ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Φορτώθηκαν τα Kiowa Warrior σε πλοίο για το ταξίδι στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ένα βασικό συμπέρασμα από την  περιγραφή των χαρακτηριστικών του ΟΗ-58D Kiowa Warrior είναι ότι ο πρωταρχικός ρόλος του ελικοπτέρου (όπως δείχνει και το πρόθεμα ΟΗ – Observation Helicopter) είναι η αναγνώριση, η ακριβής επίγνωση της κατάστασης και των κινήσεων του αντιπάλου, ιδίως στο Αιγαίο, είναι κρίσιμη για την αμυνόμενη Ελλάδα. Τα Kiowa Warrior  δίνουν στον ΕΣ τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ να αναδιοργανωθεί και να πειραματιστεί.

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com
Φορτώθηκαν σήμερα σε λιμένα της Βιρτζίνια τα ελικόπτερα OH-58D που προορίζονται για την Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το λιμάνι του Βόλου.
Η διαδικασία εκτελείται υπό την ευθύνη της Διευθύνσεως Αναπτύξεως Αεροπορίας Στρατού του Κέντρου Διοικήσεως Αναπτύξεως Μαχητικών Ικανοτήτων Αεροπορίας Στρατού & Πυραύλων του Στρατού των ΗΠΑ. Η εν λόγω υπηρεσία υποστηρίζει την συγκεκριμένη Στρατιωτική Πώληση Αλλοδαπής (FMS) στην Ελλάδα, την οποία εκτελεί το Εκτελεστικό Γραφείο Προγράμματος Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα ελικόπτερα θα εκφορτωθούν στο λιμάνι του Βόλου με αναμενόμενη ημερομηνία την 17η Μαΐου. Ένας μικρός αριθμός Kiowa Warrior παραδίδονται έτοιμα για πτήση και απλώς θα προετοιμαστούν αμέσως μετά την εκφόρτωσή τους για την σύντομη πτήση μέχρι το Στεφανοβίκιο. Τα περισσότερα ελικόπτερα θα μεταφερθούν οδικώς, προς συναρμολόγηση από προσωπικό του Ελληνικού Στρατού.
Στην φωτογραφία από την φόρτωση των OH-58D διακρίνεται ένα εκ των έτοιμων για πτήση ελικοπτέρων, που φέρει και τους πυλώνες αναρτήσεως οπλισμού.
Μεταξύ των ελικοπτέρων, θα περιλαμβάνεται και το 10ο και τελευταίο ελικόπτερο μεταφορών CH-47D που παραλαμβάνει η Αεροπορία Στρατού μέσω παλαιότερης FMS.

Στην φωτογραφία από την φόρτωση των OH-58D διακρίνεται ένα εκ των έτοιμων για πτήση ελικοπτέρων, που φέρει και τους πυλώνες αναρτήσεως οπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: