλλων Εμηριδων, εκτός του Κατάρ, με ένα άλλον αγωγό που θα καταλήγει στις ακτές του Τελ Αβίβ. Και από εκεί τσουπ, στον EastMed. Και για να δέσει η στεκιά, βάλε στην blacklist του θείου Σαμ τον ΤΑΝΑΡ, όπως και τον Nordstream2 του Πουτιν, που έχει κάνει έξαλλη την Μερκελ και απειλεί τώρα και με νέα Ρώσο-Ουκρανικό κλωτσομπουνιδι. Και ο Μπαιντεν που θα ακολουθήσει, το ίδιο σχέδιο εκτελεί. Τι το περάσαμε το σύστημα lobby Ala American;; Τίποτα Αμερικαν μπαρ;;

-Το Ιράν, που βρίσκεται έτσι χαμένο, στρέφεται προς την Κίνα υπογράφοντας στρατηγική ενεργειακή συμφωνία. αρχικά. Και 25χρονη στρατηγική για όλους τους τομείς πριν λίγες βδομάδες. Όλο το αέριο του θα πάει ανατολικά, και τρέχα βάλε μετά πέναλτι στον Κινέζο.
Έξαλλος ο Ερντογαν, μόλις κατάλαβε τι παίζει, ανατινάζει τον Ιούνιο του 20 τον αγωγό αερίου στα σύνορα με το Ιραν (οι Κουρδοι του PKK λέει το έκαναν) και στρέφεται προς τους Αζέρους. Ακομα τον κυνηγάνε οι Ιρανοί για κάτι δισ βερεσέδια που τους φεσωσε, και για την υποχρέωση του να τον διορθώσει τον ανατιναγμενο τον αγωγό. Πόλεμος τότε ο Ερντογαν με την Αρμενία, το ζητούμενο είναι να αυτονομηθει η Αζερικη μειονότητα του Δυτικού Ιράν, να μάθουν οι Αγιατολαχες να μην τον παίζουν μπάλα και να δίνουν πίστωση. Και τους αφήνει και ένα φέσι από κάτι ρέστα από το λαθρεμπόριο, ένεκα η Halkbank που τον έκαναν τσακωτό.

-Η στεκιά του Πουτιν που ακολουθεί, βάζοντας την Μερκελ να παίξει αντ αυτού, στοχεύει τον EastMed. Στέλνει την μπίλια του Ερντογάν να ζητάει συμμετοχή στον. ΕastMed και αλλαγή της πορείας του. Και κάτι συνεκμετάλλευσεις λέει, μπορεί να τσιμπήσουν οι Σημιτικοί των ζαβων στην Ελλάδα. Αντί για Κρήτη-Ηγουμενίτσα-Ιταλία, να πάει ο EastMed λέει μέσω Τουρκίας via Κατεχόμενα της Κύπρου. Ή αλλιώς αφήστε κ. Τραμπ μας ελεύθερο τον. Νordstream να κάνει και η Μερκελ δουλειά της. Δεν το μπορεί να εξαρτιόνται οι Uber alles από τα πυρηνικά του Μακρόν. Ουρά ουρά, ακούστηκε από το ακροδεξιό κόμμα των Ορθοδόξων του Ισραήλ, που συμμετέχει ως ο μικρός εταίρος στην Κυβέρνηση, κάτι σαν Καμμενος ένα πράμα. Γνωστοί χρηματοδότες του Ερντογαν, αυτοί όμως, με δεσμούς και με την Ρωσία. Και με τους εδώ από τον ένα από τους 10 Παπασταυρου, αυτόν που κάνει δουλειές μαζί τους.

Αλλά και για να μην πάρει πολύ και τα πάνω του ο Σουλτάνος, ρίξε του ένα στοπ στην Συρία (έχει ήδη ξεκινήσει η πλήρης τουρκική αποχώρηση) και στον Καύκασο να καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό. Και ο Ερντογαν απαντάει "και εγώ δεν σου πληρώνω S400". Και εγώ δεν θα σου φτιάξω τον πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιου νια νια νια νια νια, λέει ο Ρώσος παίκτης.
Συμβιβάστηκαν τελικά να μείνει ο Ερντογαν να ζεσταθεί φέτος τον χειμώνα με αζερικό αέριο βερεσέ, η Αρμενία δεν θα του τον μπορμπαδίζει τον αγωγό από το Ναγκορμο Καραμπάχ, αυτό το είχε τάξει ο Πουτιν στον Σουλτάνο, να έχει κάτι να δείχνει στο εσωτερικό πριν πέσουν να τον φάνε οι πεινασμένοι της λίρας με ισοτιμία 1:10. ΟΚ, αλλά να μην παίρνουμε και αέρα, πάρε και εσύ δύο εκρήξεις στο Ακουγιου να δεις τι μπορεί να πάθεις αν δεν είσαι καλό παιδί.
Μπάχαλο η λίρα, πάνε όλα τα καπικια του, πρέφα δεν έμαθε ποτέ.

(σε αυτό το σημείο αλλάζει ο παίκτης που χειρίζεται την στέκα του Λευκού Οίκου και αναλαμβάνει ο Μπάιντεν. Με ήδη στημένες τις μπάλες στο τραπέζι, μια στεκιά του έχει μείνει μόνο )

-Το Κατάρ, βλέποντας τα επερχόμενα, ψωνίζει στην Τουρκία, τώρα που είναι φτηνά, ότι υπάρχει διαθέσιμο και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια προς τον αγωγό ΗΑΕ-Ισραήλ, δεν είναι καιροί για Οθωμανιες, λέει. Το ίδιο κάνουν και οι Κινέζοι, αυτοί που έχουν μάθει να περιμένουν και καμιά 50αρια χρόνια για να τους κάτσει το Master plan τους. One belt road, λέει. Και δεν λέει ακόμα ότι αυτό σημαίνει όλα στο διάβα του με κινέζικα κρυπτονομίσματα. Δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι είναι, τα μπερδεύουν με τα bitcoin.

-Ο Μπάιντεν αρχικά σκέφτεται να ξαναπαίξει την μπίλια του Ιράν. ΟΚ φίλοι λέει αν ακολουθήσεις την συμφωνία για το πυρηνικό σου πρόγραμμα. Τέλος και το εμπάργκο και το πάγωμα κάπου 100δισ$ του Ιράν σε δυτικές Τράπεζες αλλά με την Κίνα δεν θέλω να παίξεις, είναι παλιόπαιδα.
Πριτς, του λένε αυτοί, έχουμε καλύτερα potentials με την Κίνα. Τρέχα βρες τα μαζί της.

Άκουσε και να του φωνάζουν διαβάζοντας τις σκέψεις από το Ισραήλ και τα Εμιράτα "και εμείς κλέφτες θες να γίνουμε βρε αφεντικό, που θα πουλάμε το δικό μας το αέριο αν αρχίσει να πέφτει και το ιρανικό στο Πετροδαλαρισταν στην Δύση ;; Πάρε το αλλιώς και άσε το Ιράν να πάει στον Αλαχ του Θεού κατά τον Βούδα, και βρες τα μετά εσύ με την Κίνα" .

Έτσι, άμα τη αναλήψει, η επόμενη στεκιά φαίνεται ότι θα στοχεύει την κακή μαύρη μπάλα, την μόνη που μένει ακάλυπτη στο Τραπέζι. Ας πάει να τα βρει ο Ερντογαν με το ΔΝΤ και με τα δικαστήρια του Μανχάταν. Και αν συνεχίσει να κάνει τον ζόρικο, κόψε το Ιράκ στα τρία να τηρηθούν και οι υποσχέσεις για ένα Ανεξάρτητο Κράτος του Κουρδιστάν. Και φέτα και από την Τουρκία αν πει κιχ. Έτσι ξεκοβεται το γεωγραφικό συνεχές Τουρκίας με Ιράν, δικά μας τα παιδιά ενδιάμεσα, να δούνε μετά ποιός είναι το αφεντικό. Νταξ, όχι όλου του Πλανήτη. Αρκεί και ο κόσμος Δυτικά του Τίγρη και του Ευφράτη. Από εκεί και πέρα διαφεντεύει ήδη το δίδυμο Κίνα-Ρωσία. Μόνο η Ινδία έμεινε ζαλισμένη να μην ξέρει κατά που να κάνει.

Το ίδιο ζαλισμένος φαίνεται όμως και ο Ερντογαν που τώρα μάλλον κατάλαβε τι σημαίνει να παίζεις πρέφα με Ρώσο. Πριν το καταλάβεις, σου έχει πάρει όλα τα καπικια στέλνοντας σε στην αγκαλιά των Κινέζων, as scheduled. Μοιραίο και scheduled το κακό που τον περιμένει, βάστα Μερκελ φώναξε από το Σαράι.Και ετσι στριμωγμενος και αυτός και η φραου, δεν δίστασε και πολύ να αρχίσει τους τεμεναδες με τις Βρυξέλλες. Ότι πάρει από την Ελλάδα, τώρα που γυρίζει για να έχει να διαπραγματεύεται με το Κουμπαριστάν, πριν τους πάρει και αυτούς και τους σηκώσει η δική τους γκαντεμιά στην οικονομία και με το μπάχαλο που κατάφεραν με τον Κοβιδη. Κάτι θα διάβασε περί της Ιφιγένειας, σου λέει, κάτσε μπας και την ξαναθυσιάσουν για να ανοίξουν πανιά προς την Ανατολή.

Τούτων λεχθέντων, ας ειδοποιήσει κάποιος τον Δένδια για το τι παίζεται και να μην χαζεύει με την Μερκελ, όπως του λέει να χαζεύει σύσσωμο το Σημιτισταν, και αυτό με τις ομπρέλες, και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις των Σαμαροβενιζέλων.
Αμερικανικό είναι το μπιλιάρδο και όχι τρίμπαλο Γαλλικό, που νοιάζεται μόνο μην του πειράξουν κάτι παλιές κτήσεις στην Αφρική. Με την Μερκελ ο Μπάιντεν θα μετρηθεί αργότερα. Αυτήν στοχεύει τώρα η στέκα παίζοντας με την μαύρη μπίλια του Ερντογάν. Ποιος της είπε να υπογράψει την συμφωνία CAI με την Κίνα της παλιό κατσίκας;; Δεν μας παίρνει να γίνουμε Ιφιγένεια, λέει πάλι ο Ερντογαν , μαζί με όσους ερωτοτροπούν μαζί του. Δεν προλαβαίνει πλέον να κλείσει και ο άλλος κανένα ντιλακι για να βολευτούν τίποτα φουκαράδες Ελληναραδες εφοπλιστές χορηγοί που τους έχει τάξει ο Κουλης συνεκμεταλλεύσεις. Με κάποιον Κοτς λέει, τρομάρα του.
As scheduled όλα, Και δεν πας να νομίζεις εσύ ότι θα βρέχει εκεί έξω μη αναμενόμενες εξελίξεις.

Καραμπόλα πολλών schedules λέγεται το παιχνίδι. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, θα φάει πολλές καρπαζιές...

(στον χάρτη τα όρια εντός των οποίων θα κινηθεί η μπάλα μετά την επόμενη στεκιά. Δεν φαίνεται σε αυτόν και η απόγνωση όσων έπαιξαν και έχασαν στην Αθήνα και ονειρεύονται ver2, αγνοώντας την ως άνω)

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Εδώ ζωγραφίζεις αλλά θα το διαβάσω 4-5 φορές να το εμπεδώσω πρώτα και μετά σχολιάζω . Να είσαι καλά . Ούτε φροντιστήριο σαν τις πανελλήνιες ξανά εφιάλτες θα έχω μετά από 20 χρόνια χχχχ....