ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Τρίτο και οριστικό όχι στη Μέι από το Βρετανικό Κοινοβούλιο - Brexit στις 12 Απριλίου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τύφλα να έχουν οι "προφήτες", χο χο χο τα λέγαμε και για αυτό το θέμα.... Αφού δεν θέλουν με το καλό στην Γερμανική Ε.Ε...τότε θα έχουν σκληρό και άγριο Brexit...
Αλλά και εδώ , αλλά και όταν έγραφα :....Θα επιβεβαιωθώ σε ότι έλεγα εδώ ....." Στην ουσία ουδέποτε η Αγγλία μετείχε σοβαρά στην Ε.Ε. δηλαδή στο Δ΄Ράιχ! Οι Άγγλοι μπορεί να είναι φλεγματικοί… ίσως να τον χοντρό παίρνουν… αλλά μαλάκες δεν είναι, ακόμα γνωρίζουν την θέση τους, στον χώρο και στον χρόνο. Εξ’ άλλου η Αγγλία δεν κατακτήθηκε ούτε στον Α΄αλλά ούτε και στον Β΄Π.Π. από τους Γερμανούς" .....αλλά και εδώ..."
Οπότε τώρα έχουμε BREXIT στις 12 Απριλίου.!! Άντε με τις υγείες τους στους αναλυτές της πλάκας που έλεγαν ότι οι οπισθογεμείς δεν θα βγούνε από την Ε.Ε. Στην Αγγλία γίνεται ότι θέλει η Βασίλισσα. Η οποία έδωσε διαταγές (και όχι εντολές) για αποχώρηση απο την Γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. Όχι μόνο σας είχαμε ανακοινώσει εδώ και καιρό (και σε κάποιο άλλο ιστολόγιο πριν χρόνια ότι θα γίνει το Brexit, αλλά είχαμε προβλέψει και την ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.
Μένει τώρα να επιβεβαιωθούμε και στο θέμα με την διχοτόμηση της Τουρκίας, και τον αιματηρό εμφύλιο που την περιμένει.!! Λίγο υπομονή...και όλα θα γίνουν. 
Την ημέρα που η Μεγάλη Βρετανία υποτίθεται ότι θα αποχωρούσε μια και καλή από την Ευρωπαική Ενωση το κοινοβούλιο της χώρας απέρριψε για τρίτη φορά - σε ισάριθμες ψηφοφορίες - την συμφωνία της Τερέζα Μέι με τους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει παράταση στο Brexit  έως τις 22 Μαίου, όπως επιθυμούσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, και το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή - εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά - είναι η «σκληρή», χωρίς συμφωνία, αποχώρηση να επέλθει μέχρι τις 12 Απριλίου.
Η πρόταση της Πρωθυπουργού της χώρας καταψηφίστηκε με ψήφους 344 κατά έναντι 286 υπέρ, ενώ η κυβέρνηση έψαχνε τουλάχιστον 318 βουλευτές που να στηρίζουν την προτεινόμενη συμφωνία.
Μεταξύ αυτών που «μαύρισαν» την Μέι ήταν και 34 συντηρητικοί βουλευτές Τόρις, που ανήκουν στο ίδιο κόμμα με την Πρωθυπουργό αλλά «αποστάτησαν».Στον αντίποδα, μόλις 5 βουλευτές των Εργατικών ακολούθησαν την ακριβώς αντίθετη διαδρομή, υπερψηφίζοντας την εισήγηση της.
Την ερχόμενη Δευτέρα οι βουλευτές θα κληθούν να πάρουν τις τελικές αποφάσεις, με τις ενδεικτικές ψηφοφορίες για τη μορφή που θα λάβει το Brexit.

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 10 Απριλίου

Ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι ζήτησε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 10 Απριλίου, μετά την νέα ήττα της Μέι.

Eνας αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε: «Μετά την αρνητική ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα, το άρθρο 50 θα παραταθεί μέχρι τις 12 Απριλίου, όπως αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα. Ο Τούσκ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 Απριλίου για να εξετάσει το μέλλον. Αναμένουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο να βρει ένα τρόπο πριν από αυτή την ημερομηνία, εν ευθέτω χρόνω για να εξετάστεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες του απομένουν να αποφασιστούν, αλλά όπως και την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να συμμετάσχει στην αρχή της συνάντησης».

Για Brexit χωρίς deal προειδοποιεί η Κομισίον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δήλωση, στην οποία προειδοποιεί ότι ένα Brexit χωρίς deal είναι τώρα ένα «πιθανό σενάριο», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χειρότερο από το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας με την απορριφθείσα συμφωνία.
«Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την αρνητική ψήφο στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (άρθρο 50) στις 22 Μαρτίου, η περίοδος που προβλέπεται στο άρθρο 50 παράγραφος 3 παρατείνεται μέχρι τις 12 Απριλίου. Η Μεγάλη Βρετανία καλείται να ορίσει έναν τρόπο για να προχωρήσει το ζήτημα πριν από αυτήν την ημερομηνία, προκειμένου να εξετασθεί  από από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.Το σενάριο « (σ.σ εξόδου) χωρίς συμφωνία» στις 12 Απριλίου αποτελεί τώρα ένα πιθανό σενάριο: η ΕΕ προετοιμάζεται για αυτό από τον Δεκέμβριο του 2017 και είναι πλέον πλήρως προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο τα μεσάνυχτα στις 12 Απριλίου, ενώ η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη. Τα οφέλη της συμφωνίας για το Brexit, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταβατικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχουν στο σενάριο της «μη συμφωνίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαικής Επιτροπής.
Ο Γενικός γραμματέας της Κομισιόν, Μάρτιν Σέλμάιρ, σχολίασε πως η 12η Απριλίου είναι η νέα 29η Μαρτίου.

Κόρμπιν: Ηρθε η ώρα να φύγει η Μέι

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε και πάλι σε εθνικές εκλογές, μετά την τρίτη σερί απόρριψη του σχεδίου της Μέι για ήπιο Brexit.
Η Μέι πρέπει να φύγει «τώρα», είπε χαρακτηριστικά και όχι σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον.
«Τη Δευτέρα το Σώμα έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να βρει την πλειοψηφία για την καλύτερη δυνατή λύση για τον λαό αυτής της χώρας» συμπλήρωσε ο Κόρμπιν.
Αντίστοιχα, η αρχηγός του Σκωτσέζικου Εθικού Κόμματος (SNP) έγραψε στο twitter πως η Μέι πρέπει να καταλάβει επιτέλους πως η συμφωνία της είναι «νεκρή».

Τη Δευτέρα οι νέες αποφάσεις 

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για τους Βρεταβούς βουλευτές είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 1 Απριλίου, οπότε πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος των ενδεικτικών ψήφων. Αν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο κερδίσει την πλειοψηφία, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ανοίξει μια διέξοδος σε αυτή την στασιμότητα που υπάρχει αναφορικά με το Brexit.
Eνα σχέδιο που θα υποβληθεί για δεύτερη φορά είναι η ανάκληση του άρθρου 50 και η πλήρης ανακοπή της διαδικασίας του Brexit. Το σχέδιο θα κατατεθεί για άλλη μια φορά, σε μια ελαφρώς διαφορετική μορφή.
Σύμφωνα με τη βουλευτή του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Τζοάνα Τσέρι, περίπου 40 βουλευτές έχουν ήδη υποσχεθεί την υποστήριξή τους σε αυτή την κίνηση ενώ αναμένει να προστεθούν σε αυτούς πολύ περισσότεροι. Το συγκεκριμένο σχέδιο υποστηρίχθηκε από 184 βουλευτές την περασμένη Τετάρτη.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: