ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Κογκρέσο και γερουσία συμφωνούν: stop στα τουρκικά F-35

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όταν τα έλεγα κανείς δεν με πίστευε, τα έλεγα και σε σχόλιο μου εδώ ..." Ένα άρθρο που στηρίχτηκε στο τι είπε ο Ματίς ( "σοβαρό" άρθρο).!!! Που τον έχουνε φύγει, αλλά ξέχασαν να του το πούνε. Επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά: αν οι Μογγόλοι πάρουν έστω και μπρελόκ μινιατούρα από F-35, χωρίς πρώτα να γλείψουν τις σόλες των παπουτσιών του Νετανιάχου και του Σαπίρο, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη."

Αλλά και εδώ ...."  ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ;;;ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ...ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ.Τα πρώτα δύο αεροσκάφη  βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται έως την αρχή του 2020 στην Luke Air Force Base της Αριζόνα.!!! "

ΚΑΙ ΜΗΝ  ΕΧΕΤΕ THN ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ S-400 ΚΑΙ SUKHOI.


Επειδή παρά τα όσα εξαιρετικά τραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα, η διεθνής επικαιρότητα «τρέχει», παρεμβάλλουμε κάποιες ειδήσεις στην εγχώρια ειδησεογραφία
Όπως γράψαμε παλαιότερα (ΕΔΩ) για την εξελισσόμενη προσπάθεια στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα να επιβληθεί απαγόρευση παραδόσεων οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα για το θέμα της προμήθειας των S-400 από την Άγκυρα, αργά χθες Κογκρέσο και γερουσία συμφώνησαν σε κοινό σχετικό σχέδιο νόμου.

Όπως είχαμε αναφέρει στην αρχική ανάρτηση η Αμερικανική Γερουσία είχε εισάγει την απαγόρευση (ανάμεσα σε άλλα και της) παράδοσης F-35 στην Τουρκία, κάνοντας δεκτή σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο NDAA (National Defense Authorization Act) που ουσιαστικά αφορά τον επόμενο αμερικανικό προϋπολογισμό Άμυνας.
Το Αμερικανικό Κογκρέσο είχε επίσης κάνει κάτι ανάλογο αλλά οι δυο προτάσεις παρουσίαζαν κάποιες διαφορές (όχι απαραίτητα ειδικά για την τουρκική απαγόρευση) και σύμφωνα με τις διαδικασίες έπρεπε να εναρμονιστούν. Αυτό ακριβώς έγινε χθες.
Να σημειωθεί ότι η κοινή πρόταση που θα προωθηθεί ως μέρος του  νομοσχεδίου NDAA, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να αποκτήσει ισχύ.
Η προεδρεία Τραμπ έχει ήδη δώσει δείγματα ότι δεν υποστηρίζει την απαγόρευση αλλά για να την απορρίψει, θα πρέπει να απορρίψει και τον προϋπολογισμό Άμυνας. Άρα προβλέπονται μακρές διαβουλεύσεις. Να υπογραμμίσουμε ότι στις επερχόμενες «ενδιάμεσες» εκλογές για την ανανέωση των δυο αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων το θέμα της απαγόρευσης παράδοσης όπλων στην Τουρκία «πουλάει» και οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την επανεκλογή Τραμπ.

ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια: