ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μ.Τσαβούσογλου προς Αθήνα-Λευκωσία: «Ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτά που λέει ο Τσαβούσογλου , δεν τα λέει για να τα ακούσουν ούτε στην Αθήνα, αλλά ούτε στην Κύπρο. Είναι για άλλα "ώτα" , μπορείτε να λέτε ότι θέλετε κύριε Τσαβούσογλου, εγώ δεν θέλω να φύγουν τα στρατεύματα σας από την Κύπρο...εγώ θέλω να θαφτούν εκεί.!! Δεν τα λέει τυχαία αυτά ο Τσαβούσογλου, μάλλον δέχονται πιέσεις και "ζόρια" στην Τουρκία, διότι έχει αποφασιστεί να μην υπάρχει παραμονή του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Τα λέγαμε και εδώ ......" Έχει αποφασιστεί ότι το νησί (Κύπρος) πρέπει να ελέγχεται στρατιωτικά μόνο από το ΝΑΤΟ. Παραμονή τουρκικού στρατού δεν πρόκειται να υπάρξει.Θα φύγουνε....Αν είναι έξυπνοι με το καλό και θα το παζαρέψουν για να πάρουν κάποια ανταλλάγματα.Αλλιώς με κλωτσές και θα φάνε και δάχτυλο χοντρό." 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προκάλεσε και αυτός μετά τον Χ.Ακάρ και είπε πως «ονειρεύονται όσοι θέλουν μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στην Κύπρο»
«Πλέον δεν τίθεται θέμα έναρξης διαπραγματεύσεων απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Θα καθορίσουμε πρώτα τί, γιατί και με ποιες παραμέτρους και σε ποιο πλαίσιο. Διαφορετικά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Αλλά υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ».
Δηλαδή εξαρχής ο Μ.Τσαβούσογλου απαρνείται τον όρο προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων που είναι ακριβώς αυτός: Μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα.
Αυτό σημαίνει πως στην Άγκυρα θεωρούν ως πιο εύκολο σαν «λύση» την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών καθώς το σενάριο της «χαλαρής» Ομοσπονδίας που θα «χάριζε» στην Άγκυρα όλο το νησί σαφώς και έχει απαξιωθεί με το που διέρρευσε.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπενθύμισε επίσης ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία, ζητώντας ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσέγγισε τις προσπάθειες της Τουρκίας για λύση, ειδικά μετά το Κραν Μοντανά.
Για την ανατ. Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη και ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων της στην περιοχή αναφέρει το sigmalive.
«Όσον αφορά το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ξεκινάμε με τα πλοία μας και σκάβουμε στις περιοχές της τουρκικής Κύπρου, αλλά και στις περιοχές που έχουμε καταχωρήσει εμείς παλαιότερα ως ΑΟΖ μας στα ΗΕ. Πλέον έχουμε και εμείς γεωτρύπανα. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, αλλά με τα πλοία μας και τους γενναίους στρατιώτες μας λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκεί τα αναγκαία μέτρα», ανέφερε.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: