ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ανώτατος Αξιωματικός των ΗΠΑ: «Όχι» F-35 στην Τουρκία, αν αγοράσει S-400

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Σχετικό με αυτά που λέγαμε εδώ ,εδώ, εδώ, εδώ.
Δεν πρόκειται να καταρρεύσει το πρόγραμμα των F-35 αν δεν τα πάρει η Τουρκία. Γιατί θα παραχθούν περίπου 3000-3500 μαχητικά, εκτός των τουρκικών.Οι Αμερικανοί μόνο από την Σ.Αραβία έχουν αρπάξει ένα πακέτο εξοπλισμών 150 δις.!! Χέστηκαν για τα μαχητικά των Τούρκων, το πρόβλημα θα το έχουν οι Τούρκοι και όχι οι Αμερικάνοι. Γιατί αν τελικά τους κάνει ένα εμπάργκο η Αμερική, ακόμα και τώρα ο μεγαλύτερος εξοπλισμός των τουρκικών Ε.Δ είναι αμερικάνικος.!!
H Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM) συνέστησε στη Γερουσία να μην παραδώσει στην Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά F-35, εάν η Άγκυρα αγοράσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400.
Την πρόταση αυτή έκανε ο διοικητής της EUCOM Κέρτις Σκαπαρότι, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για τους εξοπλισμούς της αμερικανικής γερουσίας.
«Εγώ ως στρατιωτικός, η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα, θα ήταν να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία με τα F-35, ώστε να μην πραγματοποιούν μαχητικές πτήσεις σε συνθήκες, όταν ο σύμμαχος μας χρησιμοποιεί ρωσικά συστήματα και μάλιστα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σκαπαρότι.

Παράλληλα, ο Αμερικανός στρατηγός, αναφερόμενος στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, είπε ότι η διμερής στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκε.
«Μεταξύ μας υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες. Αυτό το γνωρίζετε, μπορείτε να διαβάσετε γι αυτές στις εφημερίδες. Όμως διεξάγουμε ειλικρινείς διαπραγματεύσεις και επιτυχώς διασφαλίζουμε τα αμοιβαία συμφέροντα μας. Οι σχέσεις μας μέσω των στρατιωτικών διαύλων, όπως αυτές εκδηλώνονται στην ανάπτυξη των δυνάμεων μας, κατά την άποψη μου, βελτιώθηκαν τον τελευταίο χρόνο», υπογράμμισε ο Αμερικανός στρατηγός.
Στο μεταξύ, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον είχε καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι αν προχωρήσει στην εξαγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να αξιολογήσουν εκ νέου τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.
«Προειδοποιήσαμε ξεκάθαρα την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη εξαγορά S-400 θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναξιολόγηση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και θα θέσει σε κίνδυνο άλλες πιθανές μελλοντικές μεταφορές όπλων στην Τουρκία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: