ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΩΣΕΙ ΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Κίνας , από παραδοσιακή ηπειρωτική δύναμη* (Αχίλλεια δύναμη), αρχίζει να στρέφει την προσοχή της ΚΑΙ προς την θάλασσα (Οδύσσεια δύναμη) Ναυτική δύναμη ,με τέτοιο τρόπο που να συνδυάζει μια Υψηλή Στρατηγική προσεκτικά σχεδιασμένη, και σε βάθος χρόνου.Δεν την ενδιαφέρει απλά μια ηγεμονία στην "γειτονιά" της δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, αλλά δημιουργεί δομές και μηχανισμούς για να εξαπλωθεί και έξω από τα όρια του Ζωτικού της Χώρου. Για να μπορέσει να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να αποκτήσει " Θαλάσσια Κυριαρχία", για να μπορέσει να ελέγχει τα ζωτικά στρατιωτικά θαλάσσια περάσματα για τον έλεγχο των θαλασσών επάνω στον πλανήτη. Διότι ναι μεν έχει γίνει αυξανόμενη δύναμη τόσο σε τεχνολογία, όσο και στην παγκόσμια καπιταλιστική δύναμη, αλλά για να μπορέσει να ηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζεται να αποκτήσει " Θαλάσσια Κυριαρχία".!! Αλλιώς θα παραμείνει κλεισμένη μέσα στα δικά της γεωγραφικά όρια. Για αυτόν τον λόγο η Κίνα σήμερα κατασκευάζει 6 πυρηνικά βαλλιστικά υποβρύχια.!!

Ήδη οι μεθοριακές χώρες που βρίσκονται στην Αρκτική έχουν  εκφράσει ανησυχίες για την επέκταση των δυνατοτήτων και του ενδιαφέροντος της Κίνας στην περιοχή. Το 2018 η Κίνα έστειλε 9 αποστολές στην Αρκτική , στέλνοντας το δεύτερο παγοθραυστικό  της, το Xuelong 2 ένα
πλοίο, ικανό να σπάσει 1,5 μέτρα πάγου, και είναι το πρώτο πολικό ερευνητικό σκάφος που μπορεί να κινηθεί τόσο εμπρός όσο και πίσω στον πάγο.!! Η Κίνα έχει ήδη τη μεγαλύτερη ξένη πρεσβεία στο Ρέικιαβικ, προσδοκώντας ότι η Ισλανδία θα καταστεί στο μέλλον κύριο ναυτιλιακό κέντρο. Στις 15 Μαρτίου 2013, η Κίνα και η Ισλανδία υπέγραψαν μια διμερή εμπορική συμφωνία, τρεις μήνες πριν η Κίνα καταστεί «μόνιμος παρατηρητής» στο Συμβούλιο Αρκτικής . Η Κίνα σχεδιάζει ένα Παγκόσμιο Δίκτυο....το σχέδιο που παρουσιάζει στα φανερά και δημόσια «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», είναι ο αντιπερισπασμός για να κρύψει το πραγματικό σχέδιο. Αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι τόσο το εμπόριο, αλλά στόχος της Κίνας στη διάρκεια των ερχόμενων δεκαετιών είναι να καταστεί περιφερειακή δύναμη και, παράλληλα, να είναι σε θέση να προβάλει την ισχύ της σε έναν ευρύτερο της περιφέρειάς της χώρο. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να ΕΝΩΣΕΙ  ΚΟΜΒΙΚΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Πάντα φυσικά υπό τον δικό της στρατιωτικό έλεγχο. Φανταστείτε  να δημιουργήσει ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ που θα ΕΝΩΝΕΙ γεωφυσικά-στρατιωτικά-ενεργειακά-οικονομικά  ΑΡΚΤΙΚΗ και ΜΕΣΟΓΕΙΟ.!! Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί στρατηγική κομβική θέση για τον σκοπό αυτό.

Τα "βήματα" της Κίνας που γίνονται , δεν γίνονται ούτε για την ενεργειακή αυτονομία, ούτε για εμπορικούς λόγους . Τα Βαλκάνια ενώνονται με την ΜΕΣΟΓΕΙΟ...τα λέγαμε εδώ. Η πλωτή ένωση Αξιού-Μοράβα-Δούναβη είναι για να ΕΝΩΣΕΙ ΑΡΚΤΙΚΗ με ΜΕΣΟΓΕΙΟ για ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.!! Εάν αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, τότε θα ματώσει όλη η Ευρώπη από τον πόλεμο που θα γίνει εντός της κοιτίδας της λευκής φυλής.!
Στόχος του ναυτικού της Κίνας είναι ο έλεγχος των θαλασσίων οδών που επιτυγχάνεται με πολλά, μεγάλα και ισχυρά πλοία σε όλη την υδρόγειο. Έλεγχος της θάλασσας σημαίνει ότι το ναυτικό της Κίνας θα μπορεί να επιβάλλει αποκλεισμούς και να αφήνει το δικό της εμπόριο ανενόχλητο εφόσον τον πετύχει. Η ανάπτυξη της θαλάσσιας ισχύος είναι αυτό που κάνει μια χώρα μεγάλη δύναμη ή όπως ο Θουκυδίδης απέδωσε με μία φράση «μέγα το της θαλάσσης κράτος» (Θουκυδίδης, ιστοριών Α, 143).

Για τον πλήρη έλεγχο των θαλασσών απαιτείται η δημιουργία υπερπόντιων ναυτικών βάσεων στρατηγικής σημασίας. Όμως, η Κίνα γνωρίζοντας ότι ακόμα δεν διαθέτει την υπεροπλία όσον αφορά το ναυτικό αλλά θέλει να έχει ικανό αριθμό υπερπόντιων ναυτικών βάσεων ώστε να επιτύχει την Θαλασσοκρατία .....όπως είχε κάνει η Βρετανική Αυτοκρατορία με την βρετανική κατοχή σε Γιβραλτάρ, Σουέζ, Άντεν, Σιγκαπούρη και Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας. Η Αμερική απο την άλλη ,βλέπει την κατοχή της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας που εκτείνεται κατά μήκος των ακτών της ως κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια. Το Σεπτέμβριο του 2018, ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας στο ρωσικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αντιτίθεται σθεναρά σε ξένα παγοθραυστικά που λειτουργούν στη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των παγοθραυστικών τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Κίνας. Τα λέγαμε και εδώ.

 Οι ναυτικές ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας συμβολίζουν την πρόθεση των δύο χωρών να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, και να αμφισβητήσουν τη μετατροπή της Μεσογείου σε μια “κλειστή” θάλασσα των δυτικών δυνάμεων. Η απόφαση για τη διοργάνωση κοινών ασκήσεων, Ρώσων και Κινέζων, στη Μεσόγειο θάλασσα ,δηλώνουν ότι Μεσόγειος και Αρκτική είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία . Η υπεροχή της Κίνας στην Νότια και Ανατολική Σινική θάλασσα, στον Ινδικό Ωκεανό, της δίνει την ΕΞΟΔΟ απο τον δικό της γεωφυσικό χώρο, αλλά η υπεροχή σε Αρκτική και ειδικά στην Μεσόγειο της δίνει την ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Για την επίτευξη των ανωτέρω, η Κίνα προχωρά στην αναβάθμιση των ναυτικών της ικανοτήτων. Μετά την επιτυχή (ανά)κατασκευή και ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου, προέβη και σε δεύτερη, ενώ άλλα δύο προβλέπεται να ναυπηγηθούν στη συνέχεια. Οι ναυτικές δυνάμεις της Κίνας περιλαμβάνουν περίπου 76 κύριες μονάδες επιφάνειας (1 αεροπλανοφόρο, 23 καταδρομικά και 52 φρεγάτες), 54 υποβρύχια (4 πυρηνοκίνητα και 50 πετρελαιοκίνητα), 55 μεσαία και μεγάλα αμφίβια αποβατικά σκάφη και, κατά προσέγγιση, 85 περιπολικά εξοπλισμένα με πυραύλους, χωρισμένα σε τρεις στόλους (Βορείου, Ανατολικής και Νοτίου Θάλασσας).

 Σύντομα η Κίνα θα κάνει ολοένα και εμφανέστερη την παρουσία της διαπεριφερειακά, με κύριο μοχλό τη ναυτική της στρατηγική. Η Κίνα είναι ήδη μέλος των 8 μεγαλύτερων ναυτικών δυνάμεων στον κόσμο, και ως το 2020 ενδέχεται να καταστεί η 2η ισχυρότερη ναυτική δύναμη στον κόσμο, με απώτερη επιδίωξη την κατάκτηση της 1ης θέσης μέχρι τα μέσα του αιώνα. Κύριος στόχος του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας είναι να δημιουργήσει ένα ναυτικό ανοικτής θάλασσας “Κυανών Υδάτων”** , σε αυτό το πλαίσιο, η ναυτική στρατηγική της Κίνας στην  Μεσόγειο, είναι το ΚΛΕΙΔΊ για να την επίτευξη αυτών των στόχων. Γράφαμε εδώ σαν ιστολόγιο ..." Στην ερώτηση ποια χώρα θα μπορούσε να εισβάλλει η να τα βάλλει με την Κίνα και να νικήσει....η απάντηση μου είναι...κατά πρώτον κάποια που ΔΕΝ χρειάζεται να το κάνει και κατά δεύτερον, κάποια που μπορεί να εγκαταστήσει έναν ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και μετά να καθίσει να απολαύσει την Κίνα να καταρρέει. Στο σημερινό στάδιο που βρίσκεται η Κίνα αρκεί και μόνο 3 ναυτικές δυνάμεις από τις 5 που υπάρχουν στον πλανήτη να κάνουν μια χαρά την δουλειά.
  Επιπλέον η αδυναμία προστασίας των συμφερόντων της σε κάποιο πολύ συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο, δεν της επιτρέπει εκεί να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Αντ' αυτού την βοηθάει η Ρωσία να το πράξει. Βέβαια όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια γενιά...και αυτό η Κίνα το γνωρίζει για αυτό τρέχει να προλάβει...τον ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

*   Η λειτουργία ανάμεσα στις δύο αυτές γεωστρατηγικές εφαρμογές , έχουν διαφορετικές συμπεριφορές, οι Αχίλλειες στρατιωτικές δυνάμεις δρουν άμεσα ξαφνικά και γρήγορα, και έχουν μεγάλη μάζα στρατού ( τα δις της Κίνας τρομάζουν), αν όμως της αφαιρέσει κανείς την δυνατότητα να προωθήσει αυτή την τεράστια μάζα στρατού, έχει κερδίσει τον μισό πόλεμο. Ενώ οι Οδύσσειες Ναυτικές δυνάμεις θέλουν περισσότερο χρόνο για κατάκτηση, και δεν χρησιμοποιούν μεγάλο όγκο δυνάμεων-στρατού  . Η Δύση Αμερική -Αγγλία- Ελλάς-Αυστραλία κ.λ.π ανήκουν στις Οδύσσειες δυνάμεις, ενώ η Κίνα ανήκει στις Αχίλλειες δυνάμεις. Τώρα ξαφνικά βλέπουμε την Κίνα να προσπαθεί να αποκτήσει , και τις ιδιότητες-ικανότητες από τις Οδύσσειες Ναυτικές δυνάμεις...αν το καταφέρει αυτό, αν την αφήσουμε να το πετύχει, ο συνδυασμός αυτών των δύο δυνάμεων θα της δώσει την πλανητική κυριαρχία. Κάθε δύναμη από αυτές τις δύο τάσεις χαρακτηρίζεται από εξωτερικά και εσωτερικά, θετικά και αρνητικά πεπραγμένα. Αν γνωρίζει κανείς τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία...αυτών των δύο τάσεων ξέρει πότε και που πρέπει να χτυπήσει, και πότε όχι. Οπότε ένας στρατιωτικός ηγέτης  με ευφυΐα μπορεί να νικήσει εκεί που άλλοι , δεν θα ξέρουν τι να πράξουν. Γνωρίζει γιατί μια Αχίλλεια δύναμη (Κίνα) πρέπει πρώτα να διαφυλάξει τα νώτα της , πριν επιτεθεί σε μια Ναυτική Οδύσσεια δύναμη όπως οι Η.Π.Α. Γνωρίζει όμως και ΠΟΥ και με ΤΙ ΤΡΟΠΟ πρέπει να χτυπήσει μια Αχίλλεια δύναμη (Κίνα) για να την γονατίσει σε 3 ώρες,!!

**  Τα Κυανή Ύδατα ανήκουν στον "βασιλέα των βασανισμών", τον Άτλαντα, των βασιλέα των Ατλάντων. Οι Σίνες θα παίξουν τον ρόλο των Ατλάντων στον Νέοατλαντικό Πόλεμο που θα ξεκινήσει, μιας και είναι τα υβρίδια τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: