ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ "ΘΕΩΝ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, και πολλά βιβλία που μας λένε ότι εμείς οι Έλληνες πήραμε τα γράμματα και το αλφάβητο από τους Φοίνικες.!! Παράδειγμα αυτή εδώ η ανάρτηση αυτής της ανιστόρητης κυρίας, η οποία μας γράφει :

" The English alphabet is descended, via the Latin, from the Greek alphabet, which, according to Herodotus, was adapted from the Phoenician alphabet in the time of Cadmus," she writes."

Μας λέει λοιπόν η απαίδευτη και πολύ ανιστόρητη κυρία ότι το αγγλικό αλφάβητο, προέρχεται μέσω του Λατινικού, το οποίο Λατινικό προέρχεται από το Ελληνικό αλφάβητο (μέχρι εδώ σωστά αλλά λέει λάθος την συνέχεια), και το Ελληνικό αλφάβητο με την σειρά του προέρχεται από το Φοινικικό.!!! Και εδώ φυσικά γελάμε διότι η συγκεκριμένη κυρία και όχι μόνο αυτή λένε μισές αλήθειες και κυρίως διαστρεβλωμένες.!!Όλες αυτές οι ατεκμηρίωτες και αντι-επιστημονικές θεωρίες, που λένε ότι η καταγωγή του Ελληνικού Αλφαβήτου προέρχεται από τα "φοινικικά γράμματα" είναι φοινικικά ψέμματα.!! Διότι δεν υπάρχει φοινικικό αλφάβητο, αλλά...συλλαβάριον.
Οι περισσότεροι που λένε αυτή την ...μπούρδα στηρίζονται σε αυτό που είπε ο Ηρόδοτος :

'Όί δε Φοίνικες ... είσήγαγον διδασκάλια ές τούς 'Έλληνας καί δι  καί γράμματα ούκ έόντα πρίν 'Έλλησι, ώς έμοi δοκέει. .. "

Το ρήμα δοκώ σημαίνει νομίζω, υποθέτω, σκέπτομαι, φαντάζομαι, φαίνομαι κατ' αντίθεσιν προς την πραγματικότητα, ότι δηλαδή το σημερινό "μου φαίνεται". Ξεχνάνε όμως και πολλά άλλα, όπως ένα συγκεκριμένο απόσπασμα του Πλούταρχου που διαβάζουμε στο " Περί του Σωκράτους Δαιμονίου" ,  μας πληροφορεί ότι ό Άγησίλαος άνακάλυψε στην Άλίαρτο τον τάφο τής Άλκμήνης, τής μητερας του Ηρακλή , ο όποίος τάφος είχε ως αφιέρωμα "πίνακα χαλκοϋν έχων τα γράμμα τα πολλά θαυμαστά, παμπάλαια . .. ". Γράμματα τόσο παλαιά, πού ήσαν δυσκολονόητα ακόμα και γι' αυτούς τούς αρχαίους ·Έλληνες.
Γι' αυτό έστειλαν τον πίνακα στην Αίγυπτο όπου ετηροϋντο αρχεία "παντοδαπών χαρακτήρων",
και ό αιγύπτιος ιερεύς, αφού τά μελέτησε επί τρεις ημέρες, απήντησε δι' επιστολής ("άντέγραψε") ότι
"τά γράμματα τα κελεύει συντελεϊσθαι άγώ να ταϊς Μούσαις ". Οί δέ τύποι των γραμμάτων ήσαν οι
χρησιμοποιηθέντος επί βασιλέως Πρωτέως και αυτά τα γράμματα είχε εκμάθει και ο Ηρακλής.
Τα γράμματα ΔΕΝ ήταν αιγυπτιακά, αλλά η αρχαιότερη γλώσσα που μιλήθηκε ποτέ πάνω στον πλανήτη. Και δεν ήταν το μοναδικό γεγονός, πολύ συχνά συνέβαινε να έρχονται στο Φως τάφοι, στήλες, αφιερώματα, με παμπάλαια γράμματα,τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν "αρχαία".

 "Φασίν, οίκοδομούντων Αθηναίων τό τής Δήμητρος Ιερόν τής έν Έλευσίνι, περιεχομένην στήλην
πέτραις εύρεθηναl χαλκην, έφ ης έπεγέγραπτο "ΔΗΙΟΠΗΣ ΤΟΔΕ ΣΗΜΑ ", ην οι μέν λέγουσιν
Μουσαίου είναι γυναϊκα, τινές δέ Τριπτολέμου μητέρα γενέσθαι ...
Τής καλουμένης Αινιακής χώρας, περi την όνομαζομένην Ύπάτην, λέγεται παλαιά τις στήλη
εύρεθηναι, ην οι Αίνιaνες τίνος ήν εΙδέναι βουλόμενοι, εχουσαν έπιγραφην άρχαίοις γράμμασιν ,
άπέστειλαν εΙς Αθήνας τινάς κομίζοντας αύτήν. Πορευομένων δέ διά τής Βοιωτίας, καί τισι των ξένων
ύπέρ τής άποδημίας ά νακοι νουμένων, λέγεται αύτούς είσαχθήναι είς τό καλούμε νο ν ·Ισμήνισν έν
Θήβαις ... έκεϊθεν γάρ μάλιστα αν εύρεθήναι τήν των γραμμάτων έπιγραφήν, λέγοντες είναί τινα άναθήματα όμοίους εχοντας τους ρυθμους τών γραμμάτων άρχαία ... "

("Αριστοτ. Περί θαυμασίων "Ακουσμάτων 8438)

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε στην Τιτανομαχία, η οποία έγινε στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ( Αίμος-Όλυμπος- Όθρυς), οι θεοί για να γλυτώσουν από τον Τυφώνα, ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.!! Όπου κρύφτηκαν μεταμορφωμένοι σε "ζώα".! Είναι όπως όταν γίνεται ένας καυγάς στο σπίτι σου και μαλώνεις, και φεύγεις από το πατρικό σου και πας να μείνεις στο σπίτι κάποιου άλλου συγγενή σου, όπως στο σπίτι της γιαγιάς σου , μέχρι να δεις τι θα κάνεις.
Οι Αιγύπτιοι δεν έδωσαν τα γράμματα στους Έλληνες, αλλά οι Έλληνες στους Αιγύπτιους , όπως μας λέει και ο Πλάτωνας  ότι η θεά Αθηνά χίλια χρόνια νωρίτερα από την δημιουργία της πόλης της στην Αίγυπτο (μετά την Τιτανομαχία) είχε ιδρύσει πρώτα την  Αθήνα.!! Η οργάνωση της πόλης στην Αίγυπτο έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα της πόλεως των Αθηνών χίλια χρόνια αργότερα, άρα μεταφέρθηκαν εκεί γνώσεις ιερά βιβλία (όχι όλα βέβαια τα περισσότερα κρύφτηκαν εδώ) , και  γλώσσα από το Ιερατείο που κατέφυγε για προστασία στην Αίγυπτο.Αυτό μας το επιβεβαιώνει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης....

"Υπήρξε μία γλώσσα αποκρυφιστική, μία γλώσσα κλειστού ιερατείου, γραπτή, ή όποια ουδέποτε ώμιλήθη. " ... μόνους τούς ιερείς γινώσκειν. " (Διόδωρος Σικ. Γ').

Και συνεχίζει ο Διόδωρος και μας λέει :.... "Τας δέ Μούσαις δοθήναι παρα του πατρός τήν ευρεσιν τών γραμμάτων" - καί όχι "εϋρεσιν γραμμάτων". Και διευκρινίζει ότι ακόμη και τα λεγόμενα "φοινίκεια" γράμματα δεν είναι καν εφεύρεση των Φοινίκων, άλλα διασκευή άλλων γραμμάτων, δηλαδή των ελληνικών-κρητικών: "Φασι τούς Φοίνικας ούκ έξ αρχής εύρεϊν, άλλα τούς τύπους τών γραμμάτων μεταθεϊναι μόνον ... ".
-  Ο Θυμοίτης , πλανηθείς κατά πολλούς της Οικουμένης τόπους συνέταξε τας πράξεις τού
Διονύσου "άρχαϊκοίς γράμμασι χρησάμενος" (Διόδ. 11)
- Η λάρναξ τού Κυψέλου είχε έπιγράμματα "γράμμασι τοίς άρχαίοις γεγραμμένα". (Παυσ. ·Ηλ. Α' 1 7.5)
-Το επίγραμμα τού Ίφίτου στην ·Ολυμπία είχε "·Ηλείων γράμματα αρχαία." (Παυσ. ·Ηλ. Α' 4.5)--Ακόμη και στην Παγχαία νησο της "Ερυθρας θαλάσσης, ύπηρχαν ελληνικαι έπιγραφαι έπι στηλών,
από τον καιρό τού Διός "ότε κατ· ανθρώπους ων βασίλευε τής οικουμένης ... σημεία τής διαλέκτου διαμένουν παρ· αύτοϊς, Κρητικως όνομαζόμενα". (Διοδ. Ε' 46,3) .

Επίσης ο   Αισχύλος (Ικέτιδες 946) παρουσιάζει ταν μυθικό βασιλέα τού 'Άργους να λέει στον Αιγύπτιο κήρυκα  :
"Ταύτ' ού πίναξίν έ στιν έγγεγραμ μένα
ούδ' έν πτuχαϊς βίβλων κατεσφραγισμένα ... "
... τα ακούεις σαφως έξ έλευθέρου στόματος.

Ο Σοφοκλής στις Τραχίνιές ( 1 55) αναφέρει ότι αναχωρών ο Ηρακλής εκ τού οίκου του, αφήνει
"δέλτον έγγεγραμμένην", περιέχουσαν ξυνθήματα (=μηνύματα).

Αυτά και άλλα πολλά που δείχνουν αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες δεν πήραν από κανέναν πούστη κανένα αλφάβητο. Το αντίθετο έγινε...ρεεεεε  δεν πάτε να πνιγείτε   λέω εγώ όλοι όσοι λέτε αυτές τις φοινικικές πονηριές. Πάρτε τους φοινικοπούστηδες σας, τις φοινικομπασταρδογράμματοκουτσουλιές*  τους και άντε διακτινιστείτε σε κάποιον άλλον γαλαξία μπας και ησυχάσουμε από εσάς.

* Λέξη για κρεμάλα. χο χο χο








2 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Εξαιρετική δουλειά φίλε Λύκαστρε!
Μπράβο, σε ευχαριστούμε!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Να είσαι καλά φίλε Κώστα. Ο καθένας μας κάνει ότι μπορεί από το δικό του μετερίζι.