ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΕΡΤ: Στην Ελλάδα τα Kiowa Warriors της Αεροπορίας Στρατού (βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα περιμένουμε πως και πως.!!! Το κυριότερο πλεονέκτημα από την χρήση τους θα είναι η αποσυμφόρηση των Απάτσι, γιατί τώρα στην οποιαδήποτε άσκηση (και όχι άδικα) υπάρχει από ένα τουλάχιστον ζεύγος AH-64. Στο ελληνικό περιβάλλον πάντως, με το ιδιαίτερο ανάγλυφο και τις νησίδες ένα τέτοιο ε/π μπορεί να κάνει “παπάδες”. Φανταστείτε μονάδα επιφάνειας του ΠΝ να προσβάλει στόχους υπό την κάλυψη όρμου με στοιχεία βολής από ΟΗ-58D. Eπίσης νομίζω θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην  εξάλειψη προγεφυρωμάτων του εχθρού. Για κάτι τέτοιο χρειάζονται μέσα ταχείας αντίδρασης και ταχύτητας και καταλαβαίνετε ότι ένα επιθετικό ε/π είναι ιδανικό για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη ενός ταχυκίνητου μέσου που μπορεί να προσφέρει έγκυρη αναγνώριση και άμεση προσβολή στόχων είναι οφέλιμη για τις Ε.Δ. Δείτε και αυτό....GAU-19/B machine gun on the OH-58D Kiowa Warrior Helicopter.
Εβδομήντα ελικόπτερα τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα εντάξει στο ενεργητικό της η Αεροπορία Στρατού. Tο πλοίο OCEAN GIANT που τα μεταφέρει έχει μπει ήδη σε Ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέει στ’ ανοιχτά του Ιονίου και εντός του επόμενου 48ωρου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου.
Σύμφωνα με τις εικόνες που εξασφάλισε η ΕΡΤ από την φόρτωση των ελικοπτέρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι χαρακτηριστικά τα Ελληνικά χρώματα στα οποία είναι ήδη βαμμένα τα Kiowa Warriors, ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης που αναμένονται να ενισχύσουν σημαντικά την Αεροπορία Στρατού.

Ορισμένα μάλιστα ξεχωρίζουν πως είναι έτοιμα για πτήση μόλις αναπτυχθούν οι πτέρυγες και κάποια άλλα είναι ντυμένα με λευκή ειδική ζελατίνα κι αυτή θ’ αφαιρεθεί μόλις φτάσουν στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας.
Να σημειώσουμε πως η εκπαίδευση των ιπταμένων έχει ήδη πάρει κι αυτή τον δρόμο της μέσω εταιρίας που έχει σύμβαση το Αμερικανικό πεντάγωνο.
Μόλις ενταχθούν επιχειρησιακά πλέον τα ελικόπτερα στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού, ένας σημαντικός αριθμός, οπλισμένων με πυραύλους Hellfire, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λάβει θέση επί μονίμου βάσεως σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον πολλαπλασιαστή ισχύος για την άμυνα της χώρας, αυτό υπολογίζεται πως θα γίνει λίγο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

πηγή



2 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Θα προκάμωμεν άραγε;

Μεταφορά εξ εγκύρου ειδησεογραφικής πηγής:
¨Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από την αδυναμία της Ελλάδας να κηρύξει ΑΟΖ, διότι δείχνει στην Άγκυρα ότι δεν διαθέτει την ισχύ για να επιβάλλει τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα και εκείνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα αυτό το γνωρίζει: Η οριοθέτηση των ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδων Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, θα βοηθούσε στο να αντιμετωπιστούν οι τούρκικες επιδιώξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά μόνο αν η Αθήνα διέθετε και την ανάλογη ναυτική και αεροπορική ισχύ ώστε να επιβληθεί στο βάθος της Ανατολικής Μεσογείου, δυστυχώς όμως επί 15 συναπτά έτη οι ελληνικές κυβερνήσεις... πέταγαν χαρταετό.¨

Ούτως εχόντων ούν των νυν εν Ελλάδι
δοσιλογικών αριστερών πολιτικών πραγμάτων,
φάγετε, παρακαλώ,
Πολάκη, Βούτση,
προεκλογική ΑλεξοΚουλιά
και Πορθητή μαρκούτσι...

Καλήν όρεξιν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Μεταφορά εξ εγκύρου ειδησεογραφικής πηγής:"

Aγαπητέ Αρρίων ο Θεόφραστος δεν είναι έγκυρη ειδησεογραφική πηγή, διότι ουδείς τον έχει δει ούτε τον έχει απαντήσει.!!! Ενώ πολλοί αρθρογράφοι έχουν και φώτο και βιογραφικά στοιχεία...αυτός είναι ανύπαρκτος.!! Και μόνο το όνομα Θεόφραστος δείχνει τι υπάρχει από πίσω. Το ίδιο θα σου πρότεινα να μην διαβάζεις και άρθρα της Κύρα διότι το Κύρα βγαίνει από το εβραικό Γιακίρα.

Για να ανακηρύξουμε ΑΟΖ θα πρέπει να μας δώσουν το ο.κ ειδικά το Κέντρο που θέλει την εξόρυξη των πετρελαίων. Διότι υπάρχει και το αντίθετο κέντρο που δεν θέλει να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και να μην βγάλουμε μετά τα πετρέλαια. Όπως και να έχει ,μετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ το Αιγαίο θα γίνει Ελληνική Λίμνη και αυτό ουδείς το θέλει.Εδώ δεν μιλάμε για το αν έχουν ΑΟΖ τα νησιά, αλλά για το τι λέει η νομολογία του ΔΔΧ.Το ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ δεν το αμφισβητεί κανείς, το ζήτημα είναι πόση.Η Ε.Ε. έχει αναγνωρίσει ότι έχουμε ΑΟΖ και έχει βγάλει και χάρτη, με βάση αυτό που έχουμε δηλώσει εμείς ανεπισήμως.Αλλά αυτό δεν συνιστά αναγνώριση ορίων, μέχρι να τα καθορίσουμε εμείς. Όσο για τα μογγόλια αν είχαν δικαιώματα θα είχανε πάει στη Χάγη εδώ και χρόνια.Αλλά η νομολογία, ειδικά η πρόσφατη, είναι εις βάρος τους.Πώς να πάνε στη Χάγη ενώ δεν έχουν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας;;; Εάν είχαν το δίκαιο με το μέρος τους, θα είχαν κυρώσει τη Σύμβαση. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΑΓΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Όλα αυτά είναι κινήσεις απελπισίας των Μογγόλων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. Αφενός για να παραμυθιάσουνε το πόπολο και αφετέρου για να επιχειρήσουν να εκβιάσουν, μπας και φάει κανείς τον παπά και τους πετάξουνε κάνα ξεροκόμματο.
Άσε δε που δεν μου βγάζει κανείς απο το μυαλό, ότι όλες αυτές οι απειλές και τα νταηλίκια της Τουρκίας, είναι υποκινούμενα.