ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΠΕΡΙ ΚΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟ ΑΝAΓΝΩΣΜΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ ΚΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟ ΑΝAΓΝΩΣΜΑ

Το 90, την τελευταία χρονιά που ήταν μόνιμος δημόσιος υπάλληλος,φίλος του πατέρα μου στην Πληροφορική των ΕΛΤΑ, τους έφεραν έναν απόστρατο στρατηγό του μηχανικού, (κάτι προς κουμπάρος του τότε Μητσοτάκη υπηρεσίας καταλάβανε ότι ήταν), για να τους "διευθύνει".
 
Κάποιος του πήγε μια μέρα να εγκρίνει ένα τιμολόγιο συντήρησης των mainframes που είχανε πάρει τότε για να τρέχει το σύστημα Ταχυπληρωμή, το μόνο που υπήρχε εκείνη την εποχή για να συλλέγεται ο ΦΠΑς. Και έφαγε πόρτα με το ακόλουθο αμίμητο:
 
"Δεν είδα κανέναν από την εταιρία να έρχεται κάποια Παρασκευή, να περνάει με κανένα πινέλο με πετρέλαιο τους κομπιούτορες για να μην τον πιάνουν οι κοριοί. Δεν εγκρίνεται!"
 
Χρόνια μετά κατάλαβα ότι η ηλίθια σκέψη του τότε καραβανά ότι μπορεί να έχει τώρα βάση!Να δεις που η έξωση της πιο ανίκανης κυβέρνησης που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο, θα γίνει τώρα για κάτι "κοριούς". Και ένεκα κάτι πετρέλαια, εδώ πιο κάτω, που τα καταχώνιασε πίσω από τα συμφέροντα κάποιου Κοτς, ενός Λάτση και ενός Γεραπετριτη, και που τώρα μας προέκυψαν ότι είναι τελείως απαραίτητα για εκείνην την Πράσινη Ανάπτυξη που λέγαμε...
 
Πεινέλω σου λέω η κατάσταση, ούτε ψύλλος στον κόρφο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: