ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Chinese Investors Warm to Balkan Waterway

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Γνωρίζουμε από το 2011  ότι προωθείται το Αμερικανό(ομπαμικό) κινεζικό σχέδιο για την άγρια εκμετάλλευση των πόρων των βαλκανικών χωρών σε μία ευρύτερη γεωστρατηγική αναδιοργάνωση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή και με κύριο παράγοντα τις νέες χώρες Κοσσόβου και Σκοπιδαρέων... Πίσω απ’ αυτά ήταν  και είναι η Κίνα και πίσω απ’ αυτούς οι Χαζάροι της Αμερικής (Γαΐδαροι) για τον έλεγχο των Βαλκανίων μέσω της μεγάλης Αλβανίας (βλέπε αγκαλιές τον Κινέζο με τον Αλβανό).
 Και η αρχική πηγή: https://www.csis.org/
 Όμως....για να γίνει τέτοια διώρυγα που λένε, πρέπει να αρχίσουν να σκάβουν αύριο το πρωί στις 6:00' και να τελειώσουν το 2050. Πρώτον αυτό. Δεύτερον, αν μετά την κατασκευή αυτής της διώρυγας το πλάνο είναι να πουλήσουν πανάκριβο LNG αέριο στη Γερμανία σε σχέση με το πάμφθηνο φυσικό αέριο μέσω αγωγού της Ρωσσίας, τότε είναι που το πλάνο δεν έχει καμιά λογική. Τρίτον,  προχθές Γαλλία και Γερμανία επίλυσαν και τις τελευταίες διαφορές τους σχετικά με το ποιος θα ελέγχει τη διανομή στην Ευρώπη του ρωσικού φυσικού αερίου το οποίο θα μεταφέρει ο Nord Stream 2, η Γερμανία εννοείται. Άρα επειδή όλα αυτά είναι μια ενότητα ....και στο παιχνίδι μπαίνει και η Αλβανία τώρα, λόγω του ημιαλβανού νταβαντζή μίστερ Τρόμπ. Συμπέρασμα ....το κανάλι εξυπηρετεί άλλα σχέδια.!!!!
 Παραμονές του Β'Π.Π η ιδέα για την πλωτή ένωση Αξιου-Μοράβα-Δούναβη είχε πέσει πάλι στο τραπέζι...με τον Μεταξά να είναι τελείως αντίθετος, με το όλο σχέδιο....διότι το πλωτό ποτάμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς σκοπούς, από την Γερμανία, και τους πάτρωνες της.

New Chinese report on the plan is expected to say that building a river channel from Belgrade to Thessaloniki is realistic, and could be profitable.
Dragan Duncic, director of Serbia’s State Agency for Physical Planning, said a new Chinese study for the construction of a river channel between the Danube, Morava and Vardar rivers will show that construction is justified and potentially profitable.
“The Chinese experts should submit the official results to the Serbian government in a few weeks,” Duncic said.

The canal would link the Danube, Morava and Vardar rivers, thereby connecting Serbian, Macedonian, Greek and Danubian waterways to Central Europe.
Serbia is due to carry out the project with China’s state-owned Gezhouba Group Corporation and the Macedonian government.
According to Serbia’s Urban Planning Ministry, the project will boost Serbia’s transport and energy sectors, while an irrigation system to be built along the Morava River should advance agriculture and the economy in general.
Earlier Ministry estimates said the project would take about eight years to complete and cost about 12 billion euro. The idea is that Serbia would not go into debt, but would undertake the project through granting concessions.
Serbia’s main opposition Democratic Party has criticized the project as unrealistic, insisting that it will leave the country massively indebted.
“The economy is still in decline, so such unrealistic projects must be stopped at any cost,” Bozidar Djelic, of the Democrats, said recently.

ΠΗΓΗ 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προκαλέσει φοβερές επιπλοκές τόσο φυσικές όσο και πολιτικοστρατιωτικές σε όλα τα Βαλκάνια.

Πίθο της Πανδώρας και μέγιστη Ύβριν θα το ονόμαζα. Υπάρχουν προφητείες για αυτό το διαβολικό κατασκεύασμα οι οποίες δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Πιστεύω ότι εσύ σαν Θεματοθέτης αγαπητέ Λύκαστρε, γνωρίζοντας πολύ περισσότερα, θα μας αναπτύξεις σταδιακά αυτή την φοβερή είδηση η οποία δεν είναι ούτε χθεσινή ούτε περσινή. Γνώριζαν γι’ αυτή εδώ και αιώνες όπως γνώριζαν και για τις συνέπειές του νέου ποταμού.
ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ :Υπάρχουν προφητείες για αυτό το διαβολικό κατασκεύασμα οι οποίες δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Πιστεύω ότι εσύ σαν Θεματοθέτης αγαπητέ Λύκαστρε, γνωρίζοντας πολύ περισσότερα, θα μας αναπτύξεις σταδιακά αυτή την φοβερή είδηση η οποία δεν είναι ούτε χθεσινή ούτε περσινή. Γνώριζαν γι’ αυτή εδώ και αιώνες όπως γνώριζαν και για τις συνέπειές του νέου ποταμού.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Σεβαστέ και αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ...έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι έχουν τα πράγματα...το θέμα αυτό είναι πολύ παλαιό....όπως είπες και εσύ είναι γνωστό σε κάποιους εδώ και αιώνες. Ο ΝΕΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ..αυτήν ακριβώς την φράση...μας την έχει δώσει μια μεγάλη "γάτα" με πέταλα...που ήταν γνώστης πολλών πραγμάτων...ο Νοστράδαμος.

« Από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ φλόγα που τη γη τραντάζει, θα γίνει αιτία για τον σεισμό γύρω από την νέα πόλη....ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΡΑΧΟΙ για καιρό πολύ αναμεταξύ τους θα πολεμάνε....ύστερα Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ θα βάψει κόκκινο ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ». και

" Μεγάλη διάσπαρτη φλόγα στις 45 μοίρες”

Οι λέξεις που έχω με κεφαλαία...είναι οι σημαντικές.
Η Αρέθουσα είναι Νηρηίδα νύμφη, θεότητα ομβρίων υδάτων και ποταμών....αλλά είναι και αρχαία πόλη στη Μυγδονία της Μακεδονίας. Θα βαφτεί ΚΟΚΚΙΝΟ από το ΑΙΜΑ το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΤΑΜΙ...δηλαδή η ένωση Αξιού-Μοράβας-Δούναβη. Άλλωστε ενώνουν 3 ποτάμια σε ένα...έτσι δημιουργείται ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΤΑΜΙ.
Μυγδονία είναι η περιοχή ανάμεσα στον Αξιό και στον Στρυμόνα.!! Οι δύο μεγάλοι βράχοι είναι οι δύο μεγάλες Πέτρες (ναοί) συνήθης ονομασία των Τυφωνικών ναών.
Στις 45 και κάτι μοίρες κάθεται και ο CERNUNOS, ο κερασφόρος θεός.!! Δεν είναι η Νέα Υόρκη....που νομίζουν οι περισσότεροι.

Από το 2012 προειδοποιούσα για τον Γ'Βαλκανικό Πόλεμο που έρχεται.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Γ'Βαλκανικός ως 1ο μέρος του Γ'Παγκοσμίου μάλλον θα έπρεπε να λέμε...
Τυφωνικά Ιερατεία εναντίον Ελλήνων πάλι, αλλά και αλληλοσπαραγμός ανάμεσα στα ίδια. Δισκοπότηρο το Αιγαίο.. και το όσμιο της Τουρκίας και των Ιμίων να περιέλθει στα χέρια τους για την εγκαινίαση της Νέας τους Τεχνολογικής Εποχής-Εra, με διαστημικό αποικισμό.. από έναν πλανήτη (Γη) εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων πλέον, κι όχι δισεκατομμυρίων.

ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ..

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τον Εριώπα με τη πρώτη. Δεν είναι εύκολος.

Γ.Φ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Την καλημέρα μου ή την καλησπέρα μου ανάλογα....... σε όλους .

Μετά από εντατικά μαθήματα από τον Ερίωπα και τον Λύκαστρο σχετικά με το ότι
α)Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται .
β)Τίποτα δεν είναι προς την κατεύθυνση που μας δείχνει το δάκτυλο τους .

Έχουμε να δούμε αυτό το παιχνίδι που το λένε ενέργεια .

Για την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού το παιχνίδι της ενέργειας έχει την έννοια του ελέγχου ,επειδή θεσμικά θεωρούν πως τους ανήκουν όλα είναι μια πράξη επιβολής κυριαρχίας,και όχι μόνο........ έχουμε την Ρωσία που έχει τις πηγές της αφού κατάφερε να τις ξαναπάρει στον έλεγχό της, θέλει μερίδιο αγοράς εννοείτε και ελέγχου,και τέλος έχουμε και την Γερμανία .Όλοι αυτοί μαζί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα . Ο πιο αδύναμος κρίκος εδώ είναι αυτός που δεν έχει πηγές και θέλει να παίξει ένα παιχνίδι έτσι ώστε να αποκτήσει πρόσβαση αλλιώς η αυτοκρατορία της σιγά σιγά θα σβήνει

Η Γερμανία λοιπόν ως ένα κράτος που πάντα είχε έλλειψη ενεργειακών πόρων από τον Α Παγκόσμιο και αντίστοιχα Στον Β Παγκόσμιο, και τώρα σε αυτόν που ζούμε προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους άλλων και να φτάσει μέχρι και την Άπω Ανατολή .

Σε αυτή την προσπάθεια της, φίλους και αρωγούς είχε πάντα τα ξαδέρφια ομόφυλους λαούς βλέπε Τουρκίτσα, και άλλους περισσότερο η λιγότερο πρόθυμους..

Τα οικονομικά και πολιτικά οφέλη για αυτήν τεράστια .Πρέπει να διαλυθούν κράτη να εξαθλιωθούν λαοί ,να εξαφανιστούν έθνη για να ζήσουν ΑΥΤΟΙ.

Είναι όμως μόνο ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ;Είναι μόνο παιχνίδι εξουσίας ή είναι το πρώτο στρώμα από ένα πολυεπίπεδο σχέδιο ,που περιέχει και άλλα όπως την εξάλειψη των αντιπάλων τους .Την εξαφάνιση των λαών επειδή πρέπει να τελειώσουν με τους έμψυχους και τέλος την καταστροφή του πλανήτη επειδή αυτό είναι το επιθυμητό;

Τις λύσεις για την ενέργεια τις έχουν δεν χρειάζεται αυτό το πολυδάπανο project.
Tις λύσεις για τις ασθένειες τις έχουν ειδικά ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος όχι όμως για όλους .

Επομένως ο σχεδιασμός αυτός έχει στην πραγματικότητα άλλους στόχους ..που νομίζουν πως είναι και καλά κρυμμένοι .

Είναι νομίζω το μέσω επιβολής αυτός ο σχεδιασμός για το μεθεπόμενο βήμα ,που είναι η επιβολή πολύ σκοτεινών σχεδίων τους για την ανθρωπότητα .

Γι αυτό πρέπει πρώτα να φύγουν από την μέση οι ΕΛΛΗΝΕΣ,οι νοητικές διεργασίες τους.
Πρέπει να μείνουν τα κλειδιά του κόσμου χωρίς φύλακες. ΄

Έχουν όλα τα λεφτά ,έχουν την δύναμή ,έχουν όλα τα όπλα και όμως κάτι λείπει .......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Την καλημέρα μου ή την καλησπέρα μου ανάλογα....... σε όλους ....
Η Γερμανία λοιπόν ως ένα κράτος που πάντα είχε έλλειψη ενεργειακών πόρων από τον Α Παγκόσμιο και αντίστοιχα Στον Β Παγκόσμιο,

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Aγαπητή Μακεδόνισα...εμείς βρισκόμαστε στην ίδια γεωγραφική ζώνη...ξέρεις περιφέρομαι μεταξύ κοιλάδας Αξιού...Στρυμόνα...και Μπέλες (φυσικό σύνορο με την Βουλγαρία) αυτές τις μέρες.!!
Πολύ σωστά η Γερμανία είναι ένα κράτος χαβούζα στην μέση του πουθενά, δίχως ενεργειακούς πόρους...δίχως τίποτε. Και τώρα για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα, κάνει ξανά το ίδιο λάθος. Όταν θα τελειώσουμε μαζί τους....θα είναι πάλι μοιρασμένη σε κομμάτια.
Γερμανοί (Ούννοι είναι) Τούρκοι και Χαζάροι...φυλετικά είναι πρώτα ξαδέλφια.!! Για αυτό και αγαπιούνται τόσο, τραβάει το αίμα , το dna τους...αν και όλοι αυτοί είναι αποτυχημένα πειράματα γονιδιακής μετάλλαξης για την παραγωγή δούρων (δούλων). χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Γ.Φ....απλά ο Σεβαστός ΕΡΙΩΠΑΣ δεν δίνει μασημένη γνώση.!! Αν κάποιος "πεινάει" αντί να του δώσει την εύκολη τροφή στο πιάτο....θα του μάθει να "ψαρεύει" μόνος του για να μπορεί να μην πεινάει ποτέ.Σου δίνει μια λέξη...και μετά εσύ θα πρέπει να καθίσεις να ψάξεις να ερευνήσεις, να βρεις και το υπόλοιπο νόημα που δεν σου είπε.
Με αυτό όμως σου κάνει καλό....έτσι σε εκπαιδεύει να μπορείς να είσαι ικανός για homework μόνος σου.!!
Οι περισσότεροι βέβαια...τα θέλουν όλα αμέσως και εύκολα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...

Λύκαστρε! Αυτό το homework μοι κάθεται προ πολλού εις τον αττικόν λαιμόν. Ελληνιστί και μονολεξί μεταφραζόμενον δίδει ¨οικοπονία,¨ ¨οικοπόνημα,¨ ¨οικοδιατριβή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ και ευγενικέ μου φίλε χα χα χα τι να κάνω και εγώ ο έρμος....από την μια ελληνικά, από την άλλη αγγλικά...τα έκανα ρώσικη σαλάτα.!! Και μια και είπα την λέξη Ρώσικη...στα Ρώσικα η οικοπονία η εργασία στο σπίτι λέγεται РАБОТА В ДОМЕ η RABOTA V DOME...το V όμως κολλητά με την λέξη dOME όταν το προφέρουμε...Ραμπότα Βντόμε κάπως έτσι ακούγεται.!

Αντί για like στο σχόλιο σου...θα πω Αρέσκω.!!χα χα

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Λέγε αρέσκον (like), απαρέσκον (dislike) τότε.
(Θαμβώνει εκμαρμαρωτικώς και εκτυφλωτικώς τους συμμορίτας γαρ ώσπερ Περσέως Μέδουσα.) Χα, χα!

Και γαρ το ελληνιστί ή την αυτοκρατορικήν διαγαλαξιακήν γλώσσαν των θεών ομιλείν δείται και γλωσσικού ήθους και καλαισθησίας αναλόγου, δεν νομίζεις;
Όλα θέμα συνηθείας και συρμού (μόδας) εισίν άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...


Ευτυχώς που υπάρχουν και τα παλιά ξαδέλφια και μας θυμίζουν την γλώσσα μας.


РАБОТА В ДОМЕ εκ του Ελληνικότατου "Ραβάττειν εν δόμω" ήτοι οι εργασίες του σπιτιού, οι εργασίες και οι κινήσεις εντός του οίκου(δόμος), τα πήγαινε έλα μέσα στο σπίτι (δόμου/domestic).

Νέο "Ραβάττειν εν δόμω" για το Λύκαστρο και τον νέο μας φίλο Γ.Φ. η Αρέθουσα ή Αρέθοισα η Καβειρία που μπορεί να γίνει κόκκινο ποτάμι πάλι όπως εκείνο του Φαραώ.



ΕΡΙΩΠΑΣ



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Νέο "Ραβάττειν εν δόμω" για το Λύκαστρο και τον νέο μας φίλο Γ.Φ. η Αρέθουσα ή Αρέθοισα η Καβειρία που μπορεί να γίνει κόκκινο ποτάμι πάλι όπως εκείνο του Φαραώ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Καλά που ξυπνάω να πάω να πιω νερό, και βλέπω ότι πάλι έχω νέα εργασία για το σπίτι...νοιώθω σαν τον Ντάνιελ Σαν και εσύ ο Μίστερ Μιγιάγκι.!! χα χα χα ..Λοιπόν η λέξη "Αρειή" σημαίνει απειλή βλάβη...αλλά τι βλάβη όμως;; Μήπως σε κανέναν υποσταθμό της τότε ΔΕΗ;; ....Μήπως ο Μύθος του ερωτευμένου Αλφειού η Αλφίτα με την Αρέθουσα τον οποίο ο ποιητής Πίνδαρος σε έναν στίχο του ονομάζει την νήσο Ορτυγία-Ορυγία «άπνευμα σεμνόν Αλφειού» δηλ. Ιερή Ανάσα του Αλφειού....χμ χμ ώστε ΙΕΡΗ ΑΝΑΣΑ.!!

Πάω πάλι να συνεχίσω τον ύπνο μου..μπας και το Σύμπαν μου δώσει κανένα "σκονάκι" για να συνεχίσω ΄αύριο την εργασία και χαρά στο σπίτι.