ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟΥ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Πολύ συχνά αναφερόμαστε σε "δονήσεις", σε "συχνότητες", σε "ενέργειες", σε "αισιοδοξία"... κ.λ.π. σε "ανώτερα" και "κατώτερα επίπεδα συνειδητότητας" κ.λ.π.
Και πολλά κείμενα αρχίζουν με  την λέξη"άτομο", αλλά όχι πρόσωπο ....ΜΟΝΟ το πρόσωπο όμως ως ανώτερο ΕΓΩ της ψυχής, έχει δονήσεις, ενέργειες, συχνότητες... που άγονται σε ανώτερα επίπεδα! Το άτομο, είναι το κατώτερο εγώ της ΨΥΧΗΣ... η βάση του δυτικού πολιτισμού είναι βασισμένη στην ατομικότητα και όχι στην προσωπικότητα!

 Συνήθως όλα τα δίποδα του πλανήτη, που έχουν το φαινότυπο του ανθρώπου, καλούνται λαθεμένα σαν άνθρωποι! Δεν είναι....

Το άτομο, ως άτομο σε όλη του την ζωή παραμένει μέσα στον υλικό μικρόκοσμο του προσπαθώντας να αναδείξει την μεγαλοσύνη του! Το δε πρόσωπο, ως πρόσωπο σε όλη του την ζωή, αναδεικνύει την προσωπικότητα του, δίνοντας της μορφή*!!! Όπου σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η μορφή, άγεται προς ηγέτη! Και ένας ηγέτης ποτέ δεν αποτελεί μέρος της μεγάλης μάζας των ατόμων!!

* Για να υπάρξει ελπίδα θέλουμε μορφωμένους και συνειδητοποιημένους πολίτες,  μορφωμένος όμως είναι αυτός που τα έργα και οι πράξεις του έχουν....μορφή  όχι άμορφος δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: